Prea mic scrisu

Prea mic scrisu | Autor: tibiuta

Link direct la acest mesaj

Cine ma poate ajuta, cum pot sa schimb la PC marimea scrisului?mi-am schimbat unitatea, alt Windows, marimea cred ca e de 8, este extrem de obositor, si bara de instrumente, si meniul absolut tot e in miniatura.Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Dai clic dreapta pe ecran si acum in functie de W pe care il ai vine asa:
- daca ai W7 sau Vista ai in ferastra care se deschide "Personalizeaza". De acolo poti schimba rezolutia la cat doresti. Iti recomand 1024x768
- daca ai Windows XP feresatra care se deschide are in partea de sus (orizontal) ""Display". Dupa ce apesi aici se va deschide alta fereastra in care cauti "Settings". de acolo poti alege rezolutia.

O metoda temporara este sa tii apasat "Ctrl" si misti inainte sau inapoi rotita mouse-ului. Scrisul si pictogramele se vor mari/micsora dupa dorinta.

Succes.

Daca nu am fost clar cauta pe google cu textul "schimbarea rezolutiei pentru Windows........(de care ai)" si vei gasi raspunsul eventual si imagini.

Sfarsitul lumii e un rau necesar

Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

O metoda temporara este sa tii apasat "Ctrl" si misti inainte sau inapoi rotita mouse-ului. Scrisul si pictogramele se vor mari/micsora dupa dorinta.

Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Tzii apasat tasta spusa de Aka manah(la mine e altfel de asta nu cunosc denumirea in romana)si apesi tasta cu semnul plus,in functzie de ucm doresti de mare scrisul!

Aka,de ce spui ca e o metoda temporara?(eu doar asa am marit scrisul cum am descris mai sus,respectiv l-am micsorat apasind tasta cu minus)

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Bine ca ati deschis subiectul asta
Sa preumblat pisoiul pe tastatura si am siturile cu scrisul ff mic.
In rest am modificat si am scrisul mare in bare sus ,jos(nu stiu nici eu cum se numesc astea in ro)Deci cum fac ca am apsat pe toate cele si scrisul din site este ff invizibil
multam ...am un portabil HP620

Mergi la inceput

Incearca cum am spus eu mai sus,la mine scrie Strg pe tasta(e ultima din stinga ).Tzii apasat si apoi apesi tasta plus,dec ite ori doresti,in functzie de cit d emare vrei scrisul!(explicatziile-s date cu laptopul in fatza)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmaw

Bine ca ati deschis subiectul asta
Sa preumblat pisoiul pe tastatura si am siturile cu scrisul ff mic.
In rest am modificat si am scrisul mare in bare sus ,jos(nu stiu nici eu cum se numesc astea in ro)Deci cum fac ca am apsat pe toate cele si scrisul din site este ff invizibil
multam ...am un portabil HP620

daca scrisul mic apare doar cand accesezi site-uri, poti incerca si asa : din bara de sus, unde scrie File, Edit, View, etc. intri pe View si ai doua posibilitati : fie pe Zoom nu mai esti pe 100%, fie pe Text Size esti pe Smaller sau Smallest.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

[/quote]

Aka,de ce spui ca e o metoda temporara?(eu doar asa am marit scrisul cum am descris mai sus,respectiv l-am micsorat apasind tasta cu minus)

Dana
[/quote]

La mine, la XP SP3 e valabil numai pana inchid calculatorul. Dupa ce ii dau restart revine la varianta initiala. Cel mai sigur este schimbarea rezolutiei.

pentru XP- Clic drepta pe ecran- Fereastra "Display properties"- Settings (sus drepta)- Screen resolution (jos stanga)- pe bara se alege rezolutia dorita- Aplly sau OK

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

La mine, la XP SP3 e valabil numai pana inchid calculatorul. Dupa ce ii dau restart revine la varianta initiala. Cel mai sigur este schimbarea rezolutiei.

pentru XP- Clic drepta pe ecran- Fereastra "Display properties"- Settings (sus drepta)- Screen resolution (jos stanga)- pe bara se alege rezolutia dorita- Aplly sau OK

Am intzeles,multzumesc!

la mine e definitiv procesul prin manevra de mai sus!De asta nu intzelegeam ce vrei sa spui cu "temporar"!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tibiuta spune:

N-am reusit decat metoda cu tasta Strg apasata si plus(am tastatura nemteasca) . Si textul s-a marit numai pe suprafata situ-lui in rest bara de instrumente, ce este pe desktop ramane micut.Sa incerc si cu celelalte metode.Mutumesc pt. ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

tibiuta, incearca asa :

esti pe desktop, unde ai iconitele
dai click dreapta pe ecran, undeva intr-o zona fara iconite
alegi optiunea "properties"
iti apare o fereastra intitulata "display properties", care are 4 etichete
mergi pe ultima eticheta, unde scrie "settings" si undeva pe la mijlocul imaginii, in stanga, scrie "screen resolution", dedesubt ai un cursor. cu cat rezolutia este spre valoarea maxima, cu atat vor fi iconitele si scrisul mai mici.
incerci succesiv rezolutii mai mici si vezi daca imaginea de pe ecran corespunde cu ceea ce-ti doresti (ramane timp de 15 secunde noua setare, daca nu-ti convine nu validezi alegerea)
mai ai posibilitatea de a-ti personaliza felul in care arata windows-ul, alegandu-ti singura culorile, tipul de caracter, marimea - pentru tot ce inseamna butoane, ferestre de dialog, etc. modificarile tot aici se pot face, in display properties, pe eticheta "appearence"
eu mi-am customizat modul in care arata windows-ul, am ales classic style, pe nuanta "rose", insa am mai ajustat nuantele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tibiuta spune:

CorinaDani multumesc am reusit cu metoda click pe deskop.Imi era greu ca am meniul in germana si nu sunt familiarizata cu el.Bine ca am reusit ca era f. obositor.
Multumesc pt. ajutor tuturor

Mergi la inceput