probleme la gradinitza
Buna ziua mamici,am si eu o framantare legat de gradinitza si nu stiu cum sa procedez.Dupa o pauza de doua saptamani in care a fost racita,am inceput din nou gradinitza saptamana asta.Ii place participa la activitati,mi-a zis si un cantec invatat la gradi,dar cand vine ora de masa,mi-a zis doamna ca incepe sa planga dupa noi.Doar cand o pune la masa si refuza sa deschisa guritza,nu vrea nici sa guste,pe toata perioada cat sta la masa,plange.Mai ciudat este ca dupa ce se termina masa,la somn accepta sa doarma fara probleme.De ce o plange cand o pune la masa,pana acum nu facea asa.Si doarme,intr-o zi am trezit-o eu pe la 5 pt ca nu se mai trezea,culcata de la 12 jumatate.In alte circumstante nu plange dupa noi ,decat cand o pune la masa.
Apoi un lucru care iar ma ingrijoreaza si nu stiu cum sa pun problema,este ca suspectez ca d-na a lovit-o ,de ce,dimineata refuza sa se duca la ea in brate cand o vede plange si spune pleaca si se duce in brate la ingrijitoare si are o dunga pe picior ca si cum ar fi fost lovita cu nuiaua,mai jos si alte doua dungi mai sus,mi-a zis ca copiii au lovit-o ,dar cum nu vb foarte bine,nu stiu ce sa cred,d-na a zis ca are nuia ,dar nu da,doar ii ameninta,credeti ca e posibil sa-i loveasca?
Am auzit pe hol mai multi parinti plangandu-se ca copiii nu mananca,iar d-na mi-a zis ca o forteza sa manance si i-am zis sa nu o mai forteze.Daca considera sa ma sune si o iau.Apoi mai e si problema ca ii gasesc manecile de la bluza ude,semn ca nu le ridica manecile cand se duc la baie,am gasit-o uda si pe ciorapi.
Acum iar a racit,dar nu ma mir,cand am dus-o luni am gasit copiii care tuseau de mama focului,am intrebat de ce le da voie asa bolnavi si raspunsul,pt ca d-nele asistente nu isi fac treaba sa-i controleze si sa-i trimita acasa..De imunitate ii dau,dar probabil ca e prea mult,daca 5 copiii iti tusesc in nas si am observat la plecare ca s-a pupat cu toti copiii care erau trezi,ce sa-i fac? Deci doar o saptamana a mers la gradinitza si pac iar racita.
Problema e ca discutand cu sotul meu problema de a o mai duce sau nu,a zis ca nu stie nici el ce sa facem.Mi-a zis ca ma lasa pe mine sa hotarasc,eu nu stiu ce sa fac.S-a schimbat,e mai bine si cu vorbitul si a inceput sa se mai descurce si singura,se imbraca singura,bine nu perfect dar oricum e ceva,chestie care nu o facea pana acum.Sunt in mare dilema,mi-e frica sa nu ii distrug sanatatea in favoarea educatiei,e mult spus,dar ati inteles.Astept pareri multumesc si scuze ca m-am lungit.
Raspunsuri
Androix spune:
ha? Are nuia dar nu da? Are nuia??? SI nu i-ai cerut-o s-o probezi nitel, sa i-o fluturi pe la ureche sa auda cum suiera??? Eventual sa si strigi un pic?
Faptul ca are nuia si ii ameninta cu nuiaua este la fel de grav daca ar da. Si este expresia incompetentei ei. Daca nu poate sa stapaneasca si sa "imblanzeasca" niste copii de grupa mica fara sa-i ameninte cu o NUIA atunci e buna de manat vite pe ogor.
Cu raceala asa este in primul an de colectivitate. Si daca amani va fi la fel anul viitor. Al meu e in al patrulea an si dupa 3 zile a venit cu mucii taras acasa si nu i-au mai trecut de o luna, cu exceptia a fix 4 zile, iar acum deja plange de ureche. Dar asta nu e nimic pe langa nuia
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
clarmai spune:
Chiar luni cand o duc ,daca o mai duc,am sa intreb exact de nuia,dar nu stiu cum sa pun problema? Nu vreau nici sa fiu oaia neagra si sa considere ca o lezez punand problema ca imi bate copilul.Cum sa intreb?
Androix spune:
Pai cum sa intrebi: buna ziua, buna ziua, spuneti-mi si mie, mi-a povestit copilul ca aveti o nuia, e adevarat? si ce faceti cu ea? pai ii amenint, pai cum doamna? sunt animale? de vorba buna ati incercat? etc.
Cu ceilalti parinti ai vorbit? A mai povestit cineva ceva de nuia? Mai suspecteaza vreun parinte ca ii este lovit copilul?
Mie mi se pare asa ceva sf. Al meu cel mare oricum e mamaliga si o tot fura de la colegi. Daca ar mai lua bataie si de la educatoare cum ar fi? Si nu mi se pare normal. Un cadru didactic, o educatoare de grupa mica, care nu stie, nu poate, prin joaca, prin activitati placute, sa faca acea grupa de copii sa faca liniste, sa manance, sa nu se bata, sa nu alerge in clasa, sa nu tipe, si tot ce nu ar mai trebui sa faca este din punctul meu de vedere in locul nepotrivit. Eu mi-am dus copiii la gradinita nu pentru ca nu am avut cu cine sa-i las, ci din cu totul alte motive. Nu-mi trebuie un educator care sa-i ameninte cu nuiaua ca asa ii leg eu de calorifer si am incheiat problema.
Androix Bijoux
anca_a spune:
Clarmai, te duci frumos si-i spui ca daca ii mai ameninta cu nuiaua sau daca o mai forteaza sa manance (ca de-aia plange fetita ta in fiecare zi la masa! ), chemi televiziunea si faci plangere la inspectorat.
