Clasa I * 2011 - 2012 * [9]
Raspunsuri - Pagina 8
cosmina_p spune:
Ibelciug,la fiica-mea-n clasa sunt cativa copii care au peste 7 ani,restul fiind mai micuti.Si au facut toti(cu exceptia celor 3 care nu erau perfect sanatosi),deci...s-ar putea sa nu scape!![]()
Eveline,inseamna ca nu-i mare branza Edu asta,nu???Ma pot cupla cu mamica colegului de banca la achizitionarea celor 2 reviste!Merci de pont!
Am ajuns la cifra 2
...sa vedeti ce bucle si buclisoare face!!!
Le-au facut niste poze(format A4) tare frumoase...amintire din prima zi de scoala
Nu-i chiar din prima zi,nici macar din prima saptamana...dar peste ani cine-si mai aduce aminte?
Sper s-o pot posta!
DidiAlex spune:
Cosmina,
vin si io cu o intrebare, cine stie, cunoaste..care-i problema cu chifteaua? Tre sa precizez ca io am un fix legat de limba rom..avand in vedere ca copii mei invata 85% romana de la mine , tre sa le-o transmit corect. Piftea imi suna mai mult a furculision., chifteaua suna mai normal.
Voi la ce scoala sunteti..la 9 cumva..acolo aveam io o cunostinta cu un invatator..dar nah, nu o fi singurul invatator din oras..io iubesc orasul vostru, eram sigura ca o sa ma intorc sa imi petrec restul zilelor in el..asta prin 95 cand am terminat io Cuza
Noi lucram suplimentar. Am avut si noi aseara sedinta cu parintzi, m-ai ca m-as duce si io la scoala lu fii-miu, asta pt ca am avut o invatatoare
.la noi planu e o litera pe sapt si doua cifre. Au terminat pe 6 si maine il au pe 7 in plan
lbelciug spune:
Didi, cred ca e chestie de obisnuita, cum ai auzit in familie. Spre ex eu stiu de la ai mei ca se zice "piftea", sotul intotdeauna zice ca am facut "chiftele".![]()
De ce nu iti place invatatoarea?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
szivarvany spune:
in BH chifteaua e chiftea si punct, acum daca stem tzarani, asta e
de piftea noi n am auzit![]()
_
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
corap spune:
chiftea - provine din turca (kofte) spre deosebire de piftie, venit atat pe filiera turca (pihti), cat si sud-slava. (de aici confuzia "culinara")
edit: intotdeauna chiftea.
scz de intruziune 
DidiAlex spune:
Liv,
nu invatatoarea lu R, invatatoarea mea..pt ca m-a marginalizat cumplit si nu a avut stofa de edu. Din pacate a murit..si nu am avut ocazia sa ii zic cat s-a inselat :
Nici macar faptul ca scriu frumos nu il datorez pt ca ma lovit peste mana sa scriu cu dreapta, io fiind 100% stangace
EDit: Corap, Bun Venit!!
pai piftia e cu totul altceva..
Da am observat si io ca, cel putin la felucri de mancare ne asemuim fffff mult cu turcii: de ex: ciorba
corap spune:
(n-am venit inca, eu vin la anu' :), dar fac pregatire cu copilul mare, care nu-i deloc inclinat spre limba romana - ma lupt inca cu dezacorduri si cu confuzia intre pers. I si a III-a singular la verbe
)
szivarvany spune:
Corap 
la noi este o singura ciorba - aia cu de toate, restu` s supe ![]()
si mai e funny chestia cu placinta :-) la noi placinta e aia sarata cu cartofi sau varza sau branza sarata, celelalte`s prajituri![]()
_
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
cosmina_p spune:
Uau...cred ca ati disecat cam tare chiftelele astea
Dupa ce termin de scris scot niste carne tocata din frigider...ca prea mi-ati facut pofta!!!
Fiica-mea a auzit si de piftea si de chifea...asa ca i s-a parut mai "cool" piftea si mai....taraneste chiftea.
DidiAlex,fiica-mea e la scoala 2;stiu ca sunt cativa domni invatatori la scoala 9 si parerile ref la dansii sunt impartite!
In caz ca te razgandesti si vii sa-ti petreci restul zilelor in orasul meu...nu uita...ai o "cunostinta" aici
care nu stiu daca face chiftele sau piftele...da-s bune rau!!!!
corap spune:
(pai e normal ca in ardeal sa fie mai multe supe si in restul mai multe ciorbe, datorita filierei germane, respectiv otomane - iar in prima mea carte de bucate toate erau "supe-ciorbe")
cosmina, pe criteriul "taranesc" te imbraci cu piloti, ceea ce e cel putin exotic