*LMA Cozonacei iubiti de nov-dec2008-3 ANI (135)*

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

La multi ani, David Andrei!! Bebecris, sa va traiasca baietii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

David, multa sanatate si cadouri cat mai interesante!
Mama lui David si Tudor cand ne mai povesesti ce fac nazdravanii tai?

Eu am impresia ca la 3 ani trebuie sa inteleaga si sa numere pana la trei. Asa mi-am explicat eu de ce pe strampii Elisei sunt 3 inimioare iar pe cei ai Iuliei o inimioara, maxim doua.

Elisa nimereste maxim pana la 5 sa numere, mai ales cand e motivata. Am facut un test cu ea acum de dimineata sa vad daca stie si i-am spus ca-i dau o bucata de ciocolata. Evident ca a stiut
Sunt convinsa ca daca ii dau bomboane colorate sa numere si dupa aceea sa le manance in scurt timp va sti pana la 10.
De recunoscut recunoaste 1 si 2 ca le folosim la lift la magazin.

alra eu ti-am mai zis ca nu cred ca nu poate vorbi si ca mai degraba nu o face pentru ca nu se decide ce limba sa foloseasca. Copii bilingvi ori vorbesc de mici in ambele limbi dar le amesteca ori vorbesc mai tarziu dar corect in ambele limbi.
Banuiesc ca la teste a iesit totul bine, nu?
Noi cand am decis sa nu o dam pe Elisa la gradi la 2 ani a fost si din cauza limbii. Pentru ca Ana mers la gradinita la 3 ani si a invatat norvegiana ca a doua limba. Nu amesteca decat rar cuvintele, mai degraba greseste la ordinea cuvintelor in propozitie. Uneori e o greseala mare, de exemplu spune "masa timp" in loc de "timp pentru masa" iar uleori merge asa si in romana, de exemplu "frumoasa bluza".

Corina acele fise cu asocieri stiu ca se fac in Ro la grupa mica, la 4 ani. Dar la nici 3 ani e mult prea devreme. Acum depinde de dificultatea lor ca unele sunt grele si pentru 7 ani.

Oceanborn, Eliza deja stiu marci de masini

A ca mi-am adus aminte ca zicea Corina de papusa Barbie. Pai daca o fetita are o sora mai mare sigur stie si Barbie, si Hello Kitty si multe altele.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

bilingvi le amesteca, ea nu spune cuvinte. nu stiu daca are 15 in vocabular. vorbeste insa chineza continuu, adica rar ii tace gura. e prietenoasa, rade, interactioneaza cu noi sau laura, e super ok.

teoria pediatrei e ca e capoasa. nu am facut inca toate investigatiile, suntem in curs.

de numarat numara pentru ca a inteles sensul. adica atunci cand vede mai multe obiecte similare incepe sa numere. nu numara nici ea corect consecutiv, dar a inteles ideea. si face puzzle-uri destul de complicate pe ipad. de fapt stie sa il foloseasca bine, isi pune ce joc sau ce film vrea ea. i-l dam insa cat putem de rar, caci sta ca dependentii cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

David!
Otilia, fisa respectiva era simpla, a stiut sa o faca, dar nu a reusit sa traseze liniile intre obiecte. Evident, a facut-o cu ajutorul educatoarei. Adica educatoarea o intreba ce e asta, si apoi o intreba cu ce se potriveste din cealalta coloana. Dc o lasa pe ea, nu le face, e mai distractiv sa se joace Mi-a spus educatoarea ca atunci cd ii cheama de la joaca pt o activitate, A. ascunde o jucarie si se joaca in timp ce ceilalti sunt atenti Dc ii ia jucaria, plange.
Apropo de Barbie...a primit si ea o papusa Barbie de ziua lui P., de la sora mea. Initial, nici nu a vrut sa se uite la cadou. era f suparata ca toata lumea roia in jurul mezinului. Apoi cd s-a uitat in punga a zis ca e f frumoasa si nu vrea sa o desfaca. De duminica, cara mereu punga in care e cutia cu papusa. Cum dispare cum intreaba unde e cadoul ei O aduce in dormitor, nu o scoate din punga, dar o pune langa pat. Cd se trezeste, isi cara punga jos. Nu-mi vine sa cred ca apreciaza si ea o jucarie, vrea sa o tina neatinsa, sa nu se strice. Ma bucur f mult, pt ca sotul imi tot spune ca ea are prea multe, asa ca nu le apreciaza.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

noi avem o lada de barbie. realmente o lada. cu haine si accesorii, mobile si tot ce le trebuie. au pana si catei si jucarii :). avem si un castel pt barbie, cu cal si trasura.

nicole se joaca mult cu ele, le pune sa vorbeasca intre ele, face scene, le pune la masa, le cearta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Si pe mine ma tenteaza sa iau castelul si alte nebunii p tBarbie. imi plac la nebunie, deci ma vad jucandu-ma cu ele ...Dar mi s-a parut ca a inca prea mica, sa nu zaca si astea prin casa. Casa care e plina de jucarii, dar A. nu vrea sa dam din ele. e f posesiva cu lucrurile ei. La gradi nu vrea sa-si lase nici pijamaua. isi cara in fiecare zi bagajul. Cd ii spun sa mergme sa donam din jucarii, ma intreaba cd i le dau ceilalti copii inapoi.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Otilia, in urma cu ceva vreme recunosteam maxim 5 , 6 marci. acum le stiu pe aproape toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

La multi ani Cozonacei dragi !

Muuuuulta sanatate si noroc in viata !

....waaaw 3 ani deja , parca numai ce vorbeam de morfofetale si epidurale .....

Vad ca vorbiti despre progrese , nici Sofi nu stie sa numere corect pana la 10 decat in legea ei :1 ,2 ,3 ,4 ,6 ,8 ,10 iar poezioare stie doar simple de cateva versuri , sigura care e mai lunguta si de care sunt bucuroasa ca a invatat-o este "Ingerasul" pe care o spune seara in patut .Deseneaza tinand creionul cu tot pumnutul si evident ca nu se incadreaza in chenar .
Noi suntem tot racite ...ne indreptam spre a 3-a saptamana dar ne trece noua !

Multa sanatate tuturor si si imbratisari la toti sarbatoritii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Edi numara de la 1 la 10, dar poceste rau cuvintele: un(1), oi(2), ei(3), cacu(4), ihi(5), ahe(6), ae(7), oc(8), oua(9), ehe(10).

Este iar cu muci si tuse. O tinem din bronsiolita in bronsiolita.
Cu alergiile....nu reusim sa-i recoltam sange. Nu sta absolut deloc. Se zbate in ultimul hal.
Dr alergolog ne-a zis sa-i dam singulair 6 luni si sa continuam si cu bronchovaxomul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Bebecris sa-ti traiasca flacaul! La multi ani!

Mergi la inceput