Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(87)
Raspunsuri - Pagina 5
Mimo spune:
Sa va delectez si eu cu ceva http://www.youtube.com/watch?v=--4wtW2PrNc Pe asta adoarme prichi mai nou. Evident ca trebuie sa-l tin in brate si sa dansez.
Luca Alexandru, mica mea comoara
Lorich spune:
Suntem si noi raciti iara, gata cu "operatiunea gradinita", Robert s-a trezit cu o laringita oribila si o tuse ca un latrat d ecaine.Grozav! Nu-mi mai aduc aminte de cand nu am mai dormit mai mult de 30 minunte legate (noapte ori zi)...
Anka: unt, o crema de branza (adica branza proaspata, unt, iaurt sau smantana si eventual vreo verdeata), orice leguma facuta pate in combinatie cu unt/smantana/iaurt, dar intrebarea mea: de ce trebuie sa dea oamneii astia destepti margarina, branza topita (lucruri extrem de rele si pt adulti), paine goala ci are?????? O felie de paine goala si gata!!!
bebelu86 spune:
cu laptele m-am exprimat eu gresit.
intrebasem de orez, gris dc sa le fac cu lapte normal sau lp.
si a zis ca dc e o data la 1-2 sapt, nu e probl. indicat e cel de la dozator.
dar mai bine cu lp.
in rest..branzica, unt, smantana, iaurt da
bebelu86 spune:
paine papam si noi, covrigi, pufuleti, biscutit cu asta a si invatat sa mestece.
iar acu numai accepta mancare pasata. doar bucatele de 2cm lungime, 1 latime sa zic. pe care bineinteles le ia doar dc i le bag in gura cu mana sau ia ea cu manuta. cu lingurita numai accepta nimic.
supica o papam paine inmuiata bine bine si bagata in gurita.
fructele le mananca asa intregi, roade la ele.
madalina_m spune:
Am bagat si eu o tura pe afara cu wrap-ul ca nu se mai putea. Mai, nu stiu cine: dintii, raceala, burta, fundu, gatu, mucii, habar nu am, dar 'cineva' mi-a schimbat copilul. De nu plange si se agita si nu vrea sa doarma de imi vine sa ma urc pe pereti. Afara initial s-a zbatut in wrap apoi s-a cumintit iar cand sa ajungem acasa l-a furat si somnul. Acum l-am pus in pat si doarme dus. Nu a fost deloc frig. Chiar placut. Dimineata era mult mai frig.
Shines spune:
Mada..asa e si Edi,s-a schimbat radical de cand cu dintii de sus.
numai tipete,nimic nu ii place,nimic nu ii convine.
poate isi revin ei dupa ce scapa de dureri.
roxx26 spune:
LORI, vrem pozici cu Ana in mei-tai!!!
MADA, cred ca eu sunt de vina...asa de tare l-am laudat pe Razvanel zilele astea de vreo 3 ori in discutii cu diverse persoane, ca parca nici nu-mi vine a crede ce zici tu acolo! Pupici multi sa treaca repede si sa-si revina baiatul model!
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
Doloress spune:
Nici noi n-avem nici un dintisor, la 8 lunite (a propos, am uitat de ziua baiatului zilele trecute... si tocmai in acea zi m-a intrebat cineva cate luni are si-am zis 7, a doua zi mi-am adus aminte ca tocmai facuse 8) Am citit undeva ca ar fi de bine, cu cat apar mai tarziu, cu atat vor fi mai sanatosi. Acuma Patrickului i-au inceput sa iasa de la 6 luni, ieseau cate 2-3 odata, pana la un an ii avea pe toti si o parte din masele. Si nu a avut deloc probleme pana acum, desi se spala din an in Paste. Oricum, eu vreau sa ii apara cat mai tarziu pentru ca am inteles ca refluxul ataca dintii si cum avem in continuare reflux cu voma in jet, mai bine. Stie ea natura ce stie probabil.
Pe el lipsa dintilor nu il deranjeaza deloc, ca papa intreg mai tot ce-i dau. Azi dimineata i-am facut un mar la blender si tare m-a certat, a trebuit sa-i dau din marul meu pe care il mancam, bucatele bucatele.
