Sfarsit tragic pentru un sportiv de 23 de ani!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

E o tragedie: un tanar a fost lovit si omorat numai fiindca a dansat cu o fata care i-a placut.

Mai departe povestea este ca in niste filme despre care am crezut intotdeauna ca sunt fictiune sau oricum, exagerare: o poveste despre o conspiratie care cuprinde o intreaga comunitate, unii conduc si fac toate infractiunile pe care le doresc, autoritatile ii sprijina pentru bani sau de frica si toti ceilalti tac terorizati.

In legatura cu medicii: sunt scrise in presa mai multe variante, eu am citit-o pe urmatoarea: tanarul a ajuns la spital insotit de mai multe persoane (foarte important cine erau aceste persoane; asta nu am citit). Aceste persoane au spus ca tanarul "a baut si a cazut pe ringul de dans". Cred ca persoane cu asemenea "povesti" ajung zilnic in spitalele din Romania. Nu cred ca li se face tomografie nici la marile spitale de urgenta, "Floreasca" sau "Bagdasar-Arseni". Nu stiu daca in alte tari se face tomografie intr-o asemenea situatie. Medicii nu aveau de unde sa stie ca pacientul a fost lovit. Cat despre a chema o ambulanta cu medic si a cere transferul la Bucuresti pentru un pacient care "a baut si a cazut" - ma tem ca li s-ar fi ras in nas. Sigur, acum, cand stim (partial) povestea, lucrurile sunt diferite. Dar atunci, pentru medicii de la Giurgiu, era doar unul din cei multi care "a baut pana a cazut".

In tot contextul nu mi se mai pare exagerat sa presupun ca procurorii din Giurgiu "s-au sesizat" la "recomandarea" interlopilor.

Am citit undeva ca autopsia arata ca tanarul ar fi murit in urma loviturii indiferent de tratamentul pe care l-ar fi primit (adica nu "a murit cu zile"). Pe de alta parte am citit ca nu a fost finalizat raportul medico-legal.

Cat despre faptul ca americanul...era american...Da, probabil daca ar fi fost roman interlopii cu ajutorul politiei locale ar fi reusit sa musamalizeze totul. Acum a intervenit FBI-ul si ambasada USA si poate (da, poate!) "buboiul" de la Giurgiu se va sparge. Si poate (tot poate!) vinovatii vor fi pedepsiti. Si asta nu poate decat sa ne bucure. E trist pentru noi toti ca avem o justitie si o politie (si un parlament) coruptibile dar faptul ca macar un caz va fi rezolvat corect nu poate decat sa ne bucure si sa ne arate ca totusi se poate. (Si daca ne arata ca nici macar FBI-ul nu poate?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor
Sunt convinsa ca astfel de cazuri s-au intamplat si se intampla si in alte tari, dar sunt convinsa ca in astfel de situatii nu se ia decizia pedepsirii echipei medicale in doi timpi si trei miscari, pentru astfel de cazuri exista asigurari, spitalul plateste "suma" iar echipa isi vede de treaba mai departe.

Clanurile din medicina nu sunt la fel de influente precum clanurile tiganesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

paralela vine de la faptul ca interlopul a fost arestat, ba chiar si medicii au fost amendati, mai ramanea sa fie sanctionat primarul, iar soldatul american nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

De curiozitate, diagnosticul acuma se pune pe baza relatarilor martorilor? Raportul medico-legal mentiona leziuni la nivelul capului, in cazul asta nu se impune scanarea tomografica? Si daca n-am tomograf nu e mai bine sa-l trimit de urgenta undeva unde se gaseste asa ceva? Eu asta am inteles ca a fost in neregula cu raspunsul medical. S-a folosit o ambulanta care nu era echipata corespunzator, si s-a intarziat transferul victimei la spitalul specializat. Si din punctul asta de vedere medicii sunt vinovati. Lipsa dotarilor e scuzabila, insa nu si faptul ca te incapatanezi la un diagnostic cand nu ai destule informatii sa dai unul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor
Sunt convinsa ca astfel de cazuri s-au intamplat si se intampla si in alte tari, dar sunt convinsa ca in astfel de situatii nu se ia decizia pedepsirii echipei medicale in doi timpi si trei miscari, pentru astfel de cazuri exista asigurari, spitalul plateste "suma" iar echipa isi vede de treaba mai departe.

