Clasa I * 2011 - 2012 * [9]
Raspunsuri - Pagina 22
flaviutza spune:
Soleil, alea sunt teme pentru acasa, si uneori apar probleme dificile, normal ca il ajuti si eu nu consider ca ii fac tema cand o ajut.
La auto, a mea s-a uitat putin crucis la mine m-a intrebat daca asta-i de-ala cu capcana si-a despartit A-UTO
. Dar macar a vazut trei triunghiuri, dar nu e prima data cand vede problema din asta, recunosc.
Eveline, si eu merg pe acelasi principiu. Un profesor/ invatator nu are timp sa aprofundeze in clasa, de aici vine problema...suplimentarului, lucrului acasa, cel putin pe aspectele mai dificile. sau ma rog, o fi doar in cazul unor copii, al meu clar nu a stapanit problema silabelor, de exemplu,deocamdata, din clasa. AM lamurit-o azi, cu creionul si hartia, exclusiv acest caz, exemplele date de mine, pentru ca nu stiu cum domnisoara reusea sa pronunte intr-o silaba a-STRO-na-ut .
Mai vreti o problemuta?
Gasiti toate numerele de forma ab (cu bara deasupra, semn ca-i un numar format din zeci si unitati) unde a+b = 4
eveline spune:
Tocmai am facut si eu cu Bia niste teste dintr-astea smart...ca m-ati ambitionat, nu de alta...s-a descurcat onorabil. Asta pentru ca ea stie sa adune si sa scada pana pe la 10...dar....nu e prea mult totusi pentru ei? Abia au ajuns la numere (a mea) in manual..de fapt maine il vor face pe 1. Adunarea si scaderea sunt mult mai incolo. Cand sunt concursurile astea? E posibil sa fie concursuri din chestii pe care ei inca nu le-au facut?
Era o problema in unul din teste de genul: ce numar adunat cu vecinii sai da 9. Evident e nr 3, insa eu personal am ajuns la o ecuatie de genul (x-1)+x+(x+1)=9...cum explici totusi treaba asta la nivel de clasa I? Ca pe mine nu ma duce capul?
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
flaviutza spune:
La nivelul lor, prin incercari . incepe cu 1 , la 3 a gasit solutia. I-o dau si eu fi-mii cand iese din cada. Sau poti sa-i explici algebric, daca are notiunea de corespondenta litera cifra, dar e mai greu, cred.
Adunarile peste 10(fara trecere peste ordin ) nu-s cine stie ce daca le face suprapuse. am incercat una doua de proba, merge. Fi-mea mai apeleaza ocazional la degete si in adunari in concentrul 1-20 ,mai ales daca e cu trecere peste ordin...astea se invata lucrand.
flaviutza spune:
Da, i-am dat-o si exact cum ma gandeam eu a facut-o .a incercat cu 1 a vazut ca-i suma mica , cu 2 si a ajuns la solutia 3.Cred ca e singura metoda care merge explicata la clasa 1, a incercarilor, mai ales avandu- l in vedere pe 9, ca suma de 3 cifre, trebuie cautate cifre relativ mici .Poti sa te joci mult cu vecinii, numere consecutive, pare / impare, etc. Eu am dat de problema asta prin mate 2000 dar suna altfel "Scrie pe 9 ca suma de trei numere consecutive".
Lali spune:
Didi, abia acum am citit din urma.
Il intreb maine de Auto, sunt si eu curioasa.
Ai nostri au avut ca tema de week-end la germana un fel de scrabble pe langa randuletele de scris. Si ne-a luat destul de mult timp ca a avut de decupat litere, format cuvinte, lipit litere, desenat ce semnifica cuvintele si scris de mana. Pare o joaca dar a luat ceva timp distractia ...
Edit: Ca urmare a acestei teme am jucat Scrabble toata familia in aceasta seara. (o varianta mai simpla)
szivarvany spune:
Poftiti la capitolul nou, aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167589&nm=Clasa-I-2011-2012-10
si o saptamana usoara tuturor, cu mic cu mare 
_
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1