Braces (ap. dentar) pt. copii, la ce varsta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

ML, fata mea a primit prima data la apraoep 11 ani (in decembrie anul trecut) cind mai avea vreo 5 dinti de lapte. Este un aparat dentar ca cel descris de Cristina, pe care i-l poarta noaptea si citeva ore ziua (pinala 15 ore in total), dar nu la sport. Este ceva de genul asta (in partea dreapta)
http://www.konik.de/assets/images/a_zahnspangen.jpg

La ea e doar o problema estetica. Dar aici, deoarece casa de sanatate preia 80% din costuri pe durata tratamentului (care poate fi de la caz la caz de 3-4 ani), iar parintzii platesc numai 20 % (iar dupa ultima factura, primesc acesti 20% pe care i-ai paltit de-a lungul anilor de la casa de sanatate), vei vedea f multzi copii cu aparat dentar. Multzi il primesc ca si in cazul fetei mele, pt a aranja estetic dintii. Acest lucru (preluarea costurilor de catre casa de sanatate) se face pinala varsat de 18 ani (se considera ca o masura de prevenire a unor posibile viitoare probleme).

Dupa ce dintii de lapte cad, iar cei permanenti cresc suficient, se monteaza aparatul permanet. In functie de optiunile alese (varianta de baza platita de casa de sanatate, sau varianta cu aparat dentar transparent la care platest singur cca 100 euro pe luna, fara a mai recupera vreodata acesti bani) esti chemat odata la 4-6 sapt la control (in cazul variantei de baza) sau odata la 3 sapt (daca esti asigurat privat sau ai optat pt varianta "transparenta"). La control se verifica aparatul dentar, se mai stringe/largeste dupa caz.

Fata mea inca mai are de asteptat vreo 3 luni pina la cel permanent, apoi speram ca in 2-3 ani sa termine (adica undeva pe la varsta la care, de ex.dupa ce citesc de la Mihaelas in Suedia inca nici n-au inceput).

Ca idee, eu primesc o factura pe trimestru,pt 2-3 controale pe care le face fata si suma care imi revine mie e de 12,56 Euro, Insa, cum am mai spus, fata mea nu are alte pb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Aici nu se grabesc probabil pentru ca gratuitatea e pana la 20 de ani :). Dupa aceea insa platesti din greu...si de la 14 ani pana la 20 tot iti indrepti dintii :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Interesant de citit despre www.desprecopii.com/info-id-3100-nm-Varsta-optima-pentru-aparat-dentar.htm" target="_blank">varsta optima pentru un aparat dentar.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Andrei a primit brechetzi undeva in jurul virstei de 10 ani,la inceput doar pe dintzii permanentzi(incisivii si premolarii,sus /jos)plus aparat portabil pe timpul noptzii si undeva la 3 -4 ore pe timpul zilei!

Anul trecut am scapat de tratamentul la ortodont,deci dupa 5 ani de colaborare!

Desi la momentul respectiv am fost tzinta ironiilor prietenilor din Romania(vezi draga doamne ca n-are brechetzi decit pe 8 dintzi)ma felicit ca am inceput tratamentul devreme,copilul meu nu a suferit de dureri datorita aparatului dentar!

Acum are doar o "sirma"pe interior care-i tzine dintzii fixi pina cind se va definitiva maturizarea maxilarului!

Si o dantura foarte frumoasa ,bineintzeles!

Ml,daca ortodontul te sfatuieste sa incepetzi tratamentul,fa-o ,copilul nu sufera,nu-tzi potzi inchipui cita durere suferi cind tratamentul incepe mai tirziu!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

ML, exact asa arata, ca in poza.
Dana, mie mi-a zis dr. ca trebuie sa-l poarte numai 2 ani. Copilul s-a bucurat ca nu-i nevoie sa-l ia la scoala sau pe afara, noi credeam ca trebuie purtat tot timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

pai si noi l-am purtat tot cam atit,apoi a avut brechetzi pe totzi dintzii si in ultima etapa a tratamentului a primit iar aparat de purtat doar noaptea si putzin pe timpul zilei!

Si problemele noastre chiar nu au fost grave,chiar am fost asa...la granitza sa spun sa ne aprobe casa de sanatate!Costurile sunt suportate partzial de casa de sanatate,o parte am platit noi!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

12 ore in total pe zi a zis dr. ca trebuie sa-l poarte. Partial am suportat si noi costurile dar a meritat investitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

o varsta general valabila ideala pt aparat dentar nu exista. Daca are Kreuzbiss, muscatura incrucisata sau cum s-o traduce pe romaneste, poate sa primeasca si la 6 ani. Nu tine de dinti ci de maxilar. Noi am inceput aproape de 9 ani cu Braces pe dinti si acum are de noapte + 3h ziua. Tratamentul poate fi de lunga durata si presupune mai multi pasi, in fct. de cum arata maxilarul, cum au iesit dintii definitivi sau cum arata radiografia ca vor iesi ultimii care inca se afla sub cei de lapte. Urmatorul pas la noi este aparatul acela lipit de dinti care ramane pana totul e ok, toti dintii sunt schimbati si pana spune ortodontistul ca am terminat.

PS: Contributia personala la costuri este rambursata de casa de asig. in mom. in care dr. spune ca s-a incheiat tratamentul cu succes. Este o masura de siguranta ca nu renunti pe parcurs, avand in vedere ca poate dura si 3-4 ani (cum e la noi, de ex.) pana te vezi cu dantura perfecta. Dar chelt. sunt mimore, pt noi, ultima data am platit 9€. .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pote depinde de la casa la casa(de asigurare vorbesc)insa nu-tzi este rambursata intreaga suma!

Noi in titzia ani de tratament,n-am platit niciodata 9 euro!

Ce casa de asigurari avetzi, Tinatache?Sau e privat?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Dragelor toate :), multe multumiri, m-ati ajutat in trecut si cu alte raspunsuri (la alte subiecte), deci duble multumiri si .
Ma bucur ca ati adus vorba si despre plata, interesant cum se abordeaza compensarea serviciilor medicale pe unde locuiti fiecare.
Am fost deci cu fata miercurea trecuta la ortodont, i-au facut doua radiografii (una panoramica, alta cefalometrica (profil /cap si gat)) si mai multe fotografii fata si profil, cu dintii la vedere si fara.
Apoi ne-au spus ca este prea devreme (in cazul ei) pentru braces (are inca 6 dinti de lapte in gura), ca cei permanenti vor iesi inghesuiti si ne propun sa-i scoata 5 dinti de bebe (poate si pe al saselea, la nevoie) si apoi sa-i monteze si sus si jos un "space maintainer" pentru a pastra locul dintilor permanenti in gura. Asa arata:

http://www.doctorpat.com/ws/yourfiles/assets/photos/2_2072.jpg

Urmeaza sa-l poarte 2-3 ani (cred ca zi si noapte), pana ii ies toti dintii. Apoi vin braces. Poate asta ar fi pe scurt, sper ca am inteles corect...

I-am intrebat si daca asteapta precum suedezii sa-i creasca capul... ortodontul mi-a spus ca da, oricum, mi se pare ca nu atat de mult, pana la 14-15 ani. Am intrebat de curiozitate si care este varsta maxima la care ii pot indrepta, mi-a spus ca au si pacienti de 75 de ani .

Apoi am intrebat cat costa cele doua "sarme" si daca includ extractiile celor 5-6 dinti in pret.

1600 $, fara extractii.

Extractiile probabil ca vor fi acoperite de asigurare la mai putin de jumatate din cost, "sarmele", le platesti din buzunar caci se considera cosmetizare. La fel, bracesurile, acum si nu peste 2-3 ani cand i-ar veni randul fetei, sunt in jur de 6000 $, nerambursabili.

Si daca mai ai si 2-3 copii iti vine sa te muti la suedezi sau la "nemti" si sa-i lasi naibii cu fitzele lor (cand i-am intrebat despre suedezi, asistenta mi-a spus cu ton de banoisuntemmaicumot :), ca in Germania nici nu se preocupa de aspectul dintilor si americanii pun pe primul loc zambetul, profilul si tineretea fara batranete . Barbatu ma tot calca pe bombeu ca sa nu fac comparatii si-mi si spuse in masina sa nu fiu sarcastica, sa nu ne faca vant. Asa ca i-am lasat, cu regret, sa creada ca europenii-s mai zgripturoi si stirbi pe viata, eventual chiar mai obezi decat domniile lor. Iar fata se alese, conform obiceiului "paine si circ" cu vreo 3 perechi de manusi ortodontice din latex mirosind a ciunga si cirese negre (ale cu gust de cirese erau chiar negre, ne-au spus ca le folosesc de Halloween pentru cei care n-au enough excitement in viata asta plicticoasa).

pe toate de ajutor, om trai si om zambi, fiecare cum il tine punga.

La tzara americana (poze)


"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)

Mergi la inceput