Drept de tata

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rilbuc1 spune:

Exact asta ziceam, ca ai Andacos. Ceri in justitie custodia comuna. Daca nu sunt probleme legate de comportamentul tau cu copilul, atunci nu vad de ce sa nu poti obtine ce vrei.

Eu am copil, dar din fericire nu stiu ce inseamna sa-l vezi la 2-3 saptamani. Fac parte din procentul ala mic din statisticile pe care le-ai pus intr-un post.

Asa ca, mai bine actionezi concret. Acum se poate.

Citat:
citat din mesajul lui Tega

rilbuc1 ai copii?
Stii ce inseamna sa iti vezi copilul la 2 saptamani sau chiar la 3?
Nu cred ca stii!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Tega, vrei sa spui ca tu te-ai oferit sa iei copilul de la scoala/gradi 2 zile pe saptamana, sa petreci dupa-amiezile cu el si nu ti s-a permis?

ai solicitat sa mergi tu dimineata sa duci copilul la scoala gradi si nu s-a putut?

ai cerut sa fii chemat sa faci jumi-juma cand se imbolnaveste si trebuie pazit si nu te-a ascultat nimeni?

ai cerut sa fii sunat cand e obosit si face crize si mama nu se poate imparti intre toate sarcinile ei si ai fost refuzat?

ai cerut sa fii poftit la sedintele cu parintii si nu s-a intamplat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

buli
Nu s-a intamplat nimic din ce ai enumerat! Si cand lipseste de acasa copilul ramane cu altcineva. Si stam la 4 strazi distanta! Doar sunt dat in judecata pentru pensia de intretinere, cu toate ca primeste, nedovedit, mai multi bani decat se specifica in hotarare.
rilbuc1-si in cazul asa numitei custodii comune, daca nu vrea sa ti-l dea, ce faci? Actionezi in instanta, intri intr-un proces de luni bune si cu ce te alegi? CU NIMIC!
TREBUIE SA TRECI PRIN ASA CEVA NU SA INVOCI LEGI CARE AU PORTITE DE INTERPRETARE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

Androix
La mine, copilul are camera lui. Cu tot ce trebuie. Carti, caiete, culegeri si imbracaminte. El vine de "dincolo" doar cu lucrurile de pe el! Iar cand el primeste cate ceva de la mine, refuza sa le ia acasa (dincolo). Motivul?
Este trauma unui copil pe care un adult nu o vede. Adultul vede doar mandrie si ura!
Ma gandeam si la custodia comuna. Dar daca intelegerea nu se respecta, cum nu se respecta nici acum programul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

daca tu o sa fii ok din toate punctele de vedere, vei avea cu copilul o relatie din ce in ce mai buna, pe masura ce va creste. pentru ca va judeca singur.

insa, tonul tau e cam vehement, ma gandesc ca daca asta e cel pe care il folosesti si in relatia cu fosta, se poate sa nu te faci inteles.

eu inca n-am vazut mama care sa nu "se moaie" ca gandul la binele copilului si prin asta inteleg si o relatie buna cu tatal. daca tatal arata prin vorbe si mai ales fapte ca doreste asta din tot sufletul, pentru el, nu in schimbul cotizatiei lunare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

Draga buli
Nu stii ce s-a intamplat. Daca se recunostea greseala si ne desparteam ca buni prieteni, era OK! Dar cand te da politia afara din casa, fara sa stii de ce si cand te trezesti in instanta ca ai pierdut totul si nu stii cum, ce faci?
Lasi acea bariera a sufletului, ierti, dar nu uiti si mergi mai departe cu gandul ca ti-a mai ramas ceva. COPILUL!
Norocul meu este ca l-am crescut singur pana la 7 ani! Iar el nu uita! Avem o relatie SPECIALA, chiar la 2 sau 3 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

q.e.d.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

ce era de demonstrat?
Nimic! Idea in sine este ca jurisprudenta din aceasta tara este la nivelul anilor 1997-2000. In mentalul corpului judecatoresc "prezumtia de incredintare catre mama" este bine inradacinata. In ciuda unor legi care statueaza egalitatea in drepturi si sanse intre femei si barbati, la nivel uman foarte putini judecatori sunt dispusi sa considerecu mana pe inima ca tatal poate fi la fel de implicat si bun parinte cum este mama.
Mentalitatea ne ingroapa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

un dialog (constructiv in cazul de fata) se bazeaza pe discutii sincere si deschise, nu pe cateva cuvinte suspendate in aer.

un tata care doreste sa fie prezent in viata copilului sau dupa divort, va stii cum s-o faca fara prea multe indicatii.

editez ca am vazut acuma pag 3.
intotdeuna in astfel de situatii exista vina de ambele parti. poate dintr-o parte mai putin. insa daca se doreste binele copilului, imposibil sa nu se gaseasca o cale de a face lucrurile sa functioneze.
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

Inchid. Unii se simt lezati. Altii apara drepturi pe care nu le stiu. Altii... doar din curiozitate. Unii doar ca sa piarda timpul.
Cu certitudine este starea de nepasare in care ne aflam. Si strigam ca vrem sa traim bine! Suntem doar la nivelul anilor 2000.
Regretabil!
Va doresc tuturor o zi frumoasa si sa aveti parte numai de bucurii!

Mergi la inceput