Clasa zero 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

Salut!
Fete din Bv nu sunt?
Am fost si eu la o scoala sa ma interesez si mi s-a spus k pt grupa 0 inca nu se fac nici liste, nici inscrieri pt k deocamdata nu au primit nimic oficial de la inspectorat. Au zis k sa mai vin prin februarie. Acum sper k in febr nu o sa-mi zica k am venit prea tarziu si k nu mai au locuri k fac urat…scoala asta e f cautata e a 2-a pe Bv si are after school.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

Sper sa nu ajungi sa faci "urat" - cum spui tu - dar daca se vor da normele de aplicare in perioada urmatoare n-ar fi rau sa mai faci o vizita la scoala inainte de februarie - ca sa fii sigura. Noi suntem din Brasov - da mutati de curand in Bucuresti si am fost pe aici la o scoala care ne intereseaza (copilul avand 6 ani anul viitor) si in octombrie ne-a spus sa mai venim in noiembrie; apoi in noiembrie (acum o sapt) ne-a spus sa mai venim si in decembrie - si cam asa o tinem. Altfel - legea e minunata si toata lumea stie ce are de facut - ce mai! de drag sa-ti inscrii copilul pe la scoli (mai ales in clasa zero!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

coracora1 si Ramoon, toate lumea asteapta normele de aplicare ale legii, asa ca e de inteles de ce va tot amana de la luna la luna. Nu e rea vointa, insa pana nu vin normele nu pot nici scolile sa actioneze in vreun fel. Se spera ca pana la sf anului sa vina.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns franqois spune:

Sunt si eu in aceeasi situatie cu baietelul cel mic, care acum are 5+ iar anul viitor 6+ si asa cum au precizat fetele, din lege si precizarile ulterioare, reiese clar ca anul viitor este OBLIGATORIE inscrierea celor de 6+ la clasa 0. Eu chiar imi doream sa-l inscriu, anul viitor, in clasa I a, dar nu se poate. Anul acesta scolar a fost ultimul in care putea opta, daca doream, sa inscriem copilul la 6+ in clasa I, dar de anul viitor il putem inscrie numai in clasa 0.
Pe de alta parte, am vorbit cu invatatoarea baietelul mai mare despre clasa 0, aceasta mi-a spus ca in scoala, invatatoarele care termina anul acesta clasa a IV a, vor urma cursuri/instruiri pentru preluarea anul viitor a piticilor de clasa 0. Nu mi-a specificat in ce anume constau aceste cursuri/instruiri. Deci nici vorba de educatoare la clasa 0.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Ma scuzati ca va contrazic. Anul acesta este ultimul an cand mai poti opta. Este foarte important si cand implineste coplul 6 ani. In ianuarie sau pe 30 august.

Cu vreo 2 pagini mai in spate aveti un fragment din nota ministerului.

Daca acum copilul este la grupa pregatitoare si urmeaza sa implineasca 6 ani anul asta scolar, nu vad cine si de ce v-ar refuza sa-l inscrieti in clasa I.

Din 2013 nu va mai exista decat pregatitoarea ca si clasa de inceput dar in 2012 se poate.

Mergi la inceput

Daca copilul are 6 ani anul acesta, poate merge la grupa pregatitoare de la gradinita sau in Clasa I la scoala. Iar anul viitor, daca anul acesta opteaza pentru grupa pregatitoare, va merge in Clasa I. Eu vorbeam de copiii care anul acesta au 5+ si anul viitor 6+, ca vor merge anul viitor, obligatoriu, la Clasa 0. Nu am cum sa-l inscriu anul viitor in clasa I, chiar daca acum este la grupa pregatitoare, pentru ca este obligatorie inscrierea la Clasa O, la varsta de 6+. Nu vad nicaieri scris ca este posibila inscrierea copilului in clasa I anul viitor, chiar daca va avea 6 ani impliniti anul acesta scolar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Citat:
citat din mesajul lui franqois

Daca copilul are 6 ani anul acesta, poate merge la grupa pregatitoare de la gradinita sau in Clasa I la scoala. Iar anul viitor, daca anul acesta opteaza pentru grupa pregatitoare, va merge in Clasa I. Eu vorbeam de copiii care anul acesta au 5+ si anul viitor 6+, ca vor merge anul viitor, obligatoriu, la Clasa 0. Nu am cum sa-l inscriu anul viitor in clasa I, chiar daca acum este la grupa pregatitoare, pentru ca este obligatorie inscrierea la Clasa O, la varsta de 6+. Nu vad nicaieri scris ca este posibila inscrierea copilului in clasa I anul viitor, chiar daca va avea 6 ani impliniti anul acesta scolar.

claujro are dreptate: copiii care anul viitor vor avea 6+ sunt singurii care pot alege intre clasa I si clasa 0.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Asa ca trag concluzia ca e fiecare pentru el, nu incape discutia de vreo conlucrare.

Asta e foarte clar!
Aproape mi-a zis-o educatoarea lui fi-miu in fata.

Mergi la inceput

Nu are dreptate. Ne incadram aici : "Copiii de 5 ani care, in anul scolar 20ll-2012, vor fi inscrisi la grdinita, in grupa mare, vor fi inscrisi, in anul scolar 2012-2013, in clasa pregatitoare (clasa 0)". Repet are 5+ anul acesta si 6+ anul viitor. Deci, singura posibilitate anul viitor, Clasa 0. Din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

Franqois are dreptate. Am explicat si eu lucrul acesta cu 2 pagini in urma. Acea adresa de la Inspectorat la care se face referire nu ofera nici o derogare de la lege pentru copii care anul viitor vor avea 6+ - indiferent ce grupa urmeaza anul acesta la gradi (grupa mare sau pregatitoare). Legea este restrictiva. Intre timp am intrebat si la scoala unde as vrea sa o inscriu pe fetita mea la anul si mi s-a confirmat acelasi lucru: sunt obligata sa o inscriu in clasa zero. In clasa I vor putea fi inscrisi cei care implinesc 7 ani pana la sfarsitul lui 2012.

Mergi la inceput