Clasa I * 2011 - 2012 * [9]
Raspunsuri - Pagina 14
iahim spune:
Neata!Io-s mobilizata la pat de 3 zile...asa ca am timp de scris...Am facut un vertij urat cu greturi si varsaturi,imi tiuie o ureche ...dar is bine...In ultima luna eu am fost mai obosita decat fii-miu...el s-a acomodat dar a trecut si printr-o viroza urata care s-a lasat cu antibiotice.
La noi nici nu poate fi vorba de lucru suplimentar!Abia reusesc sa-l motivez sa-si faca temele.Incerc sa-i fac un program...asa cum exista o anumita ora pentru trezit,mic dejun,culcat seara asa vreau sa-l obisnuiesc ca temele se fac zilnic la o anumita ora si sa nu depaseasca o ora ca durata.
Ieri nu a vrut sa se apuce de teme pana la ora 17,asa ca nu l-am indrumat deloc.In final a venit singur cu caietul la mine si mi-a aratat ce zale frumoase a facut!Cu scrisul sta binisor mai greu cu recunoasterea sunetului intr-o silaba.Aici si eu sunt dispusa sa lucrez suplimentar cu el dar nici nu vrea sa auda!Strict tema pentru scoala si atat!
Ela2001 spune:
Iahim la Ocnele Mari mergem. Anul trecut am fost la Slanic Prahova si acum am vrut sa mergem in alta parte.
eveline spune:
ANTOEMMA, OCHI VERZI, ELA - Felicitari pentru FB-uri si laude!
Asa multe calificative trebuie trecute in catalog??!!
Bia va ziceam ca are ori multe FB-uri, ori nimic. Doamna nu le-a dat inca alt fel de calificative ci doar FB-uri pt incurajare. Unde nu-s fisele sau temele sau dictarile ok le pune doar V (vazut). Ieri de ex Bia a venit destul de marcata ca a fost "certata" de doamna (i-a zis ceva de genul : Mai Bia dar nu mai termini odata de scris??). A fost prima data cand a venit acasa cu o fisa neinceputa ...nici un punct nu a facut pe ea. Fisa de altfel extrem de simpla insa doamna le-a zis sa se apuce de ea dupa ce termina cele 3 randuri in caietul auxiliar roz de romana. Si cum ea n-a terminat nici de fisa nu s-a apucat.
Au dat si testul la mate care din spusele ei a fost simplu...
Oare cand le va pune atat de multe calificative?? Am si eu o problema acum...
Am fost foarte suparata ieri pe ea ca a venit cu o dictare de alaltaieri data cu picul. A gresit ceva, a inceput sa stearga cu picul, in timpul asta doamna evident dicta mai departe si ea a pierdut sirul. Asta a fost alaltaieri si abia ieri a primit caietul. Cand am intrebat-o daca si ieri a avut dictare a zis ca nu stie. Ma innebuneste cu "nu stiu". Sunt multe ore in care ea nu stie ce a facut...parca nu a fost in clasa.... Asta dupa ce a fost si faza cu fisa neinceputa. Am intrebat-o ce a facut la ora aia totusi, a dormit sau ce. La care mi-a zis ca s-a gandit in ora cum e sa fii printesa . So..... bine zicea doamna ca sta rau tare la capitolul concentrare. Uneori pare ca a mai evoluat alteori vine cu cate o bomba ca asta de ma lasa paf
I-am tinut teoria chibritului...sa vedem ce efect va avea. Nu stiu zau cum sa fac sa inteleaga ca la scoala tre sa fii atent...
Am amenintat-o ca n-o mai las la balet (ii place tare mult) daca nu e atenta in clasa...dac vreodata mai vine cu raspunsul "nu stiu" cand o intreb ce a facut la ora.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
iahim spune:
Ela,va duceti la o pensiune?Ati mai fost?Eu nu am curaj sa plec cu fii-miu in sezonul rece pentru ca nu stiu unde" äterizez"...nu prea am incredere in pensiunile de pe internet,nu-ti ofera cu adevarat confortul de care spun...Mai ales ca acum este frig pot sa am surpriza sa fie o pensiune neincalzita sau sa tremur una doua nopti pana se incalzesc peretii...
iahim spune:
Eveline,gandeste-te ce greu este sa fii concentrat timp de 45 de minute de 4 ori pe zi!Atentia si concentrarea sunt ca un sport.Se cultiva.Mentionam si eu in postarile anterioare ca am aceleasi probleme cu fii-miu.Incerc sa-l accept asa cum este si sa-i acord ragaz.Si,mi-as dori din tot sufletul,sa NU_L COMPAR CU NICIUN ALT COPIL,desi nu prea reusesc...
Vrei sa te amuzi?Al meu cand se plictiseste in ore incepe sa ...FLUIERE!Ce pot sa mai zic?M-am suparat rau,l-am amnintat ca nu-l mai duc la nicio onomastica....degeaba...
eveline spune:
IAHIM - stiu, (crede-ma am o experienta neplacuta in spate) ca nu trebuie comparati 2 copii. Dar zau ca ma mai luminez cand aud ca mai sunt asa ca ea si altii..asa ca multumesc!
Problema nu e ca nu participa la activitati - cu toate ca si asta e o problema - ci ca nu mai stie ce a facut la ora: nu stie daca a avut dictare sau nu, nu stie daca a rspuns sau nu (cum mama masii sa nu mai stii daca te-ai ridicat in picioare si ai vorbit la ora). Uneori ma dispera....
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
Ela2001 spune:
Eveline multumesc pt felicitari.
Sigur are si Bia fb-uri in catalog, daca zici ca le are pe caiet.
Iahim mergem la o pensiune gasita pe net. N-am ce face, vreau sa merg neaparat pt sanatate, ca daca vroiam doar sa iesim undeva, mergeam la munte.
Am intrebat daca ne da caldura si a zis ca da; oricum daca ceva nu ne place, a doua zi plecam, nu stam acolo sa induram frig sau mai stiu eu ce.
Anul trecut am facut rezervare in Slanic Prahova la o pensiune care parea ok. Cand am ajuns acolo, nu ne-a placut deloc. Am plecat si am gasit in alta parte cazare si a fost bine.
iahim spune:
Eu cred ca isi aduce aminte...dar este plictisita si obosita de scoala si atunci pefera raspunsurile scurte:nu stiu.Daca ti-ar detalia ar urma alte intrebari de la tine si ea asta nu vrea.Incearca si intreab-o intr-un moment mai linistit al zilei...s-ar putea sa aibe efect.
Al meu,de multe ori,il apuca povestirea seara la culcare.intotdeauna sting lumina mai devreme in speranta ca mai scot ceva de la el inainte de a adormi.Probabil ca mediul linistit de seara il face mai comunicativ.
iahim spune:
Da Ela,inteleg...sper sa va simtiti bine!Am auzit ca salina de la Ocne arata foarte bine si pentru asta se merita.Eu inca mai stau in cumpana...Sa fe fii-miu sanatos si vom stabili un plan ad-hoc!