Drept de tata

Drept de tata | Autor: Tega

Link direct la acest mesaj

De ce tatal devine dupa divort un simplu cotizant?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Parerea mea, pentru ca se complace in asta. Daca vrea sa se implice, imi vine greu sa cred ca sunt multe foste sotii care ar refuza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

Crezi? De ce trebuie un program de vizitare? Cine poate hotara, ca din pc de vedere moral, mama este cea care poate creste copilul? O judecatoare sau acel chestionar facut de "modestele" de la asistenta sociala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

ideal e ca cei doi parinti sa se poata puna de acord, in functie de necesitatile copilului si interesul acestuia, indiferent de sentinta.
insa acestea sunt , din pacate, cazuri foarte, foarte rare, in care 2 parinti divortati reusesc sa se mentina la un nivel de colaborare decent.

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

Avem legi care sustin egalitatile de sanse, egalitatea intre sexe, codul familiei...Degeaba. Sunt doar pe hartie. Nu legile ne omoara in tara asta ci mentalitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ggmc spune:

Am cunoscuti care au primit spre crestere si educare copiii desi sunt TATI.
Judecatorul/judecatoarea are rolul de a sintetiza informatiile pe care le primeste si de a lua decizia cea mai buna pentru COPIL.
Atunci cand se realizeaza o ancheta de la Comisia Tutelara se iau in calcul printre altele spatiul de locuit , situatia financiara, moralitatea , comportamentul social si multi alti factori, se viziteaza ambii parinti , se culeg date de la vecini, prieteni, locul de munca, se vorbeste cu copilul.
De asemenea , copilul daca are mai mult de 10 ani este audiat de catre judecator/judecatoare si isi exprima liber dorinta sa.
Un copil nu se incredinteaza doar mamei (cred daca nu ma insel , ca exista si alternativa tutelei comune) ci si tatalui in egala masura.
Pe de alta parte , daca cei doi parinti inteleg ca au o mare responsabilitate fata de copil vor gasi solutia pentru ca acesta sa nu reprezinte doar grija unuia dintre ei.
Indiferent de parintele caruia i se incredinteaza copilul celalalt NU trebuie sa lipseasca din viata celui mic. Doi oameni rationali se pot intelege cateva ore cand este ziua copilului , cand acesta este racit , cand merge la gradi , la scoala etc.
Toate acestea sunt posibile , vointa sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

Cred ca nu prea esti informata.
1. Ancheta sociala reprezinta doar un chestionar completat intr-o ora.
2. 95% din magistrati sunt femei
3. 93% din cazurile de divort, copilul a fost incredintat mamei
Acestea sunt statisticile de la INS.
Cum afli Moralitatea de care amintesti?
Acum se incearca introducerea custodiei comune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

de fapt faci un sondaj?
sau esti nemultumit de justitia romana?
sau de faptul ca 95% din magistrati sunt femei?

doresti sa petreci mai mult timp cu copilul tau si nu poti?

care e problema, de fapt? nu te exprimi prea clar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

reprezinti organizatia T.A.T.A.?
ar fi interesant un punct de vedere sau o prezenta si a lor aici, dar nu "sub acoperire"...

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ggmc spune:

Din pacate cu ceva ani in urma am beneficiat de o astfel de situatie.
Nu a fost un simplu chestionar crede-ma.
MORALITÁTE s. f. Însusirea a ceea ce este moral (I 1); natura, caracterul, valoarea unui fapt, a conduitei unei persoane sau a unei colectivitati din punct de vedere moral. Comportare, conduita, moravuri în conformitate cu principiile morale; cinste, buna purtare. – Din lat. moralitas, -atis, fr. moralité.
Sursa: DEX '98
MORÁL, a, morali, -e, adj., s. n. I. Adj. 1. Care apartine moralei, conduitei admise si practicate într-o societate, care se refera la morala; etic; care este conform cu morala; cinstit, bun; moralicesc. ; Care contine o învatura; moralizator. 2. Care apartine psihicului, spiritului, intelectului, care se refera la psihic, spirit sau intelect; spiritual, intelectual. II. S. n. 1. Ansamblul facultatilor sufletesti si spirituale. 2. Stare afectiva dispozitie sufleteasca temporara; care priveste puterea, dorinta, fermitatea de a suporta pericolele, oboseala, dificultatile. Curaj, tarie sufleteasca. Expr. A ridica moralul (cuiva) = a îmbarbata (pe cineva). A(-i) scadea (cuiva) moralul = a (se) demoraliza, a (se) descuraja. – Din lat. moralis, -e, fr. moral.
Sursa: DEX '98
MORÁLA;, morale, s. f. 1. Ansamblul normelor de convietuire, de comportare a oamenilor unii fata de altii si fata de colectivitate si a caror încalcare nu este sanctionata de lege, ci de opinia publica; etica. Comportare (laudabila); moravuri. 2. Disciplina stiintifica care se ocupa cu normele de comportare a oamenilor în societate; (concr.) carte care cuprinde aceste norme; etica. 3. (Fam.) Dojana, mustrare. Concluzie moralizatoare cuprinsa într-o scriere, mai ales într-o fabula învatatura. – Din lat. moralis, fr. morale.
Sursa: DEX '98
Cred ca daca citesti definitiile de mai-sus gasesti si raspunsul.
Statistica ..... ok.... 95% din magistrati sunt femei ... si ... crezi ca o femeie va da un copil spre cretere altei femei doar pentru ca este femeie? Nu , din precautia exagerata si din spiritul de autoprotectie va face doar cum este mai bine si legal.
93% copil incredintat mamei .... pentru ca in majoritatea cazurilor din pacate tatal nu este cel care poate sa creasca un copil plus cazurile in care nu doreste acest lucru plus cazurile in care considera ca este mai bine sa ramana cu mama.

Daca faci parte din primele 2 categorii nu cred ca mai am ce comenta .
Oricum "tonul" mesajelor este un pic cam nelalocul lui.
Cauta motivatia nu in statistici ci in real.

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rilbuc1 spune:

De acum exista custodia comuna. Poti deschide proces pentru custodie chiar daca divortul a fost inainte de intrarea in vigoare a noului Cod Civil.

Plus ca mai sunt exceptii, nu intotdeauna copiii ajung la mame ci la tati.

Mergi la inceput