bataile la gradinita intre copii

bataile la gradinita intre copii | Autor: aurafilippou

Link direct la acest mesaj

buna dimineata, sunt aura, am un baietel de 4 ani si 7 luni. merge la gradinita si avem o problema. este un baiatel puternic, mai facem box prin casa din cand in cand si stiu ce durere imi provoaca pumnisorii lui, in schimb la gradinita este batut , scuipat , impins aproape zilnic. ii spun sa se apere, nu sa atace el, ci doar sa se apere, daca este batut sa riposteze, si nu vrea, imi spune ca el iubeste copiii si nu vrea sa ii bata. asa l-am invatat cand am inceput gradinita, dar vazand ca aproape zilnic este lovit am incerca sa-l invat doar sa se apere. nu accepta ideea de a lovi un copil. ce sa fac pentru a-l invata sa fie mai autoritar, sa nu mai lase copiii sa-l loveasca. este si cel mai mare de la gradinita.
ajuta-ti-ma cu un sfat. multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Stiu ca tu ceri un sfat cum sa reactioneze copilul in asemenea situatii, insa eu problema aici o vad la cadrele didactice. Daca la scoala mai exista asa zisele "scuze", ca-s mai mari, ca-s mai multi, ca au pauze si nu pot fi supravegheati toti, la gradinita mi se pare insadmisibil sa fie batai intre copii. Ca se intampla o data, de doua ori, poate fi o scapare dar ce spui tu ca e zilnic mi se pare de groaza. Pai acolo nu sunt educatoare, ingrijitoare sau ce or fi??? La gradi ar trebui supravegheati non stop si intervenit imediat in asemenea situatii.
Nu-mi vine in cap acum ce sa-i spui copilului, mi se pare potrivita atitudinea pe care o are el...dar mi se pare absolut necesar sa ai o discutie cu educatoarea.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Exact!! Educatoarele unde-s cand e batut, impins, scuipat etc? Am inteles ca se poate intampla o data, de doua ori ... da' zici ca-i in mod repetat.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 34s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Unde e educatoarea? E inadmisibil sa se repete chestii de genul asta.
Eu am doi baieti. Cel mare foarte mare si puternic pt varsta lui. Imi era teama ca daca se rasuceste putin darama vre-unul mai pirpiriu. Culmea e ca ela venit odata muscat de la gradinita. Am discutat calm cu educatoarea si nu s-a mai repetat. Stiam fetita care l-a capsat, dar am lasat educatoarea sa-si faca treaba. Daca nu o facea, discutam cu mamica fetei. Baiatul cel mic e mai subtire si aparent mai retras. Nu stiu cum a facut, dar n-am auzit de incidente. Ca i-a prins un copil manuta la usa de la dulap...e un accident, nu ceva intentionat. Una e sa se zgandare, sa-si dea ghionturi, sa incerce sa ridice tonul cand nu le convine ceva, dar educatoarele trebuie sa intervina.
La scoala, din pacate, e altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurafilippou spune:

multumesc pt raspunsuri, educatoare exista, vb zilnic cu ele, ii pedepseste pe copiii neastamparati, dar in momentul in care se termina pedeapsa o iau de la capat. nu sunt de acord cu bataia, dar daca este agresat nu ar trebui sa raspunda? cateodata ma gandesc ca acest copil al meu are mai multa minte decat mine...spunandu-mi tot timpul ca nu e bine sa bata copiii si ca ii iubeste, si doar ii spune educatoarei cand i se intampla cate ceva ca este mai bine asa.

Mergi la inceput

multumesc pentru raspunsuri, cu educatoarea vorbesc zilnic, imi spune acelasi lucru, ii pedepsesc. dar totusi nu ar trebui si copilul sa se apere? in loc sa imi spuna eu iubesc copiii de la gradi, si nu vreau sa ii bat?doar ii spune educatoarei ce i se intampla, ea ii pedepseste, in momentul in care se termina pedeapsa o iau de la capat.sunt copii needucati, copii care traiesc si cresc singuri, copii carora li se ofera totul dar nu dragoste si educatie. traind in acest mediu cum sa-mi educ eu copilul sa fie cuminte?educat? asa am facut, si acum incerc sa-i schimb caracterul pe care i l-am format tot eu?!?! chiar imi este greu si nu stiu ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Baietelul meu de 3 ani a venit muscat de obraz de o fetita. S-au incaierat de la o jucarie. Mi-a spus educatoarea, si mama fetitei m-a sunat si si-a cerut scuze. Sper sa fie un caz izolat, caci David a zis ca data viitoare o va lovi. Nu acuz pe nimeni, a fost o intamplare...David e mai bine facut fizic si vad ca mai intra in rafuieli. Cel mare e mult mai firav decat colegii lui si niciodata nu a fost lovit, probabil se si fereste sa intre in conflicte.
Copii agresivi sunt foarte dificili. Eu lucrez la liceu si e multa munca de depus in schimbarea de atitudine. In inlocuirea agresivitatii cu alta forma de comunicare....merg pe coridoare si se strang de gat (incolacesc bratul dupa gatul unei colege sau al unui coleg, ii atragi atentia"de ce faci asta? ne jucam )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Eu am un copil cu diagnostic; sportiv, bine facut, puternic, si cu temperament foarte puternic; acasa mai defuleaza, eu mai inchid ochii pentru ca trebuie sa existe un loc si pentru asta;
La scoala insa, sau in colectiv, bate intotdeauna in retragere; are 12 ani, nu a raspuns niciodata la vreo agresivitate cu alta, in schimb cauta imediat adultul si cere ajutor; de obicei a primit si are incredere in lumea adultilor;
mentalitatile astea: sa nu fie pampalau, sa nu se lase ciuca, sa raspunda si el, mindria tatilor macho ca au un fiu viteaz...sunt cele mai periculoase, si duc la agresivitate, incidente, si in mintea copilului se va implementa ideea ca-si poate face singur dreptate, ca poate imprastia pumni mai tirziu in autoaparare, si ca societatea nu-i capabila sa-l protejeze; si nici nu e, in Romania, din pacate, dar daca nu se schimba mentalitatea, nu se va schimba nici mediul...

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Si noi avem o problema asemanatoare cu un baietel la gradinita.
L-am remarcat pe baietelul respectiv de cand am fost la prima intalnire parinti-copii-gradinita.Statea deoparte si cand il vedea pe baietelul meu ca gasea o jucarie si incepea sa se joace hop si el si sa-i ia jucaria.Asta s-a intamplat de vreo 3 ori intr-o ora cat am stat acolo.
Acum copilul meu imi spunea de un baietel Cristi care cica il impinge.Asta in vreo 2-3 zile.In prima faza nu stiam cine e baiatul si am aflat din intamplare ca de fapt e acelasi baiat care il "urmarea" de la inceput. Apoi imi spunea educatoarea ca il pandeste pe al meu cand construieste ceva si chiar daca l-a avertizat educatoarea sa nu-i strice cumva jocul tot o face pana la urma.
Copilasul meu e blandut si cred ca trebuie "calcat mult pe coada" ca sa reactioneze.
Nu vreau sa fie violent dar am impresia ca acest baiat i-a prins slabiciunea( ca nu reactioneaza) si il tot necajeste.
Asa ca i-am zis ca daca il mai impinge sa ia o figura mai fioroasa , cu mainile in sold, si sa-l avertizeze ca il va impinge si el daca nu e lasat in pace.Si apoi a primit acceptul din partea mea sa-l si impinga, in cazul in care totusi se mai intampla.Sunt convinsa ca daca va vedea ca reactioneaza se va potoli si copilul respectiv.
Nu stiu daca va face asa ceva.
Sunt si eu in aceeasi dilema ca si tine.Pana acum l-am crescut bland si cu bun simt si acum ma gandesc ca nu stiu daca am procedat bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Aura, copilul e la gardi in Romania?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

suntem in Cipru , la gradinita. sa va spun ce a facut astazi... a impins o fetita care l-a deranjat. nici asa nu imi place, pentru ca acum era foarte mandru, poate sa inceapa a fi o obisnuinta??? pe care nu mi-as dori-o. tare greu mai este...ma intreb daca acum este asa, ce o sa fac la scoala, la liceu? imi doresc un copil educat, dar in vremurile pe care le traim oare e bine? legea junglei se aplica peste tot, sa ne educam copiii in acest mod? sau sa incercam sa indreptam copiii altora? am atras atentia unui baietel, care il lovise pe al meu cu o galetusa in cap, nu a avut nici o reactie, am vb cu tatal copilului, acesta mi-a spus ca nu crede,dar si copilul lui vine lovit acasa, am vb cu mama copilului care mi-a spus ca da , intr-adevar, copilul ei este violent si incearca acum sa-l dezvete de aceste obiceiuri, dar cred ca ii mai ttrebuie alti 3 ani daca pana acum nu a reusit nimic.

Mergi la inceput