Brumarei de nov-dec 2011 (73)Bravo Emilyjeuly!
Raspunsuri - Pagina 7
Bedrosmart spune:
Hai sa facem un calcul scurt:
concediu de maternitate legal = 126 zile
din care obligatoriu 42 de zile postnatal
126 - 42 = 84 zile care se pot lua LEGAL prenatal
84 : 7 (zile saptamana)= 12 saptamani de concediu PRENATAL LEGAL
40 sapt. - 12 sapt. = 28 sapt. - varsta sarcinii de la care se poate acorda legal concediu prenatal.
Varsta sarcinii se calculeaza dupa ultima menstruatie, asta fiind sigura data SIGURA de care dispune medicul.
Pentru ca nu stii niciodata exact cand nasti, iar cele 42 de zile de concediu postnatal sunt OBLIGATORII, este bine sa lasi totusi o marja de mai multe zile in postnatal.
DAR de unde naiba a iesit aberatia asta cu concediu numai din saptamana 32?
De ce va e frica sa va cereti drepturile? Intr-adevar, medicul de familie se schimba instantaneu, pur si simplu te duci la altul daca vrei. Iar cel de la care ai plecat, cum zicea si Aris, pierde o groaza de bani, caci noi suntem pacientele lor cele mai pretioase.
In sarcina asta numai de aberatii din astea m-am lovit, si la serviciu si la medicul de familie. Din nestiinta, uneori din rautate, din lene, nu stiu... Parca le e lene sa citeasca legea sau citesc numai articolele convenabile lor...
B.
aris26 spune:
neatza
aseara a dormit mama la mine(a plecat la prima ora fugutza la sora-mea ca sa ia in primire nepoata) asa ca mi-a lasat un filtru mare si plin de cafeaasa ca am si de dat cafea proaspata.
bedro - mda, la noi cred ca asta e modelul, toata lumea abuzeza de functia pe care o are. si cei mai rai dintre toti sunt de obicei cei din posturi fara prea multa valoare. ati observat cati nervi va poate face un portar?...ma scuzati bodyguard.
nu or fi toti medici de familie la fel, dar eu una am avut pana acum 3 si toate au fost niste tampite. la asta care sunt acum macar nu se da importanta.
stai sa vedeti cu cate idei minunate o sa vina pe parcurs...in mod special la diversificarea bebelusilor cand o sa creada ele ca un pediatru a facut degeaba 6 ani de pediatrie ca stie cat stiu si ele in alea 6 luni de pediatrie facute de ele
daaar sunt si exceptii.
eu sunt bine, va multumesc frumos. se pare ca firul il simteam
sa vad cum imi aranjez ploile azi ca sa stau cat mai mult in pat
mama de mic +s31+
aris26 spune:
laura - tu esti cu o zi dupa mine. joi implinesti 32 de saptamani si intri in cea de-a 33-a saptamana. restul, sunt aproximari pe care le face medicul in baza unor masuratori ecografice si au mai mult legatura cu dimensiunile copilului si ritmul lui de crestere intr-o anumita perioada. e ca si cum am avea un pui de pisica despre care nu stie nimeni pe ce data s-a nascut, atunci vine un medic il cantareste si il masoara si zice: in functie de dimensiuni acest pisoi are aproximativ doua luni, intelegi?
