*LMA Cozonacei iubiti de nov-dec2008-3 ANI (135)*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Chestia asta cu numaratul, poezii si alte chestii tin de gadilatul orgoliului parintilor. "Vai ce stie copilul meu sa faca!!!Cum, al tau nu stie?" Si fac o fata din aia lunga.
Parerea mea e ca noi trebuie sa ne ocupam de ei, dar nu sa o facem de ochii lumii. ii spui o poezie, un cantecel, el il baga in mort cert intr-un sertaras din creier si il va spune cd va fi pregatit. S-a ajuns prea departe cu cerintele pt puisori asa mici.
Sa va zic cum am venit eu de la gradi suparata ca zanica mea nu are desenele asa frumoase ca alti copii din grupa. bineinteles ca m-am asezat frumos cu ea la birou si am pus-o sa deseneze, chiar m-am enervat ca mereu depaseste conturul. si cd am fost la sedinta individuala, am aflat ca ceilalti copii sunt mai mari decat ea (o fetita chiar cu un an si 4luni). Mi-am dat atunci seama ca am exagerat. am decis sa o las in ritmul ei, insistam doar la chestiile care trebuie sa le faca conform evaluarii de la gradi si nu le face. in rest, o invata ea si Luceafarul

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Anca, multa sanatate lui Z!

==========
Corina

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_27

Citat:
citat din mesajul lui malinas

Citat:
citat din mesajul lui anca_27

Malinas, z numara asa: 2,3,5,6,10,16...

david numara: 5, 10, 5, 10, 5...

Ideea eeste ca in weekend ne-am intalnit cu niste prieteni care au foarte surprinsi sa constate ca nu stie sa numere si nici nu zice / stie poezii. Si m-au pus pe ganduri.

Sa ridice mana cine stie sa numere pana la 10 si stie cel putin jumate Luceafarul, s-o linistim pe Malinas. Nu ma indoiesc ca sunt cozonaci care stiu, serios, dar stiu ca sunt si care nu stiu. Si eu mai stiu ce prevede programa scolara la varsta lor, sau a grupei mici. Nicidecum sa stie sa numere pana la 10 si sa spuna poezii pe de rost...

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
..........................................
Produse la Bazar
...............
La Taclale

nicole nu vorbeste inca ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

La multi ani cozonacel drag David Andrei. Sa fii sanatos si sa ii faci mandrii pe parintii tai.
Bebecris sa ai parte de tot ce iti doresti din partea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

Anca,multa sanatate lui Z!
Bebecris,sa-ti traiasca puiutul,sa fie sanatos si sa va incante mereu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

La multi ani David Andrei!

anca, BraveGirl, pana acum nu mi-am pus niciodata problema daca David numara, stie poezii sau stie/poate sa coloreze. Ne-am jucat mereu si am incercat sa-l invat sa numere de nenumarate ori, dar fara nici un rezultat si nu am insistat.La fel cu poeziile.Cand aveam un moment de respiro mai spuneam cate o poezioara si incercam sa-l fac sa repete, dar niciodata nu a vrut.Prin urmare cand mi s-a spus ca la varsta lui ar fi trebuit sa stie sa numere si sa spuna poezii m-a pus pe ganduri. M-am gandit ca o fi ceva in neregula. M-am mai linistit citind posturile lui alra de pe facebook unde zice ca Nicole e mutulica.

Bravegirl, eu sunt foarte mandra de desenele facute de David la gradinita.Am tapetat toata bucataria (si am 2 si pe perete la birou) cu ele si mereu il laud si il incurajez, chiar daca de multe ori nu are decat 2 linii in zigzag pe o foaie, dar incerc sa-l determin sa-mi spuna ce a vrut sa faca si eu ii spun ca e pe drumul cel bun, dar trebuie sa mai exerseze.Am incercat si eu sa-l pun sa coloreze si sa ii explic ca nu trebuie sa depaseasca conturul, dar copilul mi-a zis ca nu poate si a refuzat sa mai coloreze stresat ca depaseste conturul.Atunci i-am spus ca mami a gresit, ca e important sa coloreze si cu timpul, exersand, o sa poate ramane in cadrul conturului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Anca, mda grav cu luceafarul asta
Ce mai face Sara? Ati scapat de febra? sa treaca mai repede.
Malinas, te-ai gandit ca poate David pur si simplu nu vrea sa spuna, nu ca nu stie?! Nu-ti mai face atatea griji si ganduri, ca o sa invete si o sa spuna cand va fi pregatit pentru asta. Chiar dimineata aveam o discutie cu educatoarea Sarei pe tema asta si zicea ca in programa la grupa mica ei trebuie sa invete cifrele pana la 3 si sa faca minime operatii cu ele: numarat, format multimi si asa mai departe. Ce spunea ea este ca majoritatea copiilor care stiu sa numere pana la 10 la varsta asta o fac mecanic, si daca le spui ceva gen - adu-mi 3 ghinde - nu inteleg si nici nu fac asta.
Iar cu poeziile, experienta noastra este ca Sara in unele momente pur si simplu nu vrea sa zica si gata. Asa ca nu te mai stresa
Aprops de ce zicea Arla. Nasicul nostru, care e cu un an mai mare ca Sara, a inceput sa vorbeasca dupa 3 ani si acum bu-i mai tace gurita. Dar a fost o vreme in care Sara vorbea mai mult si mai bine ca el, as ca fiecare cu ritmul lui.
tuturor

Iulia, mami de Sara Andreea
http://saraandreea.shutterfly.com/36?startIndex=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

La multi ani, David!

