Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (56)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

roxy din punctull eu de vedere este exact acelasi lucru, aceleasi momente de tandrete intre o mamica si puiul ei indiferent cum este hranit. aceste momente intime sunt create de contactul dintre mama si puiul ei ca doar nu ii dau bibe si ma intorc cu spatele sau plec.
nu am fost niciodata de acord cu ideea ca bebelusii alaptati sunt mai sanatosi, mai destepti decat cei hraniti artif ( si am ex o mie in jurul meu) sau ca exista o relatie "mai altfel" intre mama si bebelu alaptat natural/ artificial.

mada multumesc. pt ideei.

ally poooop.

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui miki1979

Citat:
citat din mesajul lui roxy_s

miki te asteptam cu vestea cu al 3 lea bebe daca iti doresti, da?

intr-adevar alaptarea este o minune, ceva extraordinar de frumos....cand vezi puiul lipit la pieptul tau, cu manuta pe celalalt san pe mine ma mangaie cateodata pe mana, sau ma bate , isi pune piciorusul peste coapsa mea...este superb
nu voi uita niciodata aceste clipe frumoase, as vrea sa fac mii de filmari cand alaptez ca sa imi ramana si sa le privesc mereu
numai ca atunci cand iau camera, strengarita se uita la ea, ce fac cu ea...nu mai suge

Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)

da, asa e, e minunat..si stii ce mi-e ciuda, ca vine si ma trage de bluza si se lipeste cu gurita de titi in primele zile dupa intarcare deja e mare si stie ce vrea..

mami de 2 prichindei

superbbb draguta de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Ca sa raspund la intrebarea lui Mada, ce sa mai adaugam la ciorba, trebuie sa spun ca noi nu fierbem legumele pe foc, plita. Eu folosesc steamerul si pun asa: cartof, telina, dovlecel, rosie, fasole verde, ardei kapia, conopida, morcov, asta e mancarea de baza, ca sa zic asa si fac o data pentru 3 zile, adica 3 paharele Avent, ca pana sapt trecuta faceam zilnic , incalzesc in incalzitorul de biberoane/ piureuri adica pe baie de aburi ca Pisuc, ca sa raspund si la intrebarea 2 a Madutzei, si o zi pun canita, ziua urmatoare dau simplu si a treia zi pun galbenus de ou. Deocamdata nu am adaugat ulei/ smantana/ unt, am incercat o data cu ulei de masline si nu i- a placut si am renuntat, dar voi mai incerca. Aaa si urmeaza si ficatel de pui.

Catank, Eu fac branzica din lapte Fulga, cu calciu lactic si- i dau de maxim 3 ori pe sapt, ca o constipa si modif oarecum si consistenta fructelor, chiar daca pun doar 2 linguri. Terci nu i- am dat inca, insa ma gandeam sa- i fac cu smantanica sau chiar cu iaurt sa- i du prima data, ca asta sigur ii place.

Yasmi, la fel ca Mada procedez si eu iar cu pampersii, nu stiu daca e treaba de luat numar mai mare, ca daca e chilotul mai mare, se scurge si mai tare in afara. Eu asa pateam cu Andrei. Eu am observat ca nu se scurge afara daca fixez aricii la distante egale, nu stiu daca intelegi. Pampersii au in fata un desen si fixez aricii la acelasi nivel unul fata de celalalt si de o parte si cealalta a desenului, asa incat, cand te uiti la desen, sa nu fie un arici mai aproape de desen si celalalt departe spre exterior. Ai inteles ceva? mie scutecele 4+ mi se par mult prea mari ptr ca greutatea lor trebuie sa nu fie niciodata la limita minima a intervalului de kg.

Mergi la inceput

miki, deja i- am distantat mesele ca erau si mai dese, dar nu am ce face ca ii este foame. nu totul decurge ca la carte. papa si cantitativ deci nu are mesele asa dese dincauza ca ar manca putin la o masa.

Mergi la inceput

madutza tu faceai singura pozele cand alaptai? nu se opreau din supt?
eu nu prea reusesc sa fac eu pozele, trebuie sa-l pun pe sot. si daca vine el in camera cand suge, se opreste, se agita, rade si chicoteste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

roxy din punctull eu de vedere este exact acelasi lucru, aceleasi momente de tandrete intre o mamica si puiul ei indiferent cum este hranit. aceste momente intime sunt create de contactul dintre mama si puiul ei ca doar nu ii dau bibe si ma intorc cu spatele sau plec.
nu am fost niciodata de acord cu ideea ca bebelusii alaptati sunt mai sanatosi, mai destepti decat cei hraniti artif ( si am ex o mie in jurul meu) sau ca exista o relatie "mai altfel" intre mama si bebelu alaptat natural/ artificial.

mada multumesc. pt ideei.

ally poooop.

hai ca de la mine a plecat si nu vreau sa se iste vreo neintelegere/disputa..
nu combatea nimeni ideile aste cu cine-i mai destept sau mai sanatos, nici vorba de asa ceva, roxy cred ca a descris ce simte..
si nici nu e vorba de o alta relatie, dar uite pt ca am trecut toate prin ambele situatii, sincer vorbind, cred ca e diferit ceea ce simti cand efectiv curge lapticul din tine tras de bebe cu forta..
sper ca nu deranjeza afirmatia mea, e doar o parere personala sincera si indiferent de momentul cand te opresti din alaptat fie ca o faci la o saptamana sau la 2 ani cred ca exista aceea perioada de regret, de nostalgie..
restul ce spuneai tu mai sus sunt vorbe sunt copii mai bolnaviciosi si altii mai sanatosi iar de iq-ul fiecaruia n-are sens sa discutam..

Mergi la inceput

happy pt cate kg sunt mar 4+ ? multumesc de raspp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:

miki, deja i- am distantat mesele ca erau si mai dese, dar nu am ce face ca ii este foame. nu totul decurge ca la carte. papa si cantitativ deci nu are mesele asa dese dincauza ca ar manca putin la o masa.

era doar o idee, si ti-am raspuns din experienta pt ca si eu la vlad aveam acelasi stres, nici o masa parca nu-i tinea suficient de foame..si eu mai aveam si stresul ca e prea grasan si vorbeam in perspectiva cum am gandit eu, e pe termen lung solutia..practic fructele se vor transforma intr-o gustare mai tarziu, la fel si iaurtul ..eu as miza pe mesele principale..

Mergi la inceput

bb_yasmi uite miki a zis exact ce trebuia. eu nu mai zic nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:

mada, sau mamicile mai pricepute in diversif...o idee plsss....
programul nostru de masa de azia fost asa:
dimi la ora 7 lapte 150 ml
la ora 9.30 fructe 200gr
la ora 13: ficatei facute in unt+lapte+usturoi+gogosar+cartof+spanac 200 gr
la ora 16 ?????????? ce sa ii mai dau?????
la ora 19 :iaurt 200gr

Yasmi, eu la 16 i- as da iaurt ca sa nu fermenteze si sa- l doara burtica noaptea, iar la 19 i- as face cereale la lingurita, din alea Somn usor si pe urma la somnic lapte.

Mergi la inceput