Dar Patrick a papat blenduit pana aproape de 2 ani si nu vad ce probleme ar avea sa necesite logoped, deci ANKA, nu prea inteleg de ce ti-au zis asa . Logopedul se ocupa cu probleme de vorbire, de ce sa-l duci de pe-acum? Patrick turuie in doua limbi fara probleme. Acum incepe si in engleza.
Si pe mine m-a emotionat clipul cu Zorba. Ai vazut ZIKI ca nu e Ottawa chiar asa plictisitoare, se mai intampla chestii si pe-acolo Comunitatea grecilor in Canada este una foarte mare si foarte unita. Gabi al meu lucreaza pentru o familie de greci care au venit acum vreo 60 de ani cu vreo 200 de dolari in buzunar si acum detin vreo 15 hoteluri si restaurante de lux in Vieux Port, cu o cifra de afaceri impresionanta (hotelurile unde se cazeaza starurile, echipele de Formula 1, hoteluri-boutiques, mici si cochete)
Oricum canadienii sunt fani street party. In fata blocului unde am stat era o platforma, pe malul apei unde se adunau in special mosnegeii pentru dans in linie,country, martea si joia. Aveau clubul lor, dar era bine venit oricine. Asa m-am bagat si eu intr-o seara cu mama si cu Patrick in carrier. Mai incolo sunt cei mai tineri cu salsa si tango. Apoi pe Mont Royal, in fiecare duminica se aduna lumea la batut tobe si la dansat dansuri tribale, e foarte fain. Uitati un link:
http://www.youtube.com/watch?v=H1mgLTwsUCk
Am vazut intr-o zi tot pe Mont-Royal si un grup de romani care dansau hora.
FRAGRANT - scrie mami ca esti tare simpatica! Daca te boicoteaza DC-ul, te rog sa-mi scrii mie pe mail ca nu ma supar, ador sa te citesc Si eu aveam exact aceeasi impresie MAIAN = TRAIAN. Dar nu ma ducea gandul la alter-ego, eu aveam impresia ca MAIAN e numele de familie. Pana am invatat sa citesc.
ANKA - uite aici retete de tartine :
http://www.homemade-baby-food-recipes.com/baby-first-finger-food.html
Vad ca sunt multe cu cream cheese, dar poti sa le inlocuiesti cu unt, cu branza de vaci amestecata bine cu smantana, sa iasa asa untoasa.
Da, grasimile sunt foarte bune pana pe la 2 ani, subscriu la ce zicea MADA. Lui Patrick ii puneam mereu in piure-ul de legume o lingurita de ulei de masline la sfarsit sau unt. Si la pantofi subscriu, GEOX rulz! Ne mai plac Kangaroo si de mers prin casa opincutele gen Robeez
anka-maria spune:
Multam mult, excelente idei, o sa le incerc pe toate.
Simo, la aia cu conopida m-as baga si eu, asa de bine suna.
Lorich, spoitura in cauza e in loc de lunch. De la 7 luni ii invata ca la pranz se mananca sandvici cu painea aia gretzoasa si spoit cu ceva, ca sa fie mai "consistent". Legumele sau masa serioasa se mananca seara. Asta e cultura olandeza.
Io am colegi care n-au mancat in viata lor la pranz mancare calda. Daca merg in delegatii si au acces la o cantina, isi vor cumpara tot un sandvici.
Io pot sa le spun sa nu-i dea decat paine, numai ca se intampla urmatorul fenomen: toti copiii mananca la aceeasi masa, aceeasi chestie. Acuma nu prea intelege el ce naiba i se da, dar mai tarziu o sa se prinda daca aia au ceva pe paine si el n-are. Drept care vreau sa gasesc un substitut sanatos si totusi el sa creada ca papa acelasi lucru ca si ceilalti.
Ca sa nu mai spun ca branza aia topita e sigur sarata. In fine, cateva zile pana ma adun io, nu moare. Nici cativa ani, daca e sa ma iau dupa educatoarea lui, care mi-a garantat ca nu se moare din combinatia aia, ca ea tot asta a mancat.