Colectia de toamna-iarna 2005 (29)
Raspunsuri - Pagina 18
lavi02 spune:
Ina am citit epopeea casei. Parerea mea e sa stati bine mersi in casa actuala. Sa convingi copiii ca o baie poate fi impartita (shared), nu orice om din lumea asta are luxul de a avea o baie doar pentru el. In privinta bucatariei eu zic ca e foarte buna separata. Deeeeeci stati linistiti in casa voastra cu brazi, mie curtea mi se pare foarte importanta, cand merg la cabana de la munte mancam in curte toate mesele, stam afara aproape non-stop.
anda77 spune:
bic, mi-a placut ideea ta de cadou, cum te-ai gandit, cum ai prestat. nu stiu daca merge la nichita genul asta, copilul meu e cam consumerist (da, stiu, e ereditar:), tot ce vede in reclame ii trebuie clar! de la accesorii la jocuri scumpe si mari. orice. adica imie teama ca ceva simplu dar prezentat mai deosebit o sa-l dezamageasca acum , ca a prins gustul chestiilor mai consistente. i-am facut o data o surpriza genul asta, i-am luat niste sine plus locomotive in completare fata de ce avea, le-am scos din cutie, le-am asamblat, le-am pus pe o masa de cafea mare pe care am mutat-o in mijlocul camerei lui. totul accesorizat cu lumini de televiziune:) l-am pus sa inchida ochii si...cred ca s-a scapat pe el de emotie cand a vazut:) avea 3 ani cred si si acum tine minte cand i-am facut eu surpiza AIA... o sa ma mai fortez la exercitii de-astea de imaginatie, acum ca m-ai inspirat
ina, desigur ca solutia e in functie de sentimentul tau. dar daca tot ne-ai intrebat, sa zic si ce as face eu. daca te uiti la pozele de la semnatura mea o sa vezi ca 90% din pozele din toronto sunt cu ..case. exista cateva cartiere in centru (le-am pozat si numele pe placute:) pe care le-am adorat. casele sunt aproape lipite it's true, e doar un petic de pamant, dar cand te muti vei avea deja scolari, prescolarii si-au facut alergatura pe terenuri mari, sa zic asa. la batranete nu mai trebuie sa ingrijesti de adunat frunze toamna (banuiesc ca nu ai doar brazi:) si greblat si primavara nustiuce pe ditamai terenul, casele sunt superbe in centru (dar sunt mai vechi, nu-s cartiere noi, in centru desigur am vazut ca n-ai loc sa mai arunci nici un balcon in plus), esti in buricul targului (higher price, of course), la minute de Yonge street, de tot ce metropolitan in toronto. magazine, restaurante etc. eu m-as muta maine intr-una d-aia, daca va permiteti pretul si nici nu m-as uita in spate la casa in suburbie, cu ditai terenul. repet, copiii tai sunt amandoi la scoala in curand. scoli bune ai si acolo, locatii de facut sport/pian etc pt copii ai si mai multe. si ce daca n-ai teren? ai curticica in fata, unde sa-ti pui zeci de ghivece & stuff. pretul nu-ti va scadea in centru, poti sa vinzi oricand si unul din copii tai sigur va vrea sa ocupe casa la batranetea ta tarzie. si desigur, iti cauti noua casa cu baile pe unde vrei tu, am vazut ca-s foarte foarte diferite unele de altele (se armonizeaza doar cele pe lungimea de strada, nu de pe strazi diferite) deci sigur si interioarele sunt fte diferit impartite.
crissy77 spune:
Ce de-a vesti bune, lavi , cami
Cami, ar fi frumos ca verisorii sa fie de aceeasi varsta, Doamne-ajuta!
maria_alexia spune:
si eu le dau cadourile "in aranjament": puse pe vreo masuta in camera lor incat sa fie primul lucru pe care le cad ochii, in lumina optima, cu decoratiuni, felicitari, baloane si floricele .
zilele astea, cum renovam a trebuit sa plasez masuta intr-o astfel de pozitie si am fost surprinsa sa constat ca pana si Ana imediat a asociat-o cu surpriza descoperirii cadourilor
sunt sigura ca mai mult apreciaza show-ul, surpriza, deca obiectul in sine - chiar daca e mult ravnit.
lavi02 spune:
Scuze ca o tin tot pe a mea, sunt tare bucuroasa si entuziasmata.
Anda, deci predictia ta de 60-70% fetita s-a adeverit!
Sa vedeti ce am visat azi noapte: ca mergeam la eco dar mi-a zis ca nu se vede bine asa ca il scoatem pe bebe sa ne uitam la el daca e in regula si apoi il punem la loc. L-a scos, era baietel, era in regula dar avea vreun kil jumate asa ca au zis ca e suficient de mare, nu-l mai punem la loc. Eu am intrat in panica: pai cum, eu nici n-am anuntat la servici ca sunt gravida, cum anunt ca de maine lipsesc ca sa am grija de bebe?
Lavi 13 fix, ma scuzati dar sunt tare bucuroasa azi [hippie]
anda77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lavi02 Anda, deci predictia ta de 60-70% fetita s-a adeverit! |
cu modestie: pentru ca sunt pur si simplu buna.
ref la vise gravida despre sex copil, babele (si dictionarele de vise:)) zic (de data asta nu mai am niciun doctor care sa fi gasit vreo explicatie:)), e doar o superstitie) ca in realitate e invers decat sexul in vis. la tine s-a potrivit, la mine s-a potrivit superstitia. imi amintesc ca am visat in prima luna ca ta-su mergea prin parc cu o fetiza micuta pe umeri. am bagat dream dictionary pe google si am gasit ca daca visezi ca ai o fetitza cand nu ai inca nimic dar esti gravida, atunci e baiat. si invers.
maria_alexia spune:
confirm ultimul babism enuntat - si eu, si maica-mea visasem fetita pentru Cristi
Ina869 spune:
Lavi, felicitari pentru fetitza, stiu ca-ti doreai!
