Cand incepe responsabilitatea in procreere
Raspunsuri - Pagina 3
roxy spune:
Binenteles ca un astfel de subiect nu poate sa stea departe de pareri de genul ca asa ceva se face sau nu se face...dar pe mine altceva ma uluieste.Faptul ca cele care recurg la avort pun mai presus durerea personala (o fi ceva firesc)de genu...
vai da o sa ma doara?
nu doamna raspunde medicul ca se face cu anestezie generala, adica dormi tun si te trezesti cand e gata.
Dar pe copil cine il adoarme sa nu simta ceea ce va urma
Daca oamenii s-ar gandi la asta intai ar fi mult mai responsabili inainte de a se intampla minunea.
Mai clar , daca avortul ar presupune o operatie cu dureri enorme, asa cum se presupune ca trece fatul in acele clipe, cred ca majoritatea ar da inapoi sa o faca si s-ar axa pe masuri de preventie, dar asa, lasa ca ma adoarme si e gata, de ce sa ne mai gandim si la altceva...noua sa ne fie bine.
Cristina_C spune:
"Cele" inseamna o generalizare, nu sta nimeni la usa sa numere cate ies de la avort fluierand si cate plangand. Nu avem de unde sa stim ce este in sufletul fiecareia inainte si dupa, cata durere (multa, putina sau deloc). Putem vorbi numai din experienta proprie si din a celor apropiati. Eu nu-mi permit pentru ca nu am aceasta experienta. Oricum, ma uluieste modul in care se pun etichete ("X face avort = X este iresponsabila/lasa/egoista/insensibila/nesimtita).
roxy spune:
Cristina ma refer la " cele " care folosesc avortul ca masura anticonceptionala si sunt destule...nu la cele care sunt nevoite din diverse motive sa recurga la asta impotriva dorintei lor de a putea pastra copilul.Pentru acestea din urma imi plange sufletul...pentru primele as dori sa fie cineva langa ele sa le deschida ochii si sa le prezinte lucrurile asa cum sunt .
stockholm spune:
de ce dintr-o simpla si banala procedura medicala trebuie facuta atat tevatura ?pe mien ma uimeste cati copii se nasc in zilele astea doar de frica avortului .... chair asa de lasi / lase am ajuns ? asa de important e ce crede x sau y sau z sau ca ne arde in smoala topita sau frica ca ne trage doamne doamne de urechi incat sa condamnam un suflet de om la o viata de chin ....
cele care militizeaza acerb impotriva avortului ati stat 2 secunde si v - ati agndit ca poate copilul ala care chipurile vine cu o paine in mana nu -si doreste asemenea parinti , sau o asemeena viata , sau in loc de o trotineta prafuita vrea un diamant
cate sufleete nu au fost incorsetate de frica de avort , cati copii facuti pe banda rulanta si care nu au cunoscut dragostea materna niciodata ...
oare merita? e asa deimportant sa dam bien inviata incat sa ne chinuim , maltratam propriul copil .. si sa nu o dati cotita ca nu stiti genul asta de mame , sunt mii si mii in situatia asta ....
cat despre fraza lui bird,, Femeile care sunt victime de viol, au posibilitatea sa nu avorteze, pot folosi pilula de a 2-a zi,, pe mine cel putin m-a lasat speachless ca un om care lucreaza cu bolnavii poate gandi asa simplist , poate sa isi reduca compasiunea numai la anumite situatii care se muleaza pe ce se doreste ; cumpoti creste un copil al unui violator , cum te poti uita in cohii lui , cum poti sa nu te intrebi dar daca genele se mostenesc .....
cand nu etsi pus de viata in anumite situatii e foarte usor de judecat
BlackCat4evR spune:
Avortul nu este metoda contraceptiva.
Nu vrei copii, ai grija! Nu poti sa faci copii pe banda rulanta daca te protejezi! Da, sigur nu exista metode 100% sigure, dar procentul de 1-2% nu duce la 7-8 copii intr-o familie!
E aiurea sa te bazezi pe avort ca sa scapi de o sarcina, cand poti s-o faci fara nci o trauma (pentru tine sau pentru copil) cu un prezervativ sau o pilula, dar si asta inseamna responsabilitate, nu?
Ideea e sa nu te aduci in situatia de a alege sa faci sau nu avort!
offtopic: si eu am interpretat aiurea titlul subiectului
beshter spune:
OanaP e un troll (sau o clona), v-a aruncat carpa cu sange si voi ati inceput sa va sfasiati.
In loc sa faceti atatea eforturi sa va demonstrati si sa demonstrati altora ca sunteti fericite cu propriile alegeri, mai bine v-ati concentra sa chemati intelegerea pentru celelalte femei si sa va protejati intre voi. N-o face nimeni altcineva in locul vostru. De-aia e asa de usor sa tii femeile la 'locul lor' - sunt vesnic ocupate sa se justifice.
