Clasa zero 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns franqois spune:

Si eu am intrebat la scoala unde il voi inscrie si unde invata si fratiorul mai mare si mi s-a raspuns ca daca implineste 6 ani anul viitor, sunt obligata sa-l inscriu in clasa 0.
Coracora1 ma bucur ca am inteles corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

Da ai inteles corect din pacate pentru noi amandoua - pt ca din cate inteleg - si tu ai fi vrut sa-ti dai copilul in clasa I la 6+ ani nu la 7+ ani. Nici mie nu imi convine fapul ca nu mai avem cel putin posibilitatea de a opta - ca pana acum. Poate - in final - as fi inscris-o tot in clasa zero - dar macar as fi simtit si eu ca sunt parte la aceasta decizie. Nu mi se pare deloc OK aceasta uniformizare cu forta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Noutati comunicate azi de la gradi, sursa inspectoratul general:

- prescolarii nascuti in anul 2005 se vor inscrie in clasa I la scoala,
- prescolarii nascuti in perioada 1 ianuarie – 31 august 2006 se vor inscrie obligatoriu in clasa pregatitoare la scoala,
- prescolarii nascuti in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2006 vor putea opta intre grupa mare la gradinita si clasa pregatitoare la scoala

Clasa pregatitoare va avea cursuri 4 ore si curriculum-ul (care nu este inca gata) va insemna “ceva mai mult decat grupa pregatitoare si ceva mai putin decat scoala”.

Nu se stie cine va preda la aceste clase, cursurile de formare avand loc in vara viitoare.

Nu se stie daca sunt spatii suficiente, dar in cazul in care nu vor fi, vor cere ajutorul gradinitelor (probabil de stat) care pot face “un consortiu” cu scoala.

Partea cu consortiul nu stiu ce anume inseamna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Consortiu = parteneriat

De exemplu in cazul a 2 scoli apropiate ca perimetru in care doar una are sala de sport, cele 2 scoli vor forma acest consortiu si se va folosi sala de sport la "comun" cu profesorii din scoala elevului ce vine la sala sau in conditiile in care norma de lucru permite cu profesorul scolii ce detine sala.

In cazul consortiului cu gradinita pentru clasa 0/grupa pregatitoare va fi aceiasi maniera de parteneriat: gradinita asigura spatiul, scoala invatatoarea daca gradinita nu are personal calificat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui lidsta

Noutati comunicate azi de la gradi, sursa inspectoratul general:

- prescolarii nascuti in anul 2005 se vor inscrie in clasa I la scoala,
- prescolarii nascuti in perioada 1 ianuarie – 31 august 2006 se vor inscrie obligatoriu in clasa pregatitoare la scoala,
- prescolarii nascuti in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2006 vor putea opta intre grupa mare la gradinita si clasa pregatitoare la scoala

Clasa pregatitoare va avea cursuri 4 ore si curriculum-ul (care nu este inca gata) va insemna “ceva mai mult decat grupa pregatitoare si ceva mai putin decat scoala”.
Nu se stie cine va preda la aceste clase, cursurile de formare avand loc in vara viitoare.

Nu se stie daca sunt spatii suficiente, dar in cazul in care nu vor fi, vor cere ajutorul gradinitelor (probabil de stat) care pot face “un consortiu” cu scoala.

La cei nascuti in 2005, intrarea in clasa I se face in mod logic, pentru cei care fie nu au putut merge la 6 ani si cateva luni sau implineau 6 ani dupa 15 septembrie.

Revin , poate obsedant si pentru mine...Adica cei nascuti in ianuarie februarie 2005 au mers masiv anul asta in clasa I, facand foarte bine fata anului de studiu,iar cei nascuti in aceeasi perioada, dar cu un an mai tarziu nu sunt apti pentru clasa I, ba mai mult, ca naucela sa fie maxima, nici nu se stie bine ce vor face, adica ceva mai mult decat grupa pregatitoare si ceva mai putin decat scoala”.( nu cred ca vor introduce foarte mare parte din program clasei I, pentru ca asta ar insemna sa modifice tot, in ordinea "curgerii" claselor.Ori?... despre cine vorbim ??? Despre unii care aduc catalogul la gradinita??