mama de mic +s31+
aris26 spune:
multumim, suna f interesant. cred ca vin si eu ca vreau sa imi fac si un sling dar nu stiu daca imi iese fara ajutor, la wrap cred ca ma descurc
Citat: |
citat din mesajul lui blue_night Buna seara, Imi cer scuze ca dau buzna, vreau doar sa va atrag atentia asupra unor evenimente deosebite care se desfasoara week-end-ul care vine cu ocazia Saptamanii Internationale a Bebelusilor Purtati. Sambata intre 16.00 si 19.00 avem o serie de workshop-uri care de desfasoara in sala de sport a Scolii nr. 30 Grigorie Ghica Voievod (str. Laptari Tei nr. 23 - zona D-na Ghica). Pe langa discutiile anuntate, veti putea testa toate sistemele de purtare existente si va fi si o tombola pentru participanti Duminica avem dimineata (10.00 - 13.00) un atelier despre cum sa iti confectionezi singur un wrap/sling/mei-tai la Pravalia Parintilor (str. Muzelor nr. 9), iar dupa-amiaza un eveniment surpriza in parcul IOR (urmariti blog-ul pentru ora exacta) - va fi super-fun! Detalii despre program AICI. Si avem si CONCURS de poze cu premii super (o manduca, o boba, un mei-tai si un sling cu inele :))! Grabiti-va, se primesc poze doar pana maine seara. Si un alt CONCURS pentru cei cu talent la scris, cu premiu o protectie de 4 sezoane pentru bebelusi purtati. Va asteptam cu drag! P.S. Pupici, Abramburika! Te asteptam pe la buburuze cu vesti minunate! Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011) Saptamana Internationala a Bebelusilor Purtati (10 - 16 octombrie 2011) Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery) |
mama de mic +s31+
aris26 spune:
alinuk - la noi problema cu numele e ca nu putem sa ne hotaram intre cateva variante. fiind o familie mixta incercam sa gasim ceva care sa mearga cu numle de familie dar sa sune bine in ambele limbi, sa il poata pronunta ambele bunici, sa se poata prescurta si intr-o lima si in cealalta si sa nu para prea pompos indiferent de tara unde o sa mearga copilul la scoala
complicat
mama de mic +s31+
tia_Mia spune:
Buna dimineata ,
alinuk, aris multumim de cafeluta
Emilyjeuly felicitari pntru cele 2 comori minunate si pretioase...sa fiti toti sanatosi si frumosi ....sa ne tineti la curent cu noutatile
in ceea ce priveste medicul de familie, aveti mare dreptate ca primesc o groaza de bani de pe urma noastra....tin minte ca doctora mea m-a pus sa-l aduc si pe sotul meu la ea chiar daca era inscrisa la alta doctora.....dar pot sa va spun ....vorba lui aris....ca cea mai mare problemma am avut`o cu asistenta ei....care imi zicea sa vin la 32 de saptamani si nu la 30 cand vroiam eu ...unde i-am explicat ca nu mai pot sta la servici si am nevoie de medical daca nu ma poate baga in prenatal....si ce credeti ....mi-a zis sa ma duc la medicul ginecolog ...nu la ea....m-a apucat toti nervii si mi-am facut programare la doctora si mi-a dat bineanteles cand am vrut eu ....asa ca mai nou trebuie sa trecem de o asistenta ca sa ajungem la doctor
numele de copii ...eu aveam o vorba....copilul isi alege mama si numele ...asa ca mai aveti timp pana sa va hotarati pentru nume
Andreea 31+ Maya Maria
MINUNEA MEA
Wildorchid spune:
Neata, burticilor, va uram si noi o zi buna si va pupam.
In materie de medici de familie, eu cred ca o am pe cea "mai tare".M-am inscris la ea pentru ca era clinica foarte aproape si dupa ce m-a vazut de 2 ori a iesit dupa mine la plecare si mi-a zis sa ii dau si ei 2.000 de euro imprumut ca are niste probleme.Nici nu cred ca imi stia numele bine :))))
Emma 31 saptamani
Wildorchid spune:
Aris, zi-ne variantele sa ne dam cu parerea...asa la cafeaua de dimineata.
Emma 31 saptamani
scumpi spune:
Neata fetele,
Aris multumim pt. cafea . Ai grija de tine si incearca cat poti sa te odihnesti.
Dia si fetele racitute, multa sanatate, insanatosire grabnica
Luny da supozitoare pt. nas, adica se baga in fund, dar desfunda nasul , sunt cu diferite ierburi.
Emma, nu mai pot de ras, am ramas fara cuvinte la requestul dr tale. Tu cum ai reactionat?
pup, fug sa duc baiatul la gradi
abramburika spune:
Neata!! Bbrrr ... frig!
aris - da, nu-s ei ff estetici (chilotii) da'-s practici. Stai si tu mai cumintica si fa munca intelectuala, decat fizica acum.
blue - saru'mana . Cu mare drag o sa vin sa va anunt vestile bune. Trebuie sa fie bune de data asta!
emma - e frumos Daria, mie imi place! Cu dr. de fam. chiar ca e cea mai tare!!
Imi place sa dezbat sb nume de bebelus, sa imi dau cu parerea, deci, cine doreste, scrieti propunerile ca noi alegem.
Ma duc sa ma incalzesc cu o cafeluta pana se trezeste mandra mea.
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Doamne-Doamne, ai grija de noi 34s
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!