Clasa zero 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

E o diferenta intre un copil care implineste 6 ani in ianuarie 2012 si unul care ii implineste pe 30 august 2012.

Cei care in septembrie 2012 vor avea 6 ani si cateva luni si sunt ACUM inscrisi la grupa pregatitoare vor intra in clasa I. Eu imi mentin parerea.

Repet: Alexandrescu nu a zis nimic de cei care sunt acum la pregatitoare si implinesc la anul 6 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Am urmarit si eu inregistrarea stirii la Antena 3 si insp Alexandrescu nu a zis nimic de cei care implinesc 6 ani in 2012 dar sunt acum la pregatitoare.

Nu au cum sa-i puna sa repete pregatitoarea.

Am urmarit si eu si mi se pare ca inspectorul ala a balmajit-o.
L-a intrebat prezentatoarea clar ce se intimpla cu cei nascuti dupa sept, ca vor ajunge la 8 ani la scoala, iar ala a dat-o la intors.
Ca Doamna .. sa ne intelegem, ca parintii au de ales .... nu stiu ce sa intelegem.
Nu asa vi s-a parut si voua, ca a scaldat-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

Ba da Catrinik - referitor la faptul ca un copil poate ajunge la 8 ani in clasa I a scaldat-o (si stia el de ce - pentru ca e perfect posibil ca acest lucru sa se intample - conform noii legi). In privinta celor nascuti intre 1 ian - 31 aug 2006 mie mi s-a parut clar ca: nici macar nu s-a pus problema ce clasa urmeaza ei acum (pregatitoare sau grupa mare). Acestia vor fi inscrisi in clasa zero. Aici nu a fost vreun dubiu. Si - dupa cum am mai scris intr-un mesaj anterior - acelasi lucru mi l-a confirmat si de la scoala unde am intrebat de inscrierea copilului in anul scolar 2012 - 2013.

Mergi la inceput

http://www.antena3.ro/romania/copiii-care-au-mai-putin-de-7-ani-nu-vor-mai-putea-fi-inscrisi-in-clasa-i-incepand-din-2012-144715.html

Asta e stirea.

Ce am obsevat eu, dupa ce am citit multe pareri, de pe mai multe forumuri si de pe la gradi: din cei care au copii nascuti dupa 1 sept 2006 foarte multi vor sa amine.
Foarte multi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora1 spune:

La ce te referi Catrinik cans spui "sa amane"? Adica vor sa-i mai tina 1 an la gradi in grupa mare si abia apoi clasa zero si peste inca 1 an clasa I? Inseamna ca noi suntem exceptiile de fapt - cei care vrem sa-i dam in clasa I la 6+ (nu la 8 ani...)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Cine ma lamureste si pe mine? Copii nascuti in decmebire 2005 in ce clasa intra? Eu am sunat la inspectorat si nu a stiut sa ma lamureasca. M-au trimis la gradi si la scoala de unde apartin...dar la gradi nu stie nimeni nimic. In ceea ce priveste scoala nu stiu la care sunt arondata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

Cine ma lamureste si pe mine? Copii nascuti in decmebire 2005 in ce clasa intra? Eu am sunat la inspectorat si nu a stiut sa ma lamureasca. M-au trimis la gradi si la scoala de unde apartin...dar la gradi nu stie nimeni nimic. In ceea ce priveste scoala nu stiu la care sunt arondata

Conform adresei inspectoratului:

-prescolarii nascuti in anul 2005 se vor inscrie in clasa I la scoala

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui coracora1

La ce te referi Catrinik cans spui "sa amane"? Adica vor sa-i mai tina 1 an la gradi in grupa mare si abia apoi clasa zero si peste inca 1 an clasa I? Inseamna ca noi suntem exceptiile de fapt - cei care vrem sa-i dam in clasa I la 6+ (nu la 8 ani...)?

Da, sa-i mai tina la grupa mare si apoi sa-i dea la pregatitoare.
Dintre cei care au de ales multi aleg sa amine.

Cind o sa vad la gradi tabelul cu ce au optat parintii, o sa va zic.
Pt ca la fi-miu in grupa aprox 60% sint nascuti sept-dec 2006 si pe foarte putini i-am auzit ca vor sa-i dea la pregatitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Asta a fost in ultimii ani tendinta parintilor. Sa aiba 7 ani impliniti cand intra in clasa I.

Baiatul meu avea 6 ani si 9 luni in clasa I si a fost cel mai mic.

Asa ca voi sunteti exceptiile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Fetelor ( cele cu piticii ce vor sa fie dati la scoala), nu mai stati sa disecati stirile si interviurile de la tv...mergeti frumusel la scoli, vorbiti cu secretare/invatatoare si directori.

Faceti demersurile la mai multe institutii si insistati sa se rezolve.Va refuza un director, asta e, incercati in alta parte sau faceti cerere la inspectorat.

Pe bune de nu pierdeti timp pretios, facandu-va nervi.
Pana acum mai mult de jumatate din invatatoare au liste pline asa incat daca chiar sunteti decise e cazul sa incepeti sa umblati.

Mergi la inceput