Buna ziua
Sunt o mamica de fetita de 1 an si 7 luni si sunt in Cic 1 pana in 2 martie 2012.
Situatia mea sta astfel: din cauza unor probleme hormonale medicii mi-au recomandat sa fac inca un copil cat se poate de repede,iar la servici sefa mea mi-a sugerat subtil sa-mi gasesc un loc de munca.
As avea urmatoarele intrebari:
1.Daca eu sunt in cic 1 dupa legea veche mai este obligata sefa mea sa ma tina 6 luni sau poate sa ma dea afara imediat dupa reintoarcerea mea si sa ma bage in somaj.
2.Daca voi fi gravida in 2-3 luni cand ma intorc la munca ce drepturi am?daca anunt in scris ca sunt gravida in momentul intoarcerii ma mai poate da afara?
3.Daca sunt gravida in 2-3 luni si fara loc de munca exista posibilitatea sa pot ramane fara indemnizatia de crestere cic2?
va mutumesc anticipat.
1. Da poate sa restructureze postul si sa te trimita in somaj dupa exact o luna.
2. Drepturile sunt conferite de OG 96/2003 le gasesti la mine pe site
3. Teoretic poti beneficia deoarece trebuie 12 luni ori daca esti in luna a doua urmeaza minim 6 luni somaj deci 8 luni apoi prenatal pana nasti insa vii din CIC 1 deci cred ca acoperi 12 luni, nu?
Eu pur si simplu / Pagina legislativa