Punct si de la capat
Raspunsuri - Pagina 26
Victoria_mami spune:
Cu riscul de a-mi lua rosii te intreb: cand tu ai stiut ca nu-i e bine copilului, cum ai putut sa-l lasi la ei??? Tu ai putut dormi fara sa stii daca vomita, daca are febra, daca ii e bine? Eu n-as putea, ar putea ramane cu 5 tati si 7 soacre, daca nu as fi langa copilul meu, mai ales cand ii e rau, cred ca as innebuni si tu il lasi senina la ei, ptr. ca stau la 2 statii de spital?
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
balanta_tm spune:
azzure, eu cred ça tu faci niste greseli fundamentale de cand ai plecat de acolo.
Sincer, mi se pare ca principala ta preocupare este sa pleci urechea la ce zice el sau mama lui si sa te consumi pt asta. In timp ce tu ar trebui de fapt sa iti faci, impreuna cu avocata, o strategie solida prin care sa obtii copilul si sa imparti datoriile cu musiu.
Faptul ca el si-a luat brusc serviciu, pe mine ma duce la gandul ca omul asta chiar vrea sa iti ia copilul. Si nu ca i-ar pasa prea mult de copil (orice mi-ai spune tu, eu nu cred ca el este topit dupa copil - este un om prea egoist ca sa poata iubi enorm pe altcineva decat pe el insusi), ci pt ca vrea sa iti dea o lectie si vrea sa te intorci acolo ca sa te exploateze in continuare.
Ca si celelalte fete, si eu gandesc ça faptul ca ai dus copilul Miercuri acolo a fost o decizie deloc inteleapta. Faptul ca el si ma-sa stau la doua statii de spital nu este o motivatie, in contextul dat. Este o scuza - pt motive pe care eu nu pot sa le inteleg, tu tot cauti sa fii in preajma sotului si a soacrei. Tu chiar crezi ca vei avea o relatie civilizata cu sotul si soacra dupa divort? Daca da, esti visatoare, nu realista.
Cum adica, de sapt viitoare copilul va sta cu sora soacrei? Dar ce e copilasul ala? Jucarie? Na-ti-o tie, da-mi-o mie? Sau cum? Adica sora soacrei este mai indreptatita ca tine sa stea cu copilul? Tu poti sta linistita in vreme ce copilul tau este la ei?
emanouela spune:
cu riscul de a te supara, eu cred , de fapt in 99,90% din cazuri, adevarul e undeva la mijloc. noi luam de bune ce zici tu, dar, vazand greselile majore pe care tu le faci, ma face sa cred ca dracu nu-i atat de negru....eu de cand citesc acest sub, nu vad nici o greseaia din partea lui care sa-l duca la pierderea copilului. singura te-ai afundat in groapa in care esti, singura te-ai si acoperit, cu ultima ta actiune. am sa-ti zic si eu ca nu inteleg de ce te-ai dus acolo si de ce invoci si acest 'motiv' pueril, ca sta mai aproape....asa si???? crezi ca esti mai bogata daca nu ai pus un 10-30-50 lei sa iei un taxi sa te duci acasa la mama ta, oferindu-i copilului totodata si confort? sincer, eu cred ca el isi doreste copilul pt ca se vede ca tine la el si pt a te lovi pe tine. mie personal, cu ultima ta actiune, nu mi se pare ca tu esti acolo 100% pt copilul tau infruntand orice. gandeste si tu....tu, mama, ai dus copil bolnav la tata, ai plecat....oare cum atarna asta in instanta????? cum atarna asta in mintea ta, acum??? faptul ca el e naspa cu tine va fi motiv de divort, nu de custodie.....faptul ca el se intereseaza, vine pt copil, acum i l-ai dus tu singura si el a fost acolo pt copil luandu-l fara sa zica nimic, astea atarna greu in favoarea lui pt custodie si in defavoarea ta. si el la fel as fi actionat daca mi l-ai fi adus, nu ti l-as mai fi dat... copilul e papusa? cat e curata si buna te joci cu ea dar cand e murdara si-i lipseste o mana o arunci??? si da, e indreptatit, acum, sa recurga la orice sa obtina copilul, pt ca asa face cineva care si-l doreste cu adevarat. si eu am fost in spital cu copilul, si eu sunt in divort, dupa cum stii, dar am stat acolo tzeapana, chit ca am dormit pe scaun, am mers EU la spital dupa de 3 ori/zi pt tratament si chit ca nu aveam bani, EU am tipat in dreapta si in stanga ca am nevoie pt ca al meu copil e bolnav....si ai sa te miri cate maini de ajutor am primit...si n-am facut toate astea pt a da bine in fata cuiva, nu, am facut-o pt ca asa mi-a venit din interior ....si de e nevoie de mai mult, voi face cu siguranta, pt ca asa simt. deci ai gresit si trebuie sa-ti asumi aceasta greseala....nu e nimeni vinovat, tu esti .... el o fi nemernic, dar nu fata de copil
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
monicabo spune:
Pai si acum unde este copilul? La el? Sau l-ai luat acasa?