Clanurile din medicina nu sunt la fel de influente precum clanurile tiganesti.

corect, s-a luptat cu arme inegale... au picat de magarus iar noi ar trebui sa le tabacim spinarile cat sunt in postura asta, ca daca FBI-ul dovedeste alti vinovati nu vom mai avea ocazia....

Nina, 30s+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

De curiozitate, diagnosticul acuma se pune pe baza relatarilor martorilor? Raportul medico-legal mentiona leziuni la nivelul capului, in cazul asta nu se impune scanarea tomografica? Si daca n-am tomograf nu e mai bine sa-l trimit de urgenta undeva unde se gaseste asa ceva? Eu asta am inteles ca a fost in neregula cu raspunsul medical. S-a folosit o ambulanta care nu era echipata corespunzator, si s-a intarziat transferul victimei la spitalul specializat. Si din punctul asta de vedere medicii sunt vinovati. Lipsa dotarilor e scuzabila, insa nu si faptul ca te incapatanezi la un diagnostic cand nu ai destule informatii sa dai unul.

Madalina
mami de Isabella Andreea si Eduard Andrei
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Ca sa vezi ca are fractura de baza de craniu sau hematom ai nevoie de un CT. ca sa presupui ca are asa ceva trebuie sa stii in ce circumstante s-a petrecut incidentul. Evident daca vine unul de pe strada si nimeni nu stie ce s-a intmplat se face si CT, dar cum s-a specificat clar ca omul era beat si a cazut pe ringul de dans, s-a presupus ca era ceea ce s-a afirmat, si a fost tratat ca atare.
Medicul nu avea de unde sa stie care e situatia, iar daca martorii nu minteau, echipajul SMURD l-ar fi dus direct la un spital dotat cu CT.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

paralela vine de la faptul ca interlopul a fost arestat, ba chiar si medicii au fost amendati, mai ramanea sa fie sanctionat primarul, iar soldatul american nu.

inteleg ca si huliganul roman facea parte dintr-o institutie miliara protejata de o justitie si de acorduri speciale? ca o crima e egala cu un accident pentru romani? omg....

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Citat:
citat din mesajul lui buli

inteleg ca si huliganul roman facea parte dintr-o institutie miliara protejata de o justitie si de acorduri speciale? ca o crima e egala cu un accident pentru romani? omg....

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

cand soferul bolidului urca beat la volan si omoara oameni nevinovati, e crima, nu am intelegere si nici clementa pentru betivani, nesimtiti si inconstienti, indiferent de nationalitatea sau provenienta lor, un ins care nu respecta dreptul la viata a semenilor lui e un criminal

Nina, 30s+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ana soldatul american era beat si din cauza asta a omorat un om. La noi in Romania asta se numeste crima, omor. presupun ca si acolo la voi e la fel.
Interlopul a dat un pumn, americanul a dat cu masina. In ambele cazuri a murit un om.
Cand a fost vroba de victima americana din Ro americanii si-au facut matanii, cand a fost vorba de victima romana din Ro, s-au facut ca ploua si l-au scos imaculat pe soldatelul criminal.

Nimeni nu e de partea interlopului, doar subliniem "obictivitatea".

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Cel care l-a omorat pe Teo Peter a si fost scos din tara f repede...ce sa vezi,atunci nu a mai facut ancheta FBI ...Nu stiu cine zicea de ura fara de americani.Sincer, nu cred ca e ura din partea romanilor,mai multe griji mi-as face in ceea ce ii priveste pe aia miluiti cu forta cu niste democracy care are mereu gust de petrol.

Mergi la inceput