Exact ce spuneam mai sus, educatoarele,cu dubla specialziare -am omis sa spun asta in mesajul meu anterior- vor lucra la gradi cu copiii din cauza spatiilor insuficiente din cadrul scolilor,deci mi-e greu sa cred ca pe urma, in clasa I, ii vor urma la scoala, dintr-o suta de motive pe care nu stau sa le mai expun acum.

Si cum bine inteleg copiii vor face 2 ani cam acelasi lucru , pentru ca primul an va fi ca al doilea, dar mai usor!!!

Mai mult ca sigur 75% din programa de pregatitoare se va regasi in programa clasei I!!

Anul viitor sunt alegerile???

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Deci au reusit cu chiu cu vai, in atatea luni de zile, sa faca impartirea pe varste. Ceva hotarari concrete cu privire la spatiu si numarul de clase cumparativ cu anul trecut de exemplu?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Chiar ca e mare aiureala. Parerea mea e ca cei care vor intra la cl 0 in 2012 vor fi o generatie de sacrificiu, multe lucruri vor fi nedefinitivate, inca in adaptare.
Sa nu uitam ca invatatoarele care vor lua clasa 0 nu au metodica de predare adecvata pt copii mici; cele de la gradinite o au, dar proabil nu vor veni sa predea la scoli doar un an.
Inclin sa mai cred ca scolarii din cl 0 vor face un an cu un cadru didactic (persoanele care se specilizeaza in vara asta), dupa care din cl I vor face cu altcineva urmatroii 4 ani.

Imi mai e teama de un lucru: avand in vedere ca la gimnaziu vor invata 10 clase de copii (0-9), nu cumva din lipsa de spatiu sa ii organizeze in 3 schimburi!
Eu cred ca gradinitele isi vor folosi noile spatii ramase dupa plecarea gr pregatitoare pt a primi mai multe grupe mici de copii. Probabil acel parteneriat se va putea face doar la gradinitele care au scoli in apropiere, altfel nu vad cum.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Hai, mai Liviana! Parca la 6 ani sunt numai buni de scoala, acum invatatoarele n-au metodica pentru copii mici.

LA noi la gradinita asa cum am mai zis deja anul asta s-au inscris si copii de 2 ani si 5 luni, cu pampers la fund, care nu stiu sa spuna ca au facut pe ei. Lucru care era absolut inacceptabil pana anul asta. Nu incapea discutie daca nu avea 3 ani impliniti. Banuiesc ca si anul viitor va fi la fel si uite cum s-a umplut gradinita. Se vor face grupe de 25 de copii nu de 40 cum sunt acum si e toata lumea fericita. Acum inca un hei rup si poate mai cosntruiesc o debara doua si pe langa scoli asa cum s-a facut si la gradinite. Cert e ca virgula copiii nostri nu se vor mai bucura de ele.

Ca la noi, deh. Io vreau sa mi-l primeasca la scoala, si debandada asta ma incurca maxim ca nu pot sa-l dau la ce scoala vreau eu

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu tot mai cred ca daca un copil e acum la grupa pregatitoare la gradinita si are +5 sau 6 sau +6 ani POATE merge in toamana in clasa I.

Transferati-i la pregatitoare daca nu sunt!

Edit: poate scoala la care ati intrebat voi nu vrea/nu poate sa inscrie mai multi copii decat un anumit numar. Situatia asta nu este peste tot. Incercati si la alta scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Androix, m-am referit la modul general. Ca eu personal as avea curajul sa-l dau si pe praslea de la 6 ani la cl I, asta e o alta poveste.
Si la noi la gradi exista grupa albinutelor, inca de acum vreo 2 ani. Normal ei vor avea intaietate la grupa mica, dar pe langa ei vor mai intra inca vreo 2-3 tot la grupa mica, caci vor fi sali goale dupa plecarea gr pragtitoare.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput