Clasa I * 2011 - 2012 * [9]

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Ibelciug,la fiica-mea-n clasa sunt cativa copii care au peste 7 ani,restul fiind mai micuti.Si au facut toti(cu exceptia celor 3 care nu erau perfect sanatosi),deci...s-ar putea sa nu scape!
Eveline,inseamna ca nu-i mare branza Edu asta,nu???Ma pot cupla cu mamica colegului de banca la achizitionarea celor 2 reviste!Merci de pont!
Am ajuns la cifra 2...sa vedeti ce bucle si buclisoare face!!!
Le-au facut niste poze(format A4) tare frumoase...amintire din prima zi de scoalaNu-i chiar din prima zi,nici macar din prima saptamana...dar peste ani cine-si mai aduce aminte?
Sper s-o pot posta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Cosmina,

vin si io cu o intrebare, cine stie, cunoaste..care-i problema cu chifteaua? Tre sa precizez ca io am un fix legat de limba rom..avand in vedere ca copii mei invata 85% romana de la mine , tre sa le-o transmit corect. Piftea imi suna mai mult a furculision., chifteaua suna mai normal.
Voi la ce scoala sunteti..la 9 cumva..acolo aveam io o cunostinta cu un invatator..dar nah, nu o fi singurul invatator din oras..io iubesc orasul vostru, eram sigura ca o sa ma intorc sa imi petrec restul zilelor in el..asta prin 95 cand am terminat io Cuza

Noi lucram suplimentar. Am avut si noi aseara sedinta cu parintzi, m-ai ca m-as duce si io la scoala lu fii-miu, asta pt ca am avut o invatatoare .la noi planu e o litera pe sapt si doua cifre. Au terminat pe 6 si maine il au pe 7 in plan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Didi, cred ca e chestie de obisnuita, cum ai auzit in familie. Spre ex eu stiu de la ai mei ca se zice "piftea", sotul intotdeauna zice ca am facut "chiftele".
De ce nu iti place invatatoarea?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

in BH chifteaua e chiftea si punct, acum daca stem tzarani, asta e de piftea noi n am auzit

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

chiftea - provine din turca (kofte) spre deosebire de piftie, venit atat pe filiera turca (pihti), cat si sud-slava. (de aici confuzia "culinara")

edit: intotdeauna chiftea.

scz de intruziune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Liv,

nu invatatoarea lu R, invatatoarea mea..pt ca m-a marginalizat cumplit si nu a avut stofa de edu. Din pacate a murit..si nu am avut ocazia sa ii zic cat s-a inselat :
Nici macar faptul ca scriu frumos nu il datorez pt ca ma lovit peste mana sa scriu cu dreapta, io fiind 100% stangace

EDit: Corap, Bun Venit!!

pai piftia e cu totul altceva..

Da am observat si io ca, cel putin la felucri de mancare ne asemuim fffff mult cu turcii: de ex: ciorba

Mergi la inceput

(n-am venit inca, eu vin la anu' :), dar fac pregatire cu copilul mare, care nu-i deloc inclinat spre limba romana - ma lupt inca cu dezacorduri si cu confuzia intre pers. I si a III-a singular la verbe )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Corap
la noi este o singura ciorba - aia cu de toate, restu` s supe
si mai e funny chestia cu placinta :-) la noi placinta e aia sarata cu cartofi sau varza sau branza sarata, celelalte`s prajituri

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Uau...cred ca ati disecat cam tare chiftelele asteaDupa ce termin de scris scot niste carne tocata din frigider...ca prea mi-ati facut pofta!!!
Fiica-mea a auzit si de piftea si de chifea...asa ca i s-a parut mai "cool" piftea si mai....taraneste chiftea.
DidiAlex,fiica-mea e la scoala 2;stiu ca sunt cativa domni invatatori la scoala 9 si parerile ref la dansii sunt impartite!
In caz ca te razgandesti si vii sa-ti petreci restul zilelor in orasul meu...nu uita...ai o "cunostinta" aici care nu stiu daca face chiftele sau piftele...da-s bune rau!!!!

Mergi la inceput

(pai e normal ca in ardeal sa fie mai multe supe si in restul mai multe ciorbe, datorita filierei germane, respectiv otomane - iar in prima mea carte de bucate toate erau "supe-ciorbe")
cosmina, pe criteriul "taranesc" te imbraci cu piloti, ceea ce e cel putin exotic

Mergi la inceput