Sfarsit tragic pentru un sportiv de 23 de ani!
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Olim, nu compara veterinara cu umana, ca nu au nimic in comun.
Si cu primul si cu ultimul ajutor, copilul acela era tot mort. De-asta spun ca vinovat de moartea lui se face doar agresorul.
lantul acela al slabiciunilor insa este un semnal de alarma.
Referitor la femeia chiuretata fara sa fie insarcinata, perforatia este un risc al avortului, iar pacienta semneaza ca stie la ce riscuri se supune.
Referitor strict la caz, foarte bine ca doctorita a fost pedepsita.
Referitor la "doar la romani se poate", cred ca doamna din America la care i-a fost extirpat un san in totalitate pt. cancer. dupa care si-au dat seama ca a fost doar o incurcator a analizelor, cred ca ea va contrazice.
Si pacientul de al psihiatrie care a murit zvarcolindu-se in sala de primire urgente, iar paznicul l-a verificat daca e mort sau viu cu piciorul. daca ar putea, v-ar spune si ala ca se intampla intoata lumea.
capcaune, logica asta e pe ideea " am violat-o ca i se vedeau gleznele". Nu conteaza daca e unicul sau al 100-lea club, asa ceva nu trebuie sa se intample. Evident stiu ca stii, doar ma revoltam. :))
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Ma, eu zic pe bune acum, sa luam Sistemul Sanitar si sa-l arestam dupa ce ii citim drepturile, sa-i dam cativa ani buni, dar nu cu suspendare pentu lovitura cauzatoare de moarte si dupa aia sa ranjim in timp ce vin mamele la trap cu copiii la urgente cu febra 37,2...
Ca de 8 pagini se dezbate aproape exclusiv vina medicilor, nu a celor/celui care a jucat sarba cu capul americanului.
A, nu, problema noastra nu sunt clanurile tiganesti ale lui Buton, Carpaci etc si fiicele lor Stralucirea, Mercedesa si modul cum aleg sa rezolve diferendele cu pumnii. Ca de obicei, medicii sunt de vina!! Ei l-au adus in coma la spital pe sportiv.
Auziti, voi fetele care nu mai dormiti de grija medicilor romani, stiti povestea cu castravetele? Daca nu, cititi-o, ca aveti un fix si e de rau pentru sanatate.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
![](images/user_woman.png)
olim spune:
Ingrid, pe mine cel mai tare in toata povestea aceasta m-a deranjat atitudinea ministerului in aceasta situatie.Adica cat de prompt au fost sanctionati medicii, doar pentru ca pacientul nu era cetatean roman!Nu spun ca nu au facut bine, dar de ce doar in acest caz se poate face repede ancheta si se pot da sanctiuni economice?
De ce tanara chiuretata din greseala a trebuit sa astepte 4 ani parca sa primeasca un raspuns din partea autoritatilor?Doar pentru ca FBI a amenintat ca supravegheaza cazul?
XIO peste tot sunt erori medicale, vezi recent cazul Holiday in Franta, dar medicii platesc scump pentru malpraxix, ori in Romania sunt cateva cazuri solutionate din lista miilor de plangeri existente!Erori sunt peste tot, dar pretul platit este mult mai mare, nu doar sanctiuni administrative, cu schimbare sef de sectie dintr-o zona in alta a spitalului cum se practica uneori in Romania, ci si cu sanctiuni economice si pierderea dreptului de libera practica!Ori la noi cati medici si-au pierdut acest drept din cauza neglijentelor si neprofesionalismului lor?
Si sa stii ca medicina este cam aceasi, ori umana ori veterinara, ca si animalele au aproape acealeasi boli cu oamenii, doar ca e normal sa moara 100 de porci de gripa porcina, pe cand daca mor 100 de oameni de acesi gripa, Guvernele cumpara vaccin si OMS-ul intra in alerta si declara pandemie!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
eu tot nu inteleg de ce va deranjeaza faptul ca s-au luat masuri in sfirsit, in cazul de fata, in loc sa va deranjeze ca nu se iau in restul cazurilor; n-ar fi mai bine sa fie asta un debut, un exemplu de legislatie aplicata?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO capcaune, logica asta e pe ideea " am violat-o ca i se vedeau gleznele". Nu conteaza daca e unicul sau al 100-lea club, asa ceva nu trebuie sa se intample. Evident stiu ca stii, doar ma revoltam. :)) |
Trebuie, trebuie ...
Stii si tu ca Romania musteste de golani, derbedei, cocalari, si care nu-s de capul lor ci adunati in gasti, clanuri, grupari sau cum vrem sa le mai spunem. Politia, justitia, politicienii sunt si ei in schema.
Cred ca de saptamana asta, pe langa clasicele recomandari facute strainilor inainte de aterizarea in tara, de a tine bine poseta si de a sta cu ochii pe geamantan, va apare si recomandarea de a evita cluburile si barurile din Romania. For safety.
salcia spune:
Eu nu inteleg de ce unora li se pare ciudat ca acei sportivi s-au dus intr-un club - sunt tineri, vor si ei sa se distreze, in plus in cazul asta sarbatoreau o victorie. Eu nu vad nimic straniu in asta. Si inteleg perfect ca un strain nu s-ar fi gandit niciodata ca trebuie sa aiba grija ce si cum face in club, ca sa nu ofenseze interlopii locali (nici eu nu m-as fi gandit la asta, si sunt romanca!).