Ce poezii... da, cantam impreuna, eu un cuvant el celalalt, si tot asa, stie un cantecel in italiana ,la bella tartaruga, vreo 3 versuri adica pe care le tot repeta..
-de numarat: doi, trrrrrrrei , quatrrrro, cici, sette,dieciiiiiiii!!!! le amesteca, si le stia intr-o vreme cat de cat in ambele limbi . oricum le recunoaste daca le vede scrise.
-de colorat, al meu nu stie sa tina creioanele ... acum incep sa vad ca deja uneori ia creionul si nu-l mai tine in tot pumnul , de colorat in chenar...pfuuu, inca mai atenteaza la pereti..... ]

da, sunt sigura ca-n sertaras au o gramada de lucruri dar banuiesc ca nefiind interesante pt ei le tin acolo..
imposibil ca un copil sa nu fie in stare sa invete o poezie simpla cand , al meu pe strada nu mai exista marca de masina pe care sa n-o stie,si nu simple, ci mitsubishi , chevrolet si altele, se uita la roti, daca nu e semnul , se uita in fata sau spate, vede semnul si zice marca.. fiecare cu ce-l doare.
eu am vazut ca nu ii plac poeziile nici nu m-am strofocat sa-l invat in plus nici al meu nu vb extraordinar. cuvintele de legatura le sare atunci cand se grabeste si le inlocuieste cu ata. adica : thomas ata tobogan ata alessio adica thomas se da pe tobogan cu alessio... deci ce Luceafar...

Mergi la inceput

si eu incerc sa o fac pe Arianna sa inteleaga ce inseamna 1,2,3. Nu sa le spuna mecanic. Ne jucam cu o sina din 3 culori. fiecare incepe partea ei de sina si cerem una de la alta sine, de ex: da-mi 2 sine rosii, sau una albastra 2 verzi. Am profitat ca ii place f mult sa se joace cu sina si a invatat cu placere. Numara pana la 10, chiar si in engleza repeta, pt ca asta face la gradi. dar nu stie stie nici in romana cifrele ce inseamna decat pana pe la 4. Mai incolo nu am trecut,ca mi se pare prea dificil. In engleza repeta ca papagalul. NICIODATA nu a zis acasa, nici nu stiam ca a invatat din primavara trecuta. Cd am fost la sedinta, mi-a zis educatoarea ca le zice frumos. Am ajuns acasa, si in afara de one, altceva nu stia. Dar dc ii spun, repeta. Dar zau ca nu intelege o iota din ce zice au invatat papagaliceste. Singura chestie pe care o stie in engleza si o si intelegete este: JUMP!!! Ma inebuneste, ma pune sa sar pana lesin ...a si mai are una: I like you...imi zice si in romana. E asa dulce. in loc sa-mi spuna ca ma iubeste, mai nou imi spune ca ii place d emine
La capitolul poezii...suntem departe de a spune o poezie. Canta cantecele simple, deci clar retine, dar poezii nu vrea sa spuna si nici nu am pus-o vreodata sa spuna, de genul cum mai aud : Hai sa spunem o poezie...ma refer in public. Ca sa admire lumea calittile exceptionale ale odorului.
am primit evaluarea d ela gradi si o sa lucrez cu ea doar la ce ar trebui deja sa stie/faca si nu a primit afirmativ, ci in curs d edobandire. de ex, a mea zanica nu stie ce inseamna cd vede o poza cu iarna, desi, zau ca i-am tot explicat, s-a dat cu sania pe zapada, dar uite ca la evaluare nu a stiut sa zica anotimpurile dupa reprezentarea din planse. In evaluare era parca sa stie sa numere pana la 5. De poezii nu era nimic pomenit, deci tind sa cred ca nu trebuie sa stie deja sa reproduca poeziile.
O sa ma ai uit pe fise sa vad ce ar trebui sa stie la varsta asta.
A...ce m-a uimit a fost ca trebuie sa faca asocieri din alea 2 coloane si sa traseze liniile intre coloane. Ea nu reuseste sa traga linia intre obiectele din coloane, dar stie sa le asocieze. cica ar trebui sa o invat si sa le uneasca prin linie

==========
Corina

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_cri spune:

LA MULTI ANI!!! DAVID bebecris sa iti traiasca baiatul, sa fie sanatos si sa va aduca numai fericire

ANCA sanatate lui sara sa ii treaca cat mai repede

Ginye tu ce ai mai rezolvat cu asa zisul astm?

numere
dimitrie stie sa numere de la 0 pana la 12.[din cauza lui 0 a vazut intr-o zi pe tastatura 0 si o si a trebuit sa ii explicam ca e o, apoi a venit de la sine asta, asta, ce e asta si tot asa] acum va spun si cum a invatat numerele odata fiind la tara l-a invatat strabunicul numerele cand baga mainile in grauntele de grau. apoi am gasit niste cifre magnetice care stau pe usa frigiderului. si intr-un final au venit de au facut parcare privata a cartierului si evident au trasat si lini si au scris si numerele in fata fiecarui loc de parcare. la noi tin pana la 12 de cate ori iesim afara le citeste, la magazin cand vede pe usile de bagaje iar le numara....darrr nu prea vorbim. nu spunem poezi, insa stim marcile la masini reno, dacie,mecedes,audi..nu va imaginati ca spune vw ...eu nu ma complic cu trasat lini, colorat sa faca la gradi daca pricepe ceva bine daca nu, nu. nu vreau sa il fortez cu nimic

stelele mami pe cerul sufletului ei
Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
Dimitrie Gabriel Antonia Stefania minunile mele

Mergi la inceput