Sfarsit tragic pentru un sportiv de 23 de ani!
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madyrizi indiferent ca era de nationalitate rusa, chineza sau vietnameza... masurile s-au vazut la noi. la americani nu s-au vazut. asta era deosebirea dintre cele 2 cazuri. noi suntem servili cand vine vorba de straini, strainii fata de noi sunt isterizati - plini de repulsie - fara compasiune. dreptatea pentru un roman de-al nostru ne intereseaza prea putin in comparatie cu dreptatea pt. un om de alta nationalitate. daca s-ar fi procedat cum se procedeaza in mod "normal" la noi, cazul ar fi ajuns printre miile de dosare de pe masa celor din comisia de disciplina a medicilor si cam atat, dar... pt. ca cetateanul nu-i roman mai intervin si considerentele politice si diplomatice care le arata romanilor ca trebuie sa pupe mana celorlalte natiuni. Mami ![]() ![]() ![]() |
Mda...corect...TREBUIE sa omorim capra vecinului. Asa e echitabil. Mea culpa ca nu pricep subtilitatile situatiei
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
In loc sa profitam ca se creeaza un precedent in justitie care poate ajuta si pe altcineva ROMAN, mai bine ne mai punem niste cenusa in cap...
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nadaflorilor/nadaflorilor.jpg)
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mathilda
total deplasata legatura intre cazuri |
mie nu mi se pare deplasata legatura, e vorba de atitudinea si reactia oficialilor romani, in cazul sportivului american statul roman a dat dovada de exces de zel, iar in cazul Teo Peter de exces de nepasare (si asta tot un fel de exces de zel - baieti buni cand e vorba de altii, taietori in carne vie cand e vorba de ai lor de acasa) ...
Nina,
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madyrizi/madyrizi.jpg)
madyrizi spune:
da, este trist ca a murit un om. a murit cu zile, cum zice romanul.
subtilitati: cand o sa auzim ca vinovatii - agresori si medici - au fost pedepsiti pentru moartea unui roman, atunci putem spune ca s-a facut un mare pas inainte in sistemul romanesc de justitie si medical.
pana atunci, tot ce s-a intamplat eu consider ca a fost doar de fatada, fara vreo urmare pozitiva sau vreo imbunatatire de vreun fel de nici o parte.
si atat am avut de spus, nu zic sa moara capra vecinului ci sa fie tratata si capra noastra la fel...
Mami de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
ocebine spune:
citat din mesajul lui madyrizi da, este trist ca a murit un om. a murit cu zile, cum zice romanul. subtilitati: cand o sa auzim ca vinovatii - agresori si medici - au fost pedepsiti pentru moartea unui roman, atunci putem spune ca s-a facut un mare pas inainte in sistemul romanesc de justitie si medical. pana atunci, tot ce s-a intamplat eu consider ca a fost doar de fatada, fara vreo urmare pozitiva sau vreo imbunatatire de vreun fel de nici o parte. si atat am avut de spus, nu zic sa moara capra vecinului ci sa fie tratata si capra noastra la fel... Mami ![]() ![]() ![]() |
Tocmai ce-am zis...in loc sa luam trista intimplare si sa incercam sa facem ceva pozitiv...de exemplu sa se identifice cazurile similare si sa se deschida anchete, sa se faca lumina si zarva IN ROMANIA pentru ROMANI...mai bine ne punem cenusa in cap. La dracu' cu americanii!
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
stockholm spune:
concluzia e una clara si scurta din pacate :un om a muirt (indiferent de natie , culoare , inaltime , culoarea ochiilor)!aceasta tragedie , ni se datoreaza si noua in mare parte a majoritatii romanilor care dau din barba pe la colturi care arata cu degetu , comenteaza , dar in relaitate nu fac nimik 1 nimik1 se complac si atat
cam asta e 1 ah si dupa ce termian cu aceast complacere in supita lor calaie , sar in susu ca ii ocmenteaza unii si altii pe ici si pe colo .....
ah da r mai fi de luat in calcul si faptul ac omul e american nu , dal naibii ca adus o bien o viata intreaga , in capitalism ......
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
am mai scris si sters din pacate de dimineata un mesaj dar reiau
cineva poate lamuri paralela intre un accident de circulatie in care a murit Teo Peter si o crima bestiala in care un interlop roman fara teama de lege si aparat de politicieni a omorit un tinar pentru ca era negru, era american si se legase de una din fetele din haremul propriu?
care tinar a fost declarat de martori(care martori, amicii huliganului?) beat si a fost lasat ulterior sa moara sigur de medici? eu care n-am trecut pe la fac.de medicina tot pot simti daca cineva miroase sau nu a alcool..