(na, ca nu am prezis bine, asa ca fetitza Cameliei va fi probabil baietel )
Foarte interesante punctele voastre de vedere referitor la casa, multumesc fiecareia dintre voi
Biculet, mie nu-mi plac casele prea vechi si nici cele noi; sint pe undeva la mijloc ( cind am scris "casa noua" m-am referit de fapt la o alta casa, care, teoretic, ar fi mai noua decit a noastra, ca de-aia o iau, ca are diferit layout , mai modern si accesibil ). Nu-mi place lemnul masiv, mi se pare ca ma sufoc si imi da senzatia de batrinesc. dar multora le place. Ma bucur ca esti happy cu casa pe care ati ales-o, este atit de important sa ai multumirea sufleteasca.
Maria, de-asta ma tem si eu, ca in cativa ani imi voi dori sa fim mai departe unii de altii. Bucataria noastra a fost punctul de atractie al casei pentru mine, mi-a placut ca este separata de celelalte camere ( asa cum aveam noi in Romania) ca daca ma uit pe geam vad terasa si copaci si am senzatia ca sint undeva la munte, ca este mare si spatioasa si ma simt confortabil in ea. Cind am cumparat-o, casa noastra era mai mult decit ne trebuia, acum nu ne mai satisface cerintele/necesitatile, din pacate.
Cami, felicitari sorei tale si sa auzim in curind vestea cea mare si de la tine!
Lavi, este adevarat ca nu toata lumea are baia personala, insa aici se chiar "poarta" si cind stii ca ai inlatura multe dintre discutiile zilnice pe tema asta, zau ca se merita. Eu sint ridicata de pe buda in mod frecvent, fiindca exact in momentul acela ei au nevoie, nu vor sa coboare un etaj mai jos fiindca "se scapa pe ei" . si eu cu frate-meu aveam exact acelasi razboi, pe tema baii, in tineretului aveam o baie si una de serviciu, care mi-a fost data mie fiindca sint "fetita" . nu va spun ca frate-meu era in stare sa ma omoare pentru baia aia ,i se parea tare nedrept sa o folosesc doar eu ( pe masura ce am crescut imi insiram creme si bentite si cosmetice, acolo era sanctuarul meu ). deci o baie in plus nu este un moft pentru noi, este o necesitate, asa ca daca as ramine aici asta ar fi primul lucru pe care l-as adauga partea de sus al casei.
Anda, si eu iubesc casele din Toronto, ce zic, iubesc orasul, in general ( imi aduce aminte de forfota si aglomeratia strazilor din Bucurestiului meu drag ) dar nici nu sr pune problema sa ne mutam acolo. To este un oras in care as locui daca nu as avea copii, sa ma distrez, sa colind muzeele, strazile, este un oras plin de viata, multa cultura, dar si un oras care nu este safe asa cum este al meu. Imi place cum ai descris casele, foarte incitant.
Imi plac schimbarile, le ador, pina sa am copiii ne-am tot mutat, daca ar fi dupa mine m-as muta in fiecare an, ador sa redecorez, sa schimb culori, sa umblu dupa diverse ptr casa, dar de cind avem copiii viata noastra s-a schimbat, acum ma gandesc ce le este lor bine in primul rand. Cam la 10 minute de mers cu masina ne-am muta, nu mai departe, ca sa-i pot aduce pe copii la scoala unde este Rachie acum si unde sper ca va incepe si Bobby anul viitor , in septembrie ( au si gradinita de la 4 ani).
Orice parere si sugestie din partea voastra sint binevenite
mai am inca citeva luni sa ma gandesc, anul viitor in primavara ori ma mut ( daca nu gasesc intre timp casa ideala ) ori renovez, o schimbare va fi oricum. deci citeva luni bune voi fi in priza, cam din primavara pina in toamna ( cam atit iau renovarile si cam atit ia mutarea de la o casa la alta).
un weekend placut tuturor
meems spune:
La Multi Ani, Daria!
La Multi Ani, Daniel!
Lavi, iu-huuu, si eu ma bucur mult ca e fetita! In primul rand pentru ca stiu ca asta-ti doreai, si apoi pentru ca imi place mie asa de tine, mama de fetite
Cami, felicitari sorei tale! Sa dea Dumnezeu sa urmezi tu
Ina, parerea mea e sa nu schimbi casa, ci sa faci modificarile necesare in casa pe care o aveti acum. Din mesajul tau reiese clar cat de atasata esti de ea, si mai ales cat de confortabila te simti in zona in care locuiti. Nu te mai gandi ca pierzi ce ati investit deja in ea cu remodelarile, concentreaza-te pe cei vei castiga (in mod practic, in primul rand) cu remodelarile din viitor.
Noi suntem in casa noastra de 11 ani. Am zis ca stam 2 ani, maxim, si o vindem! Acum am impresia ca va fi a noastra forever: ori locuita de noi, ori inchiriata altora. Mie nu prea-mi plac casele, prefer apartament cu balcon decat o casoaie cu curte.