Cand incepe responsabilitatea in procreere

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Ellej,
eu cred ca o femeie care face avort are instincte materne mai 'debile' cum le zici tu . Natura ne-a inzestrat cu instincte materne ca sa ne protejam copiii pana in panzele albe, chiar cu costul propriei vieti. Din pacate viata moderna ne-a facut foarte egoisti si mult mai preocupati de viata noastra si comoditatea personala decat de viata copiilor.
Probabil persoanele cu afectiuni psihice sau cu o dependenta nu pot avea instincte materne intacte din moment ce boala sau dependenta le conduce viata. Minorele din pacate cred ca avorteaza de frica si din cauza presiunilor familiei si nu din cauza ca asta e dorinta lor, ceea ce este cumplit. Cel putin nu cred ca toate isi doresc asta. Femeile care sunt victime de viol, au posibilitatea sa nu avorteze, pot folosi pilula de a 2-a zi.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Off topic: crezi tu ca viata moderna ne-a facut mai egoisti? Eu zic ca natura umana era la fel si acum 300 de ani. Cred ca motivul pentru care femeile faceau mai multi copii pana pe la inceputul secolului XX era religia iar intre '69(asta e anul cu decretul?) si '89 din motivele bine cunoscute.

On topic: eu sunt din alea cu instinctul 'debil'. Adica daca as da nastere unui copil cu probleme grave, incurabile nu l-as abandona niciodata, n-as putea sa traiesc cu gandul ca e undeva singur si poate sufera, dar daca as sti din timp... cred ca as avorta. Asta e egoism, instinct de conservare? Probabil egoism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Nici eu nu am inteles femeile care fac avort, cum pot sa-si ucida copiii si eram cumplit de revoltata. Intr-o zi sotul meu mi-a spus: vezi tu, natura e cruda dar are regulile ei. Femeile care au instincte materne puternice si care sunt dispuse sa lupte pentru copiii lor, sa treaca peste orice, vor face copii si vor transmite natura lor mai departe. Femeile care nu au spiritul/instictele materne atat de dezvoltate, natura le-a dat o cale sa evite sa transmita genele mai departe sau sa le transmita la un numar mai mic de copii. Cumva e cumplit de trist dar adevarat.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

"bla,bla, bla si iar bla" ca sa scriu si eu un citat "genial"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Georgiana Branisteanu, psiholog si membru fondator al Asociatiei Interdisciplinare de Psihanaliza Aplicata explica:
"Dorinta de a avea un copil nu este instinctiva, pen­tru ca dorinta nu poate fi considerata instinctiva. Aceasta este o manifestare specifica aparatului psihic uman. Instincte au toate fiintele. Exista instinct de reproducere. La om, instinctul de reproducere traverseaza psihicul. Dorinta de a avea un copil reprezinta o nevoie psihologica ce apare la ambele sexe."

Copilul din burtica mamei isi aminteste sunetele si traumele corporale - daca au fost.

Responsabil esti nu atunci cand nu faci avort ci atunci cand o data adus pe lume ii dai educatie, atentie, dragoste.

In rest fiecare face cum doreste in functie de nazuinta si disponiblilitate.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Alt subiect pro-life unde apar puritanii, ultra-conservatorii si ortodox-traditionalistii sa dea in cap celorlalti cu citate megalomane scoase din context supra-extra-folosite si asa de previzibili ca stii de la inceput ce se rezerva, locuri in fata, la balcon, langa toaleta, depinde de fiecare ce apuca.

Acum problema nu este numai asta, ci prozelitismul, pe la pagina 25 a subiectului apare vreun filmulet scary luat de pe youtube, pe la pagina 27 se incepe cu aghiasma si cum stau spiritele de nu stiu care fel in beci si altele asemanatoare, plictisitor de-a dreptul.

Dar uneori ajuta, se mai descarca supape, vin unele si-si pun cenusa in cap ca au facut-o, plang la poze ultra-conservatoare bune de filme horror, si vin altele "sfinte" de-a dreptul cu cartulia de predica si zambetul milos, care nu le iarta pe prima categorie dar le vand indulgenta, la solduri .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Alt subiect pro-life unde apar puritanii, ultra-conservatorii si ortodox-traditionalistii sa dea in cap celorlalti cu citate megalomane scoase din context supra-extra-folosite si asa de previzibili ca stii de la inceput ce se rezerva, locuri in fata, la balcon, langa toaleta, depinde de fiecare ce apuca.

Acum problema nu este numai asta, ci prozelitismul, pe la pagina 25 a subiectului apare vreun filmulet scary luat de pe youtube, pe la pagina 27 se incepe cu aghiasma si cum stau spiritele de nu stiu care fel in beci si altele asemanatoare, plictisitor de-a dreptul.

Dar uneori ajuta, se mai descarca supape, vin unele si-si pun cenusa in cap ca au facut-o, plang la poze ultra-conservatoare bune de filme horror, si vin altele "sfinte" de-a dreptul cu cartulia de predica si zambetul milos, care nu le iarta pe prima categorie dar le vand indulgenta, la solduri .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

SI eu care credeam citit titlul ca e vorba si de responsabilitatea LUI.
(restul e apa de ploaie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

SI eu care credeam citit titlul ca e vorba si de responsabilitatea LUI.
(restul e apa de ploaie)

Mik.

Mik despre care "LUI" vorbesti ?
Despre responsabilitatea copilului sau a celui de sus ?
Ca daca despre alt "LUI" e vorba , atuncii stii ca e mai usor sa pui responsabilitatea pe umerii celuilalt si apoi sa fii cu gura mare ca tu nu ai vrut , nu te intereseaza...e treaba ei sa se duca sa scape de problema.
Si de aici ajungem la subiectul de fata...
Din pacate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Roxy, tradi#539;ional in Ro e mai mult r#259;spunderea ei.
Eu credeam ca se vorbe#537;te si de responsabilitatea lui, a partenerului.
(ce spune vecina, baba de 3, doctorul, al#539;ii e egal cu 0).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Copilul din burtica mamei isi aminteste sunetele si traumele corporale - daca au fost.

Responsabil esti nu atunci cand nu faci avort ci atunci cand o data adus pe lume ii dai educatie, atentie, dragoste.

In rest fiecare face cum doreste in functie de nazuinta si disponiblilitate.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Oana, este infiorator ce i se intampla copilului la un avort, indiferent de metoda, dar noi nu avem nici un drept sa facem ordine in viata altor femei, sa le judecam, sa le intimidam, putem doar sa hotaram pentru noi insine.

Mergi la inceput