Aveti controlul asupra propriului corp, au avut altele grija sa plateasca pentru asta. Iar voi ce faceti? In loc sa sanctionati atacurile si sa le denuntati pentru ce sunt - vorbe goale, umflate si menite sa trezeasca vinovatia - va aruncati cu laturi in cap.
bird70, esti aproapele meu si-mi trezesti o nesfarsita mila. Iti spun si de ce, a venit momentul s-o afli. Uita-te bine in oglinda pe care ti-o tin. Daca n-ai repeta la fiecare paragraf, ca are sau nu legatura cu subiectul, ca ai facut copil la 19 ani si ca ai emigrat si ca maistiueuce si, evident, cat esti tu de fericita si implinita, mai ca te-as crede. Dar nu e vorba despre mine ci despre inversunarea cu care tii sa demonstrezi (tie insati) cat esti de fericita cu alegerile tale. Daca n-ai repeta-o constant, probabil ca ar avea o sansa sa se auda si vocea care se intreaba daca a facut bine si daca nu cumva acum face prost.
Cat despre victimele violurilor, oi fi vazut vreodata una imediat dupa atac? Ti-ai imaginat macar cum o fi sa fii batuta crunt, amenintata cu moartea, cu vulva inflamata si plina de toata durerea lumii?
Acum ca te-oi fi gandit, gandeste-te si daca primul gand ar fi la pilula de a doua zi.
Nu-i niciodata tarziu sa evoluezi ca individ, bird. La tine e high time.
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka fi vazut vreodata una imediat dupa atac? ... Acum ca te-oi fi gandit, gandeste-te si daca primul gand ar fi la pilula de a doua zi. |
Din pacate am vazut asa ceva la spital si e cumplit. Si pot sa-ti spun ca da, asta este printre primele lucruri care trebuie sa-ti treaca prin cap. Nu e suficient ca biata femeie a trecut printr-un viol, mai trebuie sa treaca si printr-un avort?
restul e bla-bla
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
stockholm spune:
avortul e o simpla procedura medicala nu ti ies matele prin stomac nici nu te taie in bucati nici nu vine ala cu coarne din iad sa te atinga cu oleaca din smoala lui topita
nu mai faceti din tantar armasar in sperantza ca va justificati propriile laegeri , avortul e la fel de banal ca si o operatie de apendicita , ah cas firi slabe care viseaza mosntrii si plozi nenascuti care le terorizeaza dupa ce au facut un avort asta se datoreaza pshicului respectiv ci nu faptului ca avaortul e crima and so on
da nu e o metoda contraceptiva de acord insa daca e sa calci pe bec decat sa fii las si sa faci un copi ca ti e frica de o panarama de chiureta asuma ti repsonsabilitatea si rezolva situatia asa cum se cere la momentul respectiv
e jenant sa te uiti la copilul tau si sa te gandesti ca la i facut ca ti a fost frica de avort .....
daca tu ca adult nu ti poti asuma responsabilitatea unui avort cine poate cere copilului tau sa si asume n responsabilitati ? doar pt ca tie ti - a fost mai comod asa ?doar pt ca ai castigat 9 luni de a fii in centrul atentiei ? doar pt ca aai sperat ca in 9 luni problemele se aplaneaza
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui stockholm avortul e o simpla procedura medicala nu ti ies matele prin stomac nici nu te taie in bucati nici nu vine ala cu coarne din iad sa te atinga cu oleaca din smoala lui topita nu mai faceti din tantar armasar in sperantza ca va justificati propriile laegeri , avortul e la fel de banal ca si o operatie de apendicita , ah cas firi slabe care viseaza mosntrii si plozi nenascuti care le terorizeaza dupa ce au facut un avort asta se datoreaza pshicului respectiv ci nu faptului ca avaortul e crima and so on da nu e o metoda contraceptiva de acord insa daca e sa calci pe bec decat sa fii las si sa faci un copi ca ti e frica de o panarama de chiureta asuma ti repsonsabilitatea si rezolva situatia asa cum se cere la momentul respectiv e jenant sa te uiti la copilul tau si sa te gandesti ca la i facut ca ti a fost frica de avort ..... daca tu ca adult nu ti poti asuma responsabilitatea unui avort cine poate cere copilului tau sa si asume n responsabilitati ? doar pt ca tie ti - a fost mai comod asa ?doar pt ca ai castigat 9 luni de a fii in centrul atentiei ? doar pt ca aai sperat ca in 9 luni problemele se aplaneaza |
Nu pot sa cred ca o femeie poate sa gandeasca in felul asta .
Am si eu prietene care au facut avorturi si nu au fost nici violate, nici nu au descoperit ca ar avea copilul probleme, majoritatea erau si casatorite si aveau si situatie materiala rezonabila. Dar au regretat, unele au regretat crunt...si mi s-a rupt inima pentru ele. Dar cineva care gandeste ca mesajul de mai sus imi da fiori reci pe sira spinarii .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper