*LMA Cozonacei iubiti de nov-dec2008-3 ANI (135)*
Raspunsuri - Pagina 13
manumanu spune:
La multi ani, Dimitrie-Gabriel, de ziua numelui! Eli, sa-ti traiasca feciorul!
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
Olivia26 spune:
La multi ani, Cris de Steliana!!!
Mirthaaa, welcome back doamna, ce frumoasa e Eva, ce par lung are, de fapt cu totii sunteti f. frumooosi. Bafta cu bebe2, asteptam vestea cea mare.
Anes, prin ce spaima ai trecut cu analizele ma bucur ca Ovidiu e ok acum, sa stii ca si Eric a facut bronsiolite toata iarna, chiar am ajuns de cateva ori cu el la fizio sa-l bata pe spate sa-i scoata sputa La cel mai mic virus luat, el facea bronsiolita si cum David abia incepuse gradinita, am tinut-o numai intr-o "veselie". Si mie mi-e frica de astm. In tara ce tratament i-a dat pt bronsiolita? Pupam baietii.
Madutza, noi lui David de ziua lui ii luam bicicleta cu 2 roti (in inca 2 mici ajutatoare cred ca stii de care), de Craciun nu ne-am gandit inca, o orga poate Felicitari pt vorbaret si pt Catalina cea cumintica
eliza_cri spune:
LA MULTI ANI!!! CRISS cu sanatate si impliniri
MANUMANU si OLIVIA multumim
sa va zic de dimitrie ieri din tot bugetul redus i-am luat un mini tort cand l-a vazut dimitrie ca sa il manance ii zic nu acum ca e rece, dai se culca omul de pranz si cand se trezeste merge fix in portbagajul carutuluidupa tort ca unde e...zic maine mami maine il mancam. azi de dimineata am pus tortul pe masa eu dau sa iau o lumanare sa ii pun pe el. el merge la aragaz ca acolo tin lumanari cu care il aprind ia o lumanare si da sa o puna pe tort. punem lumanarrea si cantam apoi imediat sufla, taie torul frumos ne multumeste si ne serveste . ne-a lasat paf dom'le am baiat mare
stelele mami pe cerul sufletului ei
Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
Dimitrie Gabriel Antonia Stefania minunile mele
monicus spune:
Cristian La multi ani cozonacel drag.
Spiridusul sa iti traiasca flacaul.. sa fie sanatos si sa iti aduca multe bucurii.
Pupici.
manumanu spune:
La multi ani cozonacelului Cristian!
pentru mamica Steliana!
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
anes spune:
alra Multumesc pt. feed-back! Doamne, stiam din trecut ca ati mai facut niste teste pt. racelile ale a lui Nicole, dar habar n-aveam ca pt. fibroza chistica! O boala ingrozitoare! Exact cum ai spus...copiii care au FC nu asimileaza si au pielea foarte sarata pt. ca elimina NaCl. Nicole manca dar nu asimila, la noi este exact invers. Mananca destul de putin si asimileaza bine. De exemplu, de la 9 la 10 luni a luat 500g in greutate cand a inceput sa manance mai constant, adica mai binisor la toate mesele.
Si eu il lingeam pe copil parca eram o matza Din cauza acelei harcaieli si a faptului ca nu manca, plus bilirubina foarte mare dupa episodul acela nefast, plus detresa respiratorie tot atunci, erau premisele unei astfel de boli. Am spus ca Dumnezeu nu vrea sa am parte de copilul acesta! Din fericire s-a infirmat. Asa este el, mai nemancacios si nu este singurul, stiu, insa pt. mine este ceva neobisnuit pt. ca exemplul anterior (Remus) poate fi model pt. cresterea si dezvoltarea unui copil.
Pt. mine socul a fost atat de mare cand s-a intamplat toata povestea cu Ovidiu, tocmai pt. ca nu ma asteptam si nu concepeam ca se putea intampla ceva copilului meu! In plus, am asistat la tot, incepand cu faptul ca a incetat sa respire acasa si continuand sa vad cum a facut stop cardio-respirator la spital, cu se zbatea sa traiasca, am vazut toate manevrele de resuscitare la terapie intensiva, toate tratamentele administrate, l-am gavat chiar eu...of, Doamne, imi amintesc tot timpul!