Ce ma ingrozeste pe mine e caracatita asta cu mii de tentacule, mafia generalizata din tara, care include politia si alte autoritati ale statului care teoretic au grija de siguranta si de interesele oamenilor. Baiatul a fost ucis intr-un club, camerele video nu functionau (ca sa vezi...), nimeni de-acolo nu a vazut nimic (!), si grija politiei locale era sa declare in nestire ca familia interlopa a orasului nu e implicata, ca autorul crimei nu are antecedente penale si niciun fel de legaturi cu nu-stiu-ce clanuri (mai ramanea sa spuna ca sportivul s-a impiedicat si a cazut asa, pur si simplu, si de-aia a murit, nu e nicio crima la mijloc). Iar apoi primarul spune ca acolo nu exista clanuri interlope, ci doar cativa tigani, baieti buni, care se ocupa numai de camata (?!?!).
E horror ce se intampla, si sunt sigura ca nu numai la Giurgiu autoritatile sunt "infratite" cu clanurile mafiote. Orase intregi sunt terorizate de gasti de interlopi, de care nu se atinge nimeni pentru ca ei au legaturi si cu politia, si cu primarii, si cu parlamentarii din zona, si cu judecatorii si tot asa. Localnicii au invatat lectia si nu cracnesc in front, iar atunci cand se intampla ceva grav, totul se musamalizeaza (eventual se dovedeste ca victima e de vina).
Nu cred ca isi are locul discutia cu Teo Peter aici. Da, a fost o tragedie, si ce s-a intamplat nu a fost deloc in regula, dar acum vorbim despre cu totul altceva, si eu una ma bucur ca s-a implicat FBI-ul, macar asa POATE se schimba ceva.
Cat despre reactia medicilor, eu inteleg ca nu aveau aparatura necesara, ca exista protocoale etc., dar nu cred ca baiatul nu avea nicio urma care sa dea de banuit (de la lovituri/cazatura). Si ii inteleg si pe cei care se intreaba ce reactii ar fi fost in caz ca victima era autohtona, si nu mai apareau in discutie FBI, ambasade si altele. Probabil ca politia din Giurgiu ar fi fost lasata libera sa-si "faca datoria", si ar fi ajuns la concluzia ca un baiat aflat in stare de ebrietate s-a impiedicat si a cazut intr-un club, iar impactul cu solul i-a fost fatal. Nu fuss, no muss, just pure (Romanian) police professionalism. :( Ah, si poate si-ar fi cerut scuze de la clanul Butoane, un grup de cetateni pasnici veniti la socializare in clubul respectiv, ca au fost deranjati de toata tevatura. Asa, din grija fata de "contribuabili"...
salcia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Trebuie, trebuie ... Stii si tu ca Romania musteste de golani, derbedei, cocalari, si care nu-s de capul lor ci adunati in gasti, clanuri, grupari sau cum vrem sa le mai spunem. Politia, justitia, politicienii sunt si ei in schema. Cred ca de saptamana asta, pe langa clasicele recomandari facute strainilor inainte de aterizarea in tara, de a tine bine poseta si de a sta cu ochii pe geamantan, va apare si recomandarea de a evita cluburile si barurile din Romania. For safety. |
Mda, la asta ma gandeam si eu, ca probabil ar trebui sa li se inmaneze un fel de regulament (cred ca s-ar face ditamai dosarul), cu ce sa faca si, mai ales, ce sa NU faca in Romania. Si nu numai strainilor, ci chiar si romanilor care calatoresc prin alte parti ale tarii/orasului, prin locuri pe care nu le cunosc prea bine. Eu una am batut zdravan cluburile si barurile din Bucuresti din frageda pruncie pana de curand, sa zicem, si se pare ca am avut noroc, niciodata nu am patit/vazut ceva aiurea. Dar uite, norocul te face sa fii neglijent si naiv, pleci de la premisa ca lucrurile sunt (cat de cat) ok, adica nu te gandesti ca intratul intr-un club e echivalentul sinuciderii.
olim spune:
Ana Stroe, ma bucur ca se iau masurile normale in astfel de situatii!
Dar de ce doar cand este implicat un strain sau FBI se poate aplica legea, nu si cand moare un cetatean roman, care sustine acest sistem medical din taxele si impozitele lui?
Cat despre clanurile de interlopi care conduc Romania, pare a fii ceva la ordinea zilei in toate judetele din pacate.Din pacate cei platiti din banii contribuabililor care ar trebui sa veghez la linistea si siguranta populatiei sunt sprijinul interlopilor in a scapa basma curata din astfel de cazuri!
cat despre primarul din Giurgiu, era de inteles declaratia sa non ofensiva la adresa clanului, ca doar omul are nevoie de protectie!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carmenadina/carmenadina.jpg)
carmenadina spune:
Pacat de tineretea lui,de ce oare acesti indivizi, interlopi cum le zice, isi fac legea lor numai cu pumnii,cutite si alte arme?se putea evita acest act criminal numai cu vorba doar.pacat..
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Sanctiuni financiare s-au dat la medici si pana acum intr-o parte din cazurile mediatizate (alea reale), vedeti doctorita cu chiuretajul, a fost sanctionata dur. In alte tari se plateste mai scump pt. ca salariile sunt mai mari, iar peste tot se plateste din asigurarea de malpraxis.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.