Clasa a-III-a : 2011-2012 (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Daca acelor copii li s-au predat acelasi gen de probleme ca la concurs,. e posibil. Mai ales ca nu sut f f multe punctaje de 100. Poate ca exista si o chichita de redactare?
Stie cineva subiectele?

Sofia e la inmultirea cu 3 .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Subiectele sunt pe site-ul lor. In plus exista si o culegere. Noi ne-am chinuit la servici sa rezolvam cateva probleme din culegerea asta . Un punctaj de 60 si ceva era pt copiii de FB de la o scoala obisnuita. 70 si ceva pt cei de FB de la o clasa mai buna. De la 80 in sus trebuie sa-i "mearga mintea" bine copilului respectiv sau sa lucreze suplimentar probleme de genul respectiv. 100 - ori sunt genii, ori au copiat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

La Duca sunt ajutati cu "drag si spor" la fiecare concurs

La Euclid, pe gimnaziu, un copil bun la mate atinge in medie un rezultat intre 85 si 90 de puncte, un copil foarte bun, de olimpiada pe sector/municipiu, atinge intre 90-97, un copil pasionat de mate atinge maximul de puncte.

Per ansamblu insa este un concurs tare interesant, al meu e incantat de el deoarece ultimul subiect mereu e mai mult de logica, ascuteste simturile, trebuie sa fi atent si daca prinzi ideea e frumos.

Sabina, gasesti modele si subiecte aici : http://www.concurs-euclid.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

La noi n-a ajuns medalia de la evaluari.
Noi am terminat inumtirea de saptamana trecuta. Cum ziceam in ritm alert. Temele parca s-au inmultit, testele idem. Ei dau "teste fulger" adica scurte, pe o bucatica de hartie, la fiecare materie, la fiecare lectie (inclusiv la muzica). La final de capitol testele mari, trecute in catalog. La testele astea mici sunt multe note de IS si S, foarte rare FB-urile. In clasa adica, nu la fi-mea desi a luat si ea un IS la mate (proprietatile inmultirii inainte de a o incepe - evident ca nu invatase definitia), a mai luat niste B-uri (la stiinte) in rest e ok, fb-uri adica. Dar inteleg ca s-au socat parintii ca nu e neobisnuit sa vina cu 2-3 IS-uri intr-o zi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Pai anul trecut la 146 -Duca au avut in nestire la Nastasescu 100 p, dar in nestire si la prima si la a doua si la atreia etapa. La competitionala fie nu s-au prezentat fie au obtinut rezultate slabe. Cred ca s-au sesizat si aia din comisia de organizare ca anul asta la Nastasescu s-a oprit avalansa de 100, au fost mai modesti.
Acuma au trecut la Euclid, 80% din puntajele de 100 din Bucuresti sunt acolo-cred ca si din tara, n-am avut timp sa ma uit.Iarasi, pacat de copiii care au luat 97-98-99 pe munca lor, sunt cu adevarat copii foarte buni.
Ce se poate face ?? Reclamatii ?? Unde ??

Am vazut si eu subiectele.Sunt subiecte interesante, abordabile fara o pregatire anterioara. Dupa parerea mea, la ciclul primar un punctaj de 90-95 este unul bun, 95-99 unul foarte bun, 100 exceptional. Sub 90 trebuie lucrat pentru ca din cate am observat punctele dificile inseamna doar 1 p pierdut , iar cele medii spre ridicate 2 p.
Un punctaj de 86 sa zicem inseamna 14 p in minus, in cel mai rau caz asta se poate traduce si prin 10 puncte din 14 ratate la ultimele doua probleme.Inseamna deja o lacuna mare in pregatire si un avertisment pentru parinti. Nu este ca la Nastasescu unde o problema ratata egal 10 p ca popa.
Un copil de FB curat la clasa ar trebui sa obtina undeva intre 90 si 100 p.

Mergi la inceput

Fetelor.
eu cred ca se exagereaza.
de cand sunt concursurile etalonul unui copil bun?
Nici macar notele de la scoala nu sunt (ok, daca are numai suficient e o mica problema, dar??)
Si nu spun asta avand un copil care nu se descurca :D

Cred ca o luam putin razna, nu va suparati pe mine. Dar sper ca suntem toate constiente ca aceste concursuri si aceste note nu au absolut nimic de-a face cu o viitoare cariera si reusita in viata.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Fetelor.
eu cred ca se exagereaza.
de cand sunt concursurile etalonul unui copil bun?
Nici macar notele de la scoala nu sunt (ok, daca are numai suficient e o mica problema, dar??)
Si nu spun asta avand un copil care nu se descurca :D

Cred ca o luam putin razna, nu va suparati pe mine. Dar sper ca suntem toate constiente ca aceste concursuri si aceste note nu au absolut nimic de-a face cu o viitoare cariera si reusita in viata.

Cum mi-am alaptat copiii

Mare dreptate ai! Uneori (doar uneori!) o mai iau si eu pe aratura dar imi revin (sper).
Totusi la noi FB inseamna note de 9-10, B e 7-8. Mie mi se pare un pic putin sa ai note de 7-8 la a 3-a. Adica acum se pune baza, daca acum ai 7-8 presupun ca intr-a VII-a vei lua 5 cu greu. Asa gandesc eu. Evident, asta nu inseamna ca un B luat o data e o tragedie, ma refeream la medii. Pe de alta parte exista exemplul sotului meu, copil de 7-8 in cls 1-4, cu rezultate foarte spre finalul generalei si in liceu (Mihai Viteazu, nu industrial 19). Deci se poate si asa.

Mergi la inceput

nu-mi spune de baieti, ca eu ii socotesc pe ai vostri baieti genii, Ghe la 4 ani f rar tine creionul in mana, Sofia la varsta lui scria mici propozitii , sunt disperata :)))))) Ma gandesc ca asta n-o sa treaca clasa.noroc ca f f frumusel si stie sa vrajeasca fetele

cat despre B asta, eu cred ca nu toate invatatoarele il calculeaza conform 7-8. Nici mie nu mi s-ar parea prea ok sa ai medii de 7-8 la clasele primare, dar sunt constienta ca e doar perceptia mea de indoctrinare cu note bune in copilarie.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu personal inca nu am auzit sa aiba cineva un S in catalog.Iar langa un B se adauga FB pana se obtine media FB.
Exagerezi cand iei la rand toate concursurile disponibile pe piata. Si nu e deloc bine daca te duci la unul la care toata lumea ia de la 99 in sus.

Mergi la inceput

si daca nu te duci loc cum e ?
Eu am din ce in ce mai mai multe discutii cu tatal copiiilor despre cum ma framant eu ca o furnica acuma, cand e clar ca miza mare n-are nicio legatura cu clasa a treia (Cata vreme copilu intelege ce face la scoala, bineinteles, nu ar fi nici el de acord sa ii lasam cu lacune la nivelul programei)

eu ma referea,m la etalon, care il reprezinta concursu, si nu copilu din clasa. Pe vremea mea copiii care mergeau la concursuri erau niste exceptii.
Mai stiu si o fata f f tare la matematica, care lua 3 si 4 la olimpiade, iar acuma e conducator de doctorat la una din cele mai vechi si prestigioase universitati din Europa....(la mate)

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput