Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***353***

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

dar sa stiti ca ceva ultra mega usor o prajitura cu cocos si iaurt care v-am zic ca am facut-o in wk si nu si-a exprimat nimeni dorinta de a testa
dar nu-i nimic, ca v-o bag eu pe gat:

Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos


Ingrediente:

Pentru blat:

- 125 g. unt
- 500 g. iaurt
- 4 oua
- 250 g. zahar
- esenta de vanilie
- 500 g. gris
- 1 pliculet praf de copt (10 g.)

Pentru sirop:
- 200 ml. apa
- 100 g. zahar
- zeama de la o lamaie
- 5, 6 linguri fulgi de cocos


Mod de preparare:
Se freaca untul moale, chiar topit (puneti-l pentru cateva secunde la microunde) cu zahar si oua, puse pe rand. Se adauga iaurtul si se amesteca totul bine.
Se amesteca praful de copt cu gris si se adauga la crema de iaurt. Se adauga vanilia.
Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma dreptunghiulara, cu diametrul de cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime. Se introduce aluatul in tava, se netezeste si se coace cca. 30 de minute (eu am copt-o cam 45 minute la 200grade - e pe incercate cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Pentru sirop, se amesteca intr-o oala zaharul cu apa si zeama de lamaie. Se fierbe la foc mic cca. 5 minute si se toarna peste prajitura inca fierbinte!!!
Inainte de servire, prajitura se taie cubulete sau triunghiuri mici si deasupra se presara fulgii de cocos.


na, acum m-am racorit
sa nu va aud luni ca nu a-ti incercat prajitura mea, s-a inteles?


Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

andiaroro- multumesc mult, deci voi cumpara silicoane

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

tufete dragi, multumim mult pentru urari

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

inapreda - ce povestesti tu acolo mie-mi miroase a traheita
noi, de asta ne-am tratat doar cu aerosoli

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

floricule - la ce experienta am eu, am pus mana pe telefon si am sunat sa intreb la tei de decongestionantul in ambalaj rosu: ia ghici raspunsul? nu mai exista rosu, pe site e o poza mai veche

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

monnvas - sigur iti face bine mierea?
eu una as folosi spray-ul oximed si o crema de baneocin si dupa ce trece rana, o crema de patlagina

PS: sa pupe soacra sa treaca

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Gianina- Sper ca nu te superi, daca vin si eu cu varianta mea de bucatar lenes la tortul tau.

La mine totul a pornit de la incercarea de a combina "tarte tatin" cu banalul pandispan.

Folosesc o cratita, care merge si pe aragaz si in cuptor. Fac un caramel din 100 g de zahar si 100 g unt( aproximativ). Peste el asez artistic feliutele de la 8_10 mere (cat incape) si un pandispan rapid din 4 albusuri batute bine-bine, 4 linguri de zahar, 4 galbenusuri si 4 linguri de faina. Cuptor la 180 de grade cam 35-40 de minute (aici depinde de cuptorul fiecareia)...Mai pun scortisoara peste mere si vanilie sau coaja de lamaie in pandispan. Cand intorc arata cam asa http://www.google.fr/search?q=tarte+tatin&hl=fr&biw=1280&bih=687&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=uuGWTtm8M9CKswan4qWiBA&sqi=2&ved=0CFYQsAQ

Am Zis "cam asa", fiindca alea din poza sunt facute cu foietaj si de asta e ondulat aluatul.
Eu ma scot la faza cu insiropatul ca la rasturnare parte lichida de la mere coboara in pandispan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

cum sa ma supar draga andiaroro
imi place
dar o reteta simpla de cheesecake, ai?
ca eu sunt cu astea cu lapte/branza...din gama cu calciu

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori si jumatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Helou. Peste posturile cu bucatareala de torturi/ pandispan si altele io tot sar, ca nu vreau sa ma simt complexata
Kea, ce stiu io despre alaptat si menu-ul mamei:
- ce-i pica rau/ greu mamei, ii va da disconfort si lui bebe; deci nu manca niciodata chestii care stii ca te baloneaza, iti da o stare proasta dupa etc, chiar daca te-apuca pofta;
- ceapa io mancam la greu, ca-s fan (salata fara ceapa e ca nunta fara lautari:))) si n-avea treaba fata;
- un NU hotarat la SALATA VERDE, haoleu, ce-am mai patimit pana am facut legatura si-am eliminat-o (cred ca mancasem de 3 ori in 3 luni si a facut horrrrror fata, abia a 3 oara mi-am dat seama ca numai salata verde puea fi baiul si facand sapaturi si sondaje mi-am dat seama ca la toti bebeii le-a facut rau salata verde a mumelor lo, ori e tratata cu ceva ce nu merge prin spalare ori nitritii/nitratii/nitroglicerina din ea, ce-o fi
Peste o ora mergem la avanpremiera la tati, iar e iepure:))

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

ilinca, salutam/pupam iepurele

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori si jumatate

Mergi la inceput