Si daca nu ai curaj sa faci asta, schimba gradinita sau tine fetita acasa, e mai bine pentru ea.
Cristina_C spune:
Ii ameninta cu batul? Doamne fereste! Eu nu stiu ce mai e de discutat aici, in locul tau as schimba gradinita urgent, imposibil sa nu ai si alte optiuni prin zona.
clarmai spune:
Am sa ma interesez care e treaba cu nuiaua pe alti parinti nu i-am auzit sa spuna ceva,dar probabil ca si mine esti tentat sa crezi ca din joaca cu alti copii se poate lovi,nestiind sigur nu poti decat sa urmaresti reactia copilului,nu stiu ce sa zic,vad ca ea acasa imediat imi spune daca a patit ceva sau o deranjeaza ceva,cred ca pe limbutza ei mi-ar fi spus ceva.Am sa pun problema luni.
In rest vad ca de educatia lor se ocupa,deja stie doua cantece si trei poezii,le spune pe limba ei si numai inceputul dar le spune.Vad ca se imbraca singura,ca deseneaza mai bine.Adik schimbari in bine sunt.Dar pana nu aflu sigur,daca e vb ca se foloseste nuia sau nu,nu ma pot pronuntza ca sigur ii bate.Nu o vad traumatizata in vreun fel,decat ca refuza sa se duca la ea in brate dimineata si se duce la ingrijitoare.
Oricum daca e vb de asa ceva numai sa-mi treca pe la urechi de la alti parinti sau copii si clar ca nu o mai duc si de la anu o mut,sau ceva.Oricum daca e asa ,credeti-ma ca va fi vai si amar de pielea lor.O sa se sature de scandal pe viatza.Nici nu vreau sa ma gandesc,mi se face pielea de gaina numai cand ma gandesc.
O sa va tin la curent si va spun ce am aflat luni.
Dar cu mancatul ce credeti? Si despre faptul ca raceste asa des? Si despre faptul ca o gasesc cu manecile ude? Multumesc din suflet pt raspunsuri.
clarmai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_a Clarmai, te duci frumos si-i spui ca daca ii mai ameninta cu nuiaua sau daca o mai forteaza sa manance (ca de-aia plange fetita ta in fiecare zi la masa! ), chemi televiziunea si faci plangere la inspectorat. Si daca nu ai curaj sa faci asta, schimba gradinita sau tine fetita acasa, e mai bine pentru ea. Crede-ma curaj am pt asa ceva.Nici nu ma uit daca aflu ca da cu nuiaua in ei si nici nu le spun ,o sa le ia ca din oala.Dar nu stiu sigur e doar o banuiala.Vreau doar sa mi se confirme sau infirme si cum sa pun problema ca sa aflu,dar cred ca o sa bag copilul la inaintare si am sa-mi dau seama dupa reactia lor.Am sa intreb cu frumosul si o sa las impresia ca am o indiferentza fatza de faptul ca se foloseste nuiaua,mai reflectez pana luni cum sa procedez. De aflat oricum aflam pana la urma adevarul. www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see |
Lorikay spune:
Referitor la mancare: asa cum a spus cineva mai sus (si, din spusele tale, a recunoscut si educatoarea) este clar ca fetita a fost fortata si acum momentul mesei este neplacut pentru ea.
Referitor la raceli: chiar daca o vei tine acum acasa, anul viitor o vei lua de la capat. Asa se intampla cu toti copiii care intra in colectivitate (unii sunt mai rezistenti, altii nu, depinde de varsta si sistemul lor imunitar).
Referitor la manecile ude: Asta nu ar trebui sa se intample. Si fiica-mea se uda la baie sau varsa apa pe ea dar ii dadeau hainutele pe care le are de rezerva, nu am gasit-o niciodata uda.
Faza cu nuiaua parca e din epoca de piatra. Lasa rusinea la o parte si spune-i educatoarei ca nu este normel nici macar sa aiba un asemenea obiect in clasa, sa nu mai vorbim de amenintat sau lovit copii cu ea.
clarmai spune:
Referitor la manecile ude: Asta nu ar trebui sa se intample. Si fiica-mea se uda la baie sau varsa apa pe ea dar ii dadeau hainutele pe care le are de rezerva, nu am gasit-o niciodata uda.
Are schimburi la sac dar cum le las asa le gasesc,la fel impachetate si in aceasi ordine nici macar nu umbla la sac,am mai pus odata problema si spun ca nu fac fatza sunt prea multi si nu au timp sa-i schimbe.Ma rog asta cred ,le inteleg,dar oare chiar se uda toti odata,nu pricep de ce atata indiferentza,asta e,presupun ca peste tot sunt probleme.Asa e la noi.
Androix spune:
O inveti pe ea sa se ceara schimbata daca se uda in primul rand si apoi vorbesti cu educatoarea si ii spui ca ai gasit-o uda la maneci si o rogi frumos fie sa-i ridice manecile fie sa o schimbe. O data, de doua ori, de noua ori pana se simte.
Noi nu am avut problema asta ca e foarte cald in gradinita si toata iarna stau in tricou cu maneci scurte. Dar s-a udat o data la pantaloni cand i-a dat jos sa se suie pe wc si i-a lasat sa stea intr-o balta, ca era ceva stricat si curgea jos, ma rog, nasol. Noroc ca se intamplase cu cateva minute inainte sa vin eu. Era chiar a doua zi de gradi si a fost singura data cand mi-a plans fica-mea cu lacrimi cat bobul de mazare ca ea nu mai vrea niciodata la gradinita. Dar am impacat-o rapid si cu ocazia asta mi-a picat si fisa ca nu sunt ajutati la baie de nimeni si am inceput instructajul.
Androix Bijoux