Si cu bronsiolitele...sunt atatia copii care fac din luna in luna, cu antibiotice, cu tratamente, dar mie imi este inca greu sa accept ca este iarasi bolnav.
De fapt, bronsiolita a faciut o singura data (acum 2 sapt), celelalte manifestari erau de fapt acel wheezing si harcaiala, care au cedat la Singulaire, pt. ca nu facea febra si nu tusea, decat cand i se adunau secretiile in gat. Dupa un copil cu care nu am avut nicio problema, iata ca al doilea imi da bataie de cap in privinta sanatatii. In rest este un copil minunat si frumos.
Cred ca daca Nicole va face logopedie, va fi foarte dificil, pt. ca este un copil bilingv! Banuiesc ca in limba olandeza nu?
Ce fel de investigatii fizice i-ati facut? Asta daca vrei sa ne spui! Si noi i-am facut ezamene neurologice, ecografii transfontanelare, EEG. I-am spus dr. ca vreau sa ii fac RMN, dar mi-a raspuns ca nu ma ajuta cu nimic, ca daca ar avea leziuni cerebrale, ele ar fi permanente si s-ar manifesta. Deci, copilul este in regula!
Da, si eu ma minunez ca acest copil este dezvoltat corespunzator varstei, pt. ca am fost atat de pesimista si nu am avut incredere in el si i-am transmis atata energie negativa!
Olivia, tratamentul pt. bronsiolita a constat in antibiotic (Zinnat) intravenos o parte si oral a doua parte, hemisuccinat de hidrocortizon, aerosoli cu ventolin si antitermice. Deci si la voi cel mic are de suferit!
De fapt, problema si la noi este ca REmus aduce crocobaurul de la gradi sub forma unor muci (la el este o forma usoara pt. ca este un copil rezistent), iar asta mic face o forma mai severa, pt. ca are o imunitate foarte scazuta.
Eric a facut in fiecare luna? Of! De ieri am vazut ca Ovidiu a inceput sa faca iar febra 38,3C, se pare ca o luam de la capat! Pediatra mi-a spus ca n-am ce sa fac, sa fac ceea ce fact toate mamicile cu doi copii! Asta e!
Ma bate gandul sa il duc la un homeopat pt. un tratament de crestere a imunitatii. La copii am intelesa ca functioneaza.
Bicicleta vrem si noi sa ii cumparam la anu` prin primavara pt. ca vine iarna si urmeaza zapada, sania. Dar la voi vremea este frumoasa tot timpul deci este o idee buna sa ii luati de pe acum!
eli Dimitrie stia el ritualul de servire a tortului, ai baiat mare!
poze
Mama lui Remus (10.10.2008), prima minune si a lui Ovidiu (6.12.2010), a doua minune.
anes spune:
Olivia tapotaj (batutul pe spate) a facut si Ovidiu inca de la terapie intensiva cand a avut infectia aceea puternica la plamani si pneumonie de aspiratie. I-am facut si eu ca m-am specializat . Si acum il bai tapotez uneori daca are secretii, nu este dificil.
poze
Mama lui Remus (10.10.2008), prima minune si a lui Ovidiu (6.12.2010), a doua minune.
anes spune:
Am pus cateva poze cu cei doi fratiori!
poze
Olivia26 spune:
Anes, multumesc pt raspuns. Eric da a avut mai mereu bronsiolita in iarna (apoi cateva luni nu a mai facut pana la inc lunii oct cand a facut iar dar bronsita de data asta)... nici nu apuca sa-i treaca ca facea alta si tot asa luat virusul de la David care avea doar niste muci amarati insa doar tusea si haraia uneori dar se auzea mai mult in gat apoi tusea o data si disparea haraiala, fara febra si de asta nu i-a dat niciodata antibiotic pt bronsiolita doar aerosoli si un sirop expectorant. Am vazut pozele, cat e de frumos si Ovidiu, in sfarsit ti-ai facut si tu copil sa-ti semene, nici n-ai zice ca ati tras atat cand il vezi... iar Remus e mareee si la fel de frumos precum il stiam. Va pupam cu mult drag.