Si mie mi se pare ciudata chestia asta cu lasatul la sora soacrei...
Asta zic si eu, de ce tot duci copilul pe la ei din proprie initiativa? Ca doar nu ai inca o sentinta in acest sens, un program de vizitare care trebuie respectat. Nu zic acuma sa se intrerupa toate legauturile cu tatal, Doamne fereste, pana la pronuntare (si stabilirea programului), insa parca este prea "mana larga" , il duci in fiecare weekend... parca e cam mult... Sa vina si tatal la tine sa vada copilul...
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
balanta_tm spune:
Si eu cred ça el are f multe sanse sa obtina custodia copilului fiindca in fata instantei ar putea prezenta lucrurile astfel:
- el a stat in CIC 2 ani cu copilul, nu tu, deci ar putea spune inclusiv ca el cunoaste mai bine copilul decat il cunosti tu si ca, copilul este mai atasat de el decat de tine
- tu ai parasit domiciliul conjugal, plecand cu copilul la mama ta, dar i l-ai dus inapoi dupa ce copilul s-a imbolnavit in timp ce era crescut de tine, la mama ta
- acuma are si el job, deci are resurse financiare ca sa creasca copilul
- tu avand atatea datorii de platit lunar, probabil ca in fata instantei nu vei fi nimic mai potenta financiar pt a creste copilul decat este el
Plus ça ma-sa a fost prezenta zi de zi in casnicia voastra, voi stand in casa ei, asa ca poate fi un martor f credibil pt instanta, chiar daca probabil va inventa o multime de neadevaruri ca sa iti ia copilul. Colac peste pupaza, mai apare si aceasta sora a soacrei care de maine va sta cu copilul si ar putea explica si ea instantei ce bolnav a fost copilul cand a venit de la tine.
azzure, daca iti doresti cu adevarat copilul, va trebui sa deschizi bine ochii si sa vezi ca sotul tau va avea cateva avantaje majore in fata instantei. Nu e de stat cu mainile in san si lasat lucrurile la voia intamplarii. Trebuie sa incepi cat de repede sa gasesti solutii la situatia deloc favorabila in care te aflii.
azzure_sun spune:
Da, stiu si eu ca a fost o greseala. Initial era vorba sa raman si eu sa dorm acolo, dar nu am putut, pentru ca au tabarat amandoi pe mine. Ca niste vulturi. Iar seara la 10 cand am plecat eu nu se mai punea problema sa iau copilul. Am fost o naiva inca o data.
Iar apoi cand am venit sa-l iau nu au vrut sa mi-l mai dea.
