Drept de tata

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns himera spune:

Buna Marius
Intr-adevar un mare adevar ai spus si eu sunt de aceeasi parere si anume ca problema e la ce am ales si mai ales . Asa este fiecare parinte are propriul lui mod de a se manifesta fata de copil si asa e normal ca mama sa fie tandra si blanda, tatal sustinator si un sprijin real pentru copil si pentru familie...........dar cand alegerile sun prost facute consecintele le suporta in primul rand copilul.
Cazul despre care vorbeam a fost edificator pentru mine, acel copi a fost conceput de 2 copii si binenteles responsabilitatile pe perioada duratei cuplului au fost preluate de bunici. Deabia dupa divort, parintii s-au trezit ca au un copil. Mama a devenit acaparatoare si a foslosit copilul ca o arma , o scoate la inaintare mereu si fata suferea f tare, iae tatal a inceput s avada deabia atunci suferrinta fetei. Oricum parerea mea ca mama isi expune copilul si acu, o face sa sufere mereu. Pe langa faptul ca-i interzice s aintre in contact cu tatal, bunicii si persoanele dragi, nu-i da sa manace, nu-i cumpara nimic, haine, rechizite, nu o plimba nicaieri, nu-i produce nici o placere. Te rog sa ma crezi ca atunci cand am auzit ca e la chirurgie si nu se poate deplasa...m-am ingrozit de situatia fetei si nici macar atunci mama cea "blanda si sfanta" nu s-a dus la medic, a sunat tatal sa o duca. Tatal a dus-o la dr, i-a facut analizele, ii da tratament, mama ei nu s-a interesat deloc ce are fata, nu s-a deplasat la medic ca nu o doare capul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Uite Irinel Columbeanu a castigat custodia fetitei si e barbat!
Mai e inca unul Eduard (parca)Uzunov, la fel a castigat custodia copiilor, si la fel, e barbat! (s-a scris depsre acest caz prin presa, ca-s tot persoane publice)


Dar Tega, ce s-a intamplat exact? Mama nu-ti da voie sa vezi copilul? Exista un program de vizitare? Acel program, bun-rau, stiu, ala e... e adevarat ca daca parintii nu se mai inteleg intre ei, copilul nu mai poate sta permanent cu ambii...asta e adevarat...
Zici ca ai crescut copilul tu singur pana la 7 ani? De la nastere si pana la 7 ani?? Mama unde a fost in acel timp?

Este adevarat ca tatal cotizeaza, participa la cheltuielile de intretinere a copilului, insa asta si mama o face! E normal ca ambii sa participe si material la bunastarea copilului...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Din pacate e adevarat. In Romania cel putin pana acum legea a favorizat fatis mamele.
Si pentru cele de pe forum care pun binele copilului pe primul loc este de neinteles cum se poate intampla asa ceva mai ales daca tatal vrea sa fie implicat.
Pai se poate. Foarte simplu. Nu-l informezi pe tata cu privire la programul copilului, nu-l lasi sa-si vada copilul mai des decat alea doua zile pe luna ca de, asta a fost pana acum programul stabilit de lege. Nu dai copilul la telefon, nu-i spui cand are serbarile si asa mai departe.
Si chiar daca tatal are custodie comuna, daca nu ai chef nu-i deschizi usa. Si el o sa e duca din nou prin tribunale si o sa primesti citatie acasa dar te doare in cot pentru ca tatal nu va risca sa-si traumatizeze copilul venind cu executorii judecatoresti acasa si oricum legea tergiversa foarte mult aceste procedee. Nu stiu cum mai e acum dupa noul cod civil. iar in timpul asta poti sa-i spui copilului ca tatal e un nenorocit care nu da doi bani pe el.
Se intampla asta destul de des.
Iar la Protectia Copilului poti sa ai noroc sau poti sa nu ai pentru ca si acolo sunt dudui implicate care-si fac treaba si dudui cu anumite frustrari si trebuie sa tragi de ele ca sa faca ce trebuie.
Din nefericire cunosc un caz cu un tata care a facut reclamatie la Protectia Copilului ca baiatul lui are nevoie de consiliere psihologica si ca mama refuza acest lucru. Dupa cateva saptamani a fost chemat impreuna cu mama acolo si i s-a spus ca a fost facuta ancheta sociala si ca cel mic nu are probleme, ca este el exagerat. Tatal a intrebat cand a fost facuta ancheta si i s-a zis ca saptamana trecuta la care tatal a reactionat "pai cum doamna saptamana trecuta ca a fost plecat pana ieri copilul cu mine in concediu, dumneavoastra ati vazut copilul?" Nu, dar are mobila noua in camera lui deci e bine ingrijit. Mobila noua care consta in patutul lui are e drept era relativ nou, cumparat de tata inainte de divort.
A facut reclamatie mai departe si s-a facut un alt raport si copilul a ajuns in final la psiholog si s-a inceput lucrul cu el pentru ca da, era nevoie.
Dar cunosc si cazuri in care Protectia Copilului si-a facut treaba excelent.

Mi se pare normal tonul lui Tega. Cine nu ar avea tonul asta daca i s-ar interzice accesul la copil? Pai eu as fi fiara si cred ca oricine de aici ar fi la fel.
Eu cred ca legea ar trebui sa prevada si penalitati. 1 pentru tatii care nu platesc pensie alimentara si uita de copil imediat ce l-au facut 2. pentru parintii care interzic nemotivat accesul celuilalt parinte la copil.+23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Si as mai face ceva, daca parintele care trebuie sa viziteze copilul, chiar daca are custodie comuna nu respecta de trei ori la rand programul stabilit, atunci sa decada automat in a mai avea custodie comuna.
Pentru ca se stabileste un program. Nu mi s-ar parea normal nici sa fiu divortata, sa am custodie comuna cu sotul, copilul sa fie mic si gigelul sa dispara 6 luni dupa care sa se intoarca intr-un week-end si sa-mi ceara copilul care deja nu-l mai recunoaste ca deh, are custodie comuna.
Legea trebuie sa protejeze ambele parti.
parerea mea


+23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

vad ca de-a treia parte (singura care are cu adevarat de suferit) faceti abstractie cu succes.
tatal are dreptul, mama are dreptul bla-bla-bla. amaratul ala de copil pe care parintii ar fi capabili sa-l taie-n doua numa' sa nu aiba celalalt mai mult nu mai are niciun drept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

adevarat ai grait, corap!

ai zice ca ala micu a solicitat in mod special sa vina pe lumea asta intr-o familie cu doi parinti care nu se (mai) inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

am gasit si oameni cu adevarat responsabili pe acest forum.Pentru cei care nu au inteles ce inseamna o despartire de copil. Printr-o hotarare judecatoreasca, esti despartit (divortat) de 2 ori: de sotie/sot si de copil/copii.Nu i se ia dreptul unui parinte de a-si vedea copilul, ci i se ia dreptul unui copil de a-si vedea parintele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Tega, nu uita ca de cele mai multe ori cei care ar trebui sa se ocupe de drepturile copilului nu o fac. Acesta (si nu sexul judecatorului, sistemul, etc) este principalul motiv prin care divortul parintilor devine cosmarul copilului. Oricat de nedrept ti se pare statutul pe care-l ai in acest moment, sau modul in care esti tratat, realitatea spune ca, daca vrei sa-i fii aproape copilului, nici o bariera nu te poate opri. Abuzurile au fost si vor mai fi, iar tu nu poti juca rolul victimei: nu foloseste nimanui. Deci nici copilului tau.
Capul sus, minte deschisa, putere si rabdare. Faptele iti vor fi rasplatite. Vorbele mai putin.Sau deloc.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns himera spune:

Buna seara
Da Rufus, poti fi alaturi de copilul tau in maniera in care iti permite mama copilului. Cazul despre care vorbeam mai sus e intr-un permanent conflict intretinut de mama. Isi trimite copilul la scoala fara ca macar sa se uite la lectiile lui, nu-i da de mancare, ii inchide telefonul ca sa nu vorbeasca cu tatal sau si cand copilul are o nevoie acuta o fugareste la tata sa ceara. Mentionez ca doamna mai este si invatatoare si va dati seama ce educatie poate oferi altora cand ea cu propriul ei copil se comporta asa urat.:(
Tatal e doar cotizantul, sa dea pensia, sa-i dea rechizite, sa o imbrace, sa faca orice ca ea nu are chef sa faca nimic din ce e normal sa faca un parinte. Si judecatorii desi stiu asta, tot "MAMA CEA SFANTA ARE DREPTUL SI BLANDETEA".
Mi-e greata numai cand ma gandesc si asta pentru ca am vazut si am simtit suferinta atat a tatalui, cat si a copilului.........mai ales pe a fetei.
Singurul lucru real pe care poti sa-l faci in astfel de cazuri este sa iti securizezi emotional fata in cele 2 intalnirio pe luna, desi mi se pare absurd......."Stai draga mea, tata te iubeste, cand ai nevoie suna, iti sunt alaturi, tu dute acasa ca dupa 2 saptamani intram iar in contact. Desi vreau sa te vad mai dees, nu pot. Partea buna in acest caz este ca tatal merge la scoala in fiecare zi in care nu e de serviciu dimineata, tine permanent legatura cu d-na invatatoare, ii plateste cursuri de dans fetei si cu aceasta ocazie mai merge si la acea scoala ca sa vada ce face fata.......dar fata ajunge cu un minut inainte de dans......asta in situatia xca o aduce mama.....asa ca sa lasam teoriile ca teorie stim cu totii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

Buna himera,
Realizez ca mai sunt oameni care cunosc dramele unor copii! Drame ascunse ale unui sistem nepasator si indolent, care nu este capabil sa indrepte lucrurile.
Si vorbim in mass-media doar de violenta fizica! Dar violenta verbala, snatajul si violenta emotionala, psihica?
Nu ne intereseaza!

Mergi la inceput