Clasa zero 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 15
claujro spune:
V-am spus parerea mea ref copiii de 6 ani si cateva luni care se pot inscrie in clasa I si nu mai insist.
Ref "4 ore" care apare mai sus, e scoasa din context. In LEN scrie ca elevii din ciclul primar au maxim 20 ore/saptamana. Logic si clasa pregatitoare. Insa nu exista pana la aceasta ora planul cadru, asa ca se vb din auzite. De asemenea nu exista inca programa scoala, asa ca ceva mai mult...si ceva mai putin... e iarasi din auzite.
Ref "cursuri la vara" e absurd, incadrarea pe post de invatator se face in primavara. Asa ca se stie foarte bine cine va preda: invatatoarul.
Singurul lucru real e cel cu consortiile. Pot fi formate sau nu, dupa interesele fiecarei unitati de invatamant.
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug Androix, la gr pregatitoare ar trebui sa-i invete sa formeze corect cuvinte in scris. Vad zilnic fise cu cuvinte scrise de fostii colegi ai lui Matei de la gradi (care sunt la gr pregatitoare). Intreaba educatoarele de ce nu fac asta cu copiii. Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) |
Probabil pentru ca nu stiu toti sa scrie, sau nu cunosc toti toate literele. Asta spun: nu ii invata sa scrie. Ce invata ei acum este mai mult sa recunoasca literele si sa le scrie, dar literele separat, nu in cuvinte. Au luat-o in ordine alfabetica.
Nu le-as lua pe educatoare la intrebari, sunt insa curioasa daca stiti care este programa la grupa pregatitoare, daca scrie undeva ce trebuie sa invete si mai ales cum?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
catrinik spune:
Acum vin de la sedinta. Concluzia: se va face in scoli.
Deja s-a stabilit. Si pina marti sa scriem intr-un tabel care vrem sa-i dam la scoala ( din cei nascuti intre 1 sept - 31 dec ) si la ce scoala vrem sa-i inscriem.
Nu are nici o importanta tabelul, e probabil numai pt o centralizare, pt a vedea citi si cum si unde.
Fiecare scoala a dat deja cam cite grupe de pregatitoare va face de la anul. Nu exista ca o scoala nu vrea sa faca pregatitoare, chit ca formeaza o sg clasa.
A ... personal nu exista pt clasele astea si vor aduce invatatori noi.
Invatatori insa care nu pot preda daca nu au facut pedagogicul + facultate. Ca e vb de specializari bla bla bla ....
claujro spune:
Androix, pe subiecte2012.edu gasesti modele de teste pentru evaluarea initiala a copiilor ce intra in clasa I. De acolo iti poti forma o impresie despre ce trebuie sa stie copilul dupa 4 ani de gradinita.
Cadrele nu trebuie sa aiba liceul pedagogic neparat. A fost si desfiintat in ultimii ani, de-abia acum s-a reintrodus. E suficient sa aiba PIPP sau alte studii superioare in specialitate.
catrinik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Androix
Probabil pentru ca nu stiu toti sa scrie, sau nu cunosc toti toate literele. Asta spun: nu ii invata sa scrie. Ce invata ei acum este mai mult sa recunoasca literele si sa le scrie, dar literele separat, nu in cuvinte. Au luat-o in ordine alfabetica. Nu le-as lua pe educatoare la intrebari, sunt insa curioasa daca stiti care este programa la grupa pregatitoare, daca scrie undeva ce trebuie sa invete si mai ales cum? www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
A ... dar vezi ca la inceputul anului s-au facut evalurile initiale.
Nu le-ai vazut? Si de acolo iti poti sa seama ce ar tb sa stie/sa faca un copil de pregatitoare.
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claujro Cadrele nu trebuie sa aiba liceul pedagogic neparat. A fost si desfiintat in ultimii ani, de-abia acum s-a reintrodus. E suficient sa aiba PIPP sau alte studii superioare in specialitate. |
Nu stiu exact ce fel de studii trebuie sa aiba.
S-a pus doar un moment dat problema daca aceste clase vor fi preluate de suplinitori sau profesori.
Si ideea e ca tb sa aiba studii de pedagogie ( sau cum se cheama ) + studii superioare.
Si am concluzionat eu intr-un cuvint: lic. pedagic+facult.
eugcem spune:
As avea si eu o intrebare si anume ce se intampla daca imi inscriu copilul la o scoala aglomerata si este refuzat? Cand aflu daca este acceptat sau nu? Il inscriu la mai multe scoli si ma hotarasc la care raman dupa ce aflu raspunsurile?
Multumesc!
Ramoon spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BESTUTZA
E gresit ca e grupa mare! Daca in martie 2012 implineste 5 ani merge la grupa mare,adica o sa repete grupa mare in 2012-2013-conform legii ,da?- in septembrie 2013 la clasa 0 si septembrie 2014 in clasa I-exact la 7 ani si jumatate! Asta seara spuneau la stiri ca abia peste 3 luni vor aparea programele...Chiar sunt curioasa .... Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010 http://community.webshots.com/user/BESTUTZA |
Cum adica e gresit "grupa mare"? si a mea e tot grupa mare.
K nu mai inteleg chiar vroiam sa va intreb cum de ai vostri sunt grupa pregatitoare k din cate imi dau seama au cam aceasi varsta cu fiimea, adica 5+. Sau gresesc?
Fiimea are 5 ani si 3 luni, lamuriti-ma si pe mine eu cum fac la anu? k nu prea am inteles, am citit pe sarite topicul...
Yagmur spune:
Am vorbit si eu azi la gradinita si luni avem sedinta.
Avand in vedere ca baietelul meu este nascut in decembrie 2006 trebuie sa imi dau acordul in scris pentru a fi inscris la clasa pregatitoare la anul (in scoala, asta a fost mentionat clar). El este deja in grupa pregatitoare la gradinita desi e mititel. Are inca multe de invatat. Insa am decis ca daca il mai tin inca un an in gradinita si apoi pregatitoarea ar fi prea mult. Insa are de muncit pentru a ajunge la nivelul celor de 6 ani de la el din grupa, el neavand nici macar 5.
Ramoon - el este in grupa mare pragatitoare negasind loc la grupa mare.
O zi frumoasa tuturor si ne reauzim marti cu date noi de la fiecare in parte.Yagmur si Luca
anya spune:
Eugcem, afisarea listelor primit/respins se face dupa terminarea perioadei de inscriere. Daca apartii de scoala respectiva (cat de aglomerata ar fi) sunt obligati sa primeasca copilul. Daca nu apartii exista riscul sa il respinga. Deoarece scolarizarea este obligatorie, scoala de care apartii este obligata sa il primeasca (asta s-ar putea sa nu va placa...dar se mai poate regla dupa inceperea scolii).