Ce vreti sa fac acum? Sa ma tiganesc cu ei? NU o sa o fac, o sa fac totul legal, vorbesc cu avocata si introducem ordonanta presidentiala, cum trebuia de la bun inceput.
emanouela spune:
Azzure, nimeni nu zice sa te tiganesti cu nimeni.....postarile sunt facute ca sa intelegi unde ai gresit, cu ce ai gresit si ca aceste greseli sa nu se mai repete. omul e supus greselilor dar cand greseala e repetitiva, pe aceeasi tema, e o prblema....e, tocmai aceasta problema trebuie sa o constientizezi tu. faptul e consumat, ce vei face in continuare e important. si scuza-ma....te plangi ca-s asa si pe dincolo si tu te duci sa dormi acolo???? omul, cum isi asterne, asa doarme...
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
balanta_tm spune:
azzure, nu trebuie sa te superi pe noi fiindca nu te mangaiem pe crestet si nu iti spunem: "da, ai procedat bine". Noi iti spunem cum se vede situatia din exterior.
Intentia de a fi dormit la el in seara respectiva, nu o inteleg nici eu. Sub nici o forma; in primul rand ca mie personal mi-ar fi nu-stiu-cum sa mai impart patul cu omul care m-ar fi dezamagit profund si de care as fi ales sa divortez (ma rog, eu sunt genul de om la care functioneaza ideea: unde am scuipat, nu ling!). Plus ca a doua zi ai fi mers la lucru. Copilul unde ar fi ramas? La ei, banuiesc.
Matzaila_81 spune:
Azzure, am fost tare uimita si dezamagita citind postarea ta cum observ ca au fost si ceilalti participanti la discutie. Pana la urma singura te bagi in gura ursului si dormi asa cum iti asterni.
Nu poate fi vorba de naivitate sa-ti duci copilul bolnav la sotul care e asa cum il descri si sa-l lasi acolo. Sau naivitatea ar fi trebuit sa fie combatuta de dragostea de mama.
Cineva ti-a spus foarte bine, cat te-ar fi costat sa-ti duci copilul acasa???? Acasa la tine, la mama ta care te sustine atat de mult.
Au tabarat asupra ta......pai la ce te asteptai de la ei, de la soacra ta care ti-a dat mesajul respectiv acum cateva zile???????
Nici eu daca as fi in locul sotului tau nu ti-as mai da copilul inapoi. Un parinte care apare fara motiv la usa celuilalt parinte si-si abandoneaza copilul bolnav nu merita copilul respectiv. Nu stiu cum iti poti linisti tu constiinta cu faptul ca l-ai lasat acolo ca era mai aproape de spital, e chiar o scuza penibila si transparenta.
Te plangi de ce ti se intampla, te victimizezi dar practic, nu prea faci nimic sa termini cu situatia asta. Nu rupi pisica in doua si asta o sa se rasfranga asupra ta.
Daca lasa copilul cu matusa in timpul zilei te poti duce sa-l iei, nu ti-l da chemi politia, matusa nu are dreptul sa-l retina. Dar pentru asta trebuie sa vrei copilul cu adevarat ceea ce nu se prea aplica in cazul tau.
Iarta-ma ca iti spun toate astea dar e singura concluzie care poate fi trasa de pe urma comportamentului tau atat de iresponsabil ca mama.
+29
tanima_i2002 spune:
Azzure o sa iti spun doar cateva vorbe: Nu o sa il faci nici sa fie mai responsabil, nu o sa se schimbe pe motiv ca il obligi sa fie tata, soacra nu te va plange ca iti este greu (ba din contra isi va ascuti ghearele si mai mult sa te sfasie), ei sunt amandoi impotriva ta si tot ce vor este sa te faca sa suferi (nu vor copilul ptr ei, sunt aproape convinsa, stiu eu de ce).
daca vrei sa fii alaturi de copil nu il mai abandona. Odata plecata de acolo, esti plecata. daca vrea sa te ajute, sa vina cu tine la spital, cu tine la mama ta, dar nu tu la ei. Nu ii lasi copilul pana nu se stabileste cumva cu vizitele si incearca sa te aduni, sa fii puternica si nu mai face greseli.
Multa putere si ratiune.