bataile la gradinita intre copii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanata spune:

Aura, la ce gradinita merge? Este una de stat sau particulara? Noi am dat copii la Stella kids, e in lb engleza si suntem foarte multumiti de ea. Daca iti activezi PM-ul iti voi da mai multe detalii, daca doresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

si eu am 2 fetite de 4 ani si 3 luni care merg la gradinita. Vineri am luat-o pe una dintre ele cu ochiul vanat in urma unui pumn aplicat de un coleg de grupa. Dupa ce am vorbit cu educatoarea am aflat ca e un copil extrem de violent si imprevizibil. Am intrebat-o de ce a stat sa fie batuta si nu a ripostat si mi-a raspuns ca "cum, sa spuna colegii ca e prost educata?????" educatoarea spune ca nu poate anticipa reactiile acestui copil si sa vorbesc si cu mama lui. Mie nu mi se pare ca as rezolva ceva discutand cu mama lui si pe de alta parte desi ale mele cred ca l-ar bate mar pe baiat si la individual, nu neaparat impreuna, nu cred ca e ok sa le incurajez sa-l bruscheze pe baiat pentru ca nu stiu cum il pot lovi sau cum il imping si cum cade baiatul si doamne fereste, ce se poate intampla!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Nici eu nu vad rostul in a vorbi cu parintii copilului.
La varsta asta, tot ce fac este mai mult instinctual si nu premeditat, o observatie din partea parintelui ar intra pe o ureche si ar iesi pe alta.
Plus ca la gradinita, copilul nu este in ingrijirea parintelui, ci a educatoarei. Comportamentul copiilor este in functie de regulile instituite acolo dar si de modul in care educatoarele trateaza incidentele. La gradinita baietelului meu am observat incidente de genul asta si cum educatoarea ii lua pe cei doi copii implicati, fata in fata, ii explica frumos celui care a lovit ca si-a facut prietenul sa sufere si il indemna sa-l imbratiseze (hug) si sa-si ceara iertare. Baietelul meu de patru ani a avut un coleg mai agresiv in grupa anul trecut (sunt 8 copii in grupa cu o educatoare). Din cauza comportamentului agresiv, baietelul a fost izolat de ceilalti copii in sensul ca nu se mai juca nimeni cu el. Sfatul meu pentru baietelul meu a fost tocmai asta, daca vezi ca nu te lasa in pace, nu te joci cu el, te asezi cat mai departe de el, il eviti, te joci cu copiii cu care te intelegi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Eu cred ca in fiecare gradinita/scola si grupa/clasa din respectivele institutii sunt copii mai violenti. Iar noi, ca parinti trebuie sa descurajam violenta.
Iata cum am invatat-o pe fetita mea sa reactioneze la astfel de situatii:
1. Mai intai sa ceara copilului respectiv sa inceteze si sa o lase in pace pt ca ii face rau sau nu ii place.
2. Daca nu inceteaza sa ceara ajutorul unui adult pentru rezolvarea problemei.
3. Sa se apere, daca e vorba de violenta. Sau sa riposteze verbal, daca e vorba de injosiri. Nu am invatat-o injurii, dar daca o face proasta, de ex., sa ii spuna ca el/ea este la fel.

Nu a ajuns decat o singura data sa se apere la gradi de un astfel de copil, si apoi a last-o in pace.

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si noi am avut exact aceleasi probleme. Baietelul meu ,care acum are 10 ani, nu se apara. De fapt am si rupt relatiile cu o familie de prieteni buni pt ca copilul lor il lovea pe al meu, iar al meu nu riposta. Eu aveam pretentia ca ei sa ii spuna ceva copilului lor ,sa il descurajeze de a lovi, iar ei spuneau ca al meu e fraier ca nu se apara. Asa ca nu ne-am mai jucat cu ei, copilul nu mi l-am putut convinge sa se apere. Ce s-a intamplat mai tarziu la noi. Nu a putut fi convins copilul meu multa vreme sa se apere. Cand avea 6 ani, era un copil roman, de 5 ani, prieten cu familia de care ma despartisem si care, am zis eu, auzise probabil prin casa barfe despre al meu, ca e prost ca nu stiu ce, si care copil in fiecare zi de la Dzeu, cum il vedea pe al meu in curtea scolii, il lovea. Atata l-am batut la cap pe fi-miu sa se apere, pana cand intr-o zi, cand acela a venit sa il loveasca, al meu l-a luat de un bratz si l-a invartit si aruncat pe ciment. Acel copil zice fi-miu ca s-a lovit la cap, dar nu s-a intamplat nimic. Oricum, putea sa se loveasca mai rau, Doamne Fereste. Deci si asta cu aparatul e cu dus intors. In orice caz, dupa ce a dat fi-miu cu el de pamant, nu l-a mai lovit niciodata. Dupa 6 ani, fi-miu tot nu se apara fizic, dar a inceput sa tipe.:)) Daca cineva il lovea sau ii facea ceva (de ex ii trantea ceva), incepea si urla la ala. Uite ce ai facut, pleaca de aici, blah blah blah, criza de isterie, fara sa il lvoeasca. Vad ca a mers, dar nu era prea placut sa il vad pe fi-miu ce scandal face. Cand se jucau in curte la noi ,dc unul il lovea incpeea: iesi afara din curte mea! Afara afara afara! Daca erau pe strada si ii facea cineva ceva, tipa la ala si pleca acasa. A trebuit sa gasim un echilibru intre a lovi/apara/a nu tipa la copii. Ca incepusera sa il barfeasca intre ei si sa isi mai piarda dintre prieteni din cauza ca tipa la ei la fiecare abatere. Acum insa totul a trecut. Nu mai este agresat fizic, dar mereu am avut grija sa ii zic sa nu stea sa fie agresat, sa plece de la locul respectiv, sa nu se joace/stea langa copii agresivi samd. Tendinta este iarasi catre a accepta mai mult decat trebuie, in urma experientelor negative din perioada in care tipa la ei. Acum se cam retrage. In concluzie, eu cred ca evitarea agresorilor este cea mai buna solutie pt un astfel de copil. Eu cand eram copil ma bateam/aparam. Dc. cineva ma lovea 1 data, eu dadeam de 10 ori si nu mi-era frica de nimeni si nimic. Dar pt un copil cu temperament diferit, evitarea si discutatul cu invatoarele sunt singura solutie. Va mai fi batut, dar evitat pe cat posibil si se va intampla mai rar. Sa isi foloseasca cuvintele, dar fara sa tipe ca al meu. Sa spuna nu, stop, si sa spuna invatatoarelor cand se intampla ceva.

Mergi la inceput