Mai ales mi-ar placea cineva sa ma lamureasca de unde vine mentalitatea asta de ura contra Americii, care pina prin 2002 cind am parasit Romania nu exista? pentru ca comentariile pe care le-am citit pe internet sunt oripilante...
In loc sa vedem ceva bun in faptul ca alte tari cer justitie pentru proprii cetateni si sa schimbam ceva ii aratam cu degetul, si le pretindem si lor musamalizare si structuri mafiote ca la noi?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Ana, ce tie nu-ti place altuia nu-i face.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.
stockholm spune:
Ana eu cred ca justificarea paralelei respective vine din dorinta ueni justificari sau a romanescului ,, sa moara si capra vecinului !,
noi chiar avem o problema cu justificarile , cu motivatiile cu explicatiile, vorbe voreb goale si atat
ce Dumnezeu ca pana si Van Damme si-a luat bataie in Romania tot intr -un club de fitze ca si cel din Giurgiu ca nu era omu sa mearga la bodega din coltul blocului sa bea o bere ; voua vis e pare ok nu va suna nimik , nu va zdrangane e ceva care nu se leaga
cand te justifici prea multe undeva e o buba si buba noi o stim si o vedem insa e prea greu sa ne urnim ca sa o reparaam e mai fain sa ne compatimim in cor cand e comenteaza unii si altii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nadaflorilor/nadaflorilor.jpg)
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe .... In loc sa vedem ceva bun in faptul ca alte tari cer justitie pentru proprii cetateni si sa schimbam ceva ii aratam cu degetul, si le pretindem si lor musamalizare si structuri mafiote ca la noi? |
Nu stiu unde vedeti voi ura impotriva americanilor in paralela intre cazul Teo Peter si cazul sportivului american...eu una spun ca in ambele cazuri statul roman nu si-a facut si nu isi face treaba.
Apreciez ca alte tari se ocupa de justitie pentru cetatenii lor, asta pretind statului roman.
In cazul Teo Peter, oricat va faceti ca nu pricepeti, autoritatiile americane au "musamalizat" cazul iar autoritatile romane si-au ascuns capul in nisip lasand un criminal sa scape basma curata, nici macar nu au trimis un avocat care sa aibe un cuvant de spus, procesul militarului american a fost apa de ploaie cu concursul statului roman.
Nu cer autoritatilor romane sa "musamalizeze" nimic, dar am asa impresia ca au pedepsit echipa medicala si ca nu vor face nimic impotriva celor care: au participat la incaierare si au aplicat loviturile cauzatoare de moarte, nici pe cei care au mintit inducand in eroare echipa medicala si ca nu vor face nimic in privinta asigurarii securitatii cetatenilor indiferent de originea lor.
Iar gestul autoritatilor e doar propaganda, daca miscau un deget sau lasau macar impresia ca se implica si in cazul Teo Peter (si nu numai..ca au mai fost si altii... mai e un amarat care a murit in greva foamei intr-o inchisoare dintr-o tara vecina iar ambasada romaniei de acolo s-a facut ca ploua) atunci le acordam credit, dar asa nu ma incalzeste cu nimic, chiar nu cred ca se va crea niciun precedent.
Autoritatile romane nu fac decat sa invrajbeasca cetatenii proprii unii impotriva altora, tinerii impotriva batranilor, pe cei activi impotriva pensionarilor, emigranti impotriva celor care nu se indeasa la emigrare etc.
In spitalele din alte tari la urgente exista lista de prioritati, lista care se stabileste pe gravitatii cazului, gravitatea cazului se stabileste pe baza simptomelor declarate de pacient si/sau dupa declaratiile apartinatorilor si daca e adus de ambulanta dupa raportul paramedicilor, daca la receptie se minte si nu se spun adevaratele simptome, pacientul e la coada listei si poate sa si moara asteptand sa-i vina randul sa-l vada un medic.
Sunt convinsa ca astfel de cazuri s-au intamplat si se intampla si in alte tari, dar sunt convinsa ca in astfel de situatii nu se ia decizia pedepsirii echipei medicale in doi timpi si trei miscari, pentru astfel de cazuri exista asigurari, spitalul plateste "suma" iar echipa isi vede de treaba mai departe.
Nina,
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madyrizi/madyrizi.jpg)
madyrizi spune:
cred ca ati inteles gresit.
imi pare rau pt. tanar, avea o viata inainte, nu merita sa sfarseasca asa mai ales intr-o tara straina si fara familie. nu conteaza ce natie era sau ce culoare, nu poti sa fii indiferent la durerea pierderii unui om promitator, ambitios si cu viitorul in fata.
supararea mea este indreptata catre autoritatile romane care nu-si fac treaba la fel, in toate cazurile.
Mami de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex