mesele de noapte

mesele de noapte | Autor: nata18

Link direct la acest mesaj

Cum sa-l fac sa renunte la mesele de noapte? Sau macar la citeva Are 9,5 luni si spre exemplu, noaptea trecuta a mincat cina la 8, la 9 lapte iar la 12 iar striga dupa mincare Am incercat sa-l linistesc si sa-l adorm din nou, dar pina nu i-am dat nu a adormit La 3.30 iar s-a trezit si a mincat, apoi la 5 din nou si inca un pic la 6.30
Pina acum l-am alaptat, plus mese solide de la 6 luni Dar acum medicul mi-a zis ca probabil nu-i mai ajunge laptele si ca sa-i dau lapte praf inainte de culcare, iar noaptea sin Noaptea trecuta la 9 a fost lapte praf, la 12 sin apoi la 3 lapte praf si la 5 si 6 sin
Mi se pare mult prea mult, mai ales ca nu mai e mic si are si 10kg deja
Oricit as incerca nu il pot adormi, si daca reusesc sa-l linistesc , nu doarme si miriie pina ii dau
Ziua maninca la 9, 13, 17, 20
Voi cum ati renuntat la mesele de noapte?
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Daca te incalzeste cu ceva , al meu are 1 an si 5 luni si inca se trezeste ff des noaptea..cam din ora in ora, daca nu si mai des...ce e drept al meu mananca putin ziua si noaptea recupereaza cu lapte praf...al meu abia acum a facut 10 kg..daca o avea...Oricum..am incercat si noi sa renuntam la mesele nocturne dar fara rezultat..ba chiar cu reclamatii din partea vecinilor..ca am un urlator...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nata18 spune:

Nici eu nu prea pot sa-l las sa plinga, mai intii pt ca dupa imi trebuie mult timp sa-l linistesc, apoi pt ca sotul tre sa se odihneasca cind e la servici, dar si pt vecini Imi imaginez ca nu-i placut sa te trezeasca la 2 noaptea plinsul sau mai corect strigatele unui bebe care parca ar fi singur, asa frumos plinge Asa ca ii dau oricind numai sa-l vad din nou dormind

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

E micut tare la 9,5 luni. Trebuie sa decida el.Eu am 3 copii.Dupa cum vezi de la semnatura.Ale care are 3 ani si 4 luni inca cere lapte naoptea. Marco care are 8 luni nu bea deloc noaptea.Doar apa.Lapte nu.Am incercat sa le scot laptele de noapte si lui Ale si lui Mattia, al doilea copil...nu am reusit...

Alessio Michele (3 + ani) , Mattia Gabriel (1 an si 11 luni) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (7 luni) ! .

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nata18 spune:

cel mai frustrant e ca pina acum nu se trezea atit de des, cu exceptia primelor luni Mai mult a avut citeva zile cind se trezea pe la 5.30 singura data Si eu chiar am crezut ca gata, am sa incep si eu sa dorm normal Se pare ca m-am inselat si ca mai avem de asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanea1988 spune:

Nata poate trebuie sa-i apara vre-un dinte si de asta e asa de agitat noaptea????? Tu esti tare norocoasa ca se trezeste noapte si ii dai ceva sa pape si adoarme.... insa al meu se trezeste si incepe a urla si daca ii dau sticluta cu lapte urla si mai tare il linistesc plimbindu-ma prin casa.... deci se poate si mai rau...... Asa ca multa rabdare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

N-ai ce sa-i faci. O sa renunte singur cand o sa fie pregatit. Fiul meu s-a autointarcat la 11 luni si de-atunci nu prea s-a mai trezit noaptea.

Eu zic asa: da-i numai san noaptea. In felul asta nu te mai impiedici prin casa nestiind ce sa sterilizezi mai repede. Nu cred ca de foame se trezeste, se trezeste ca vrea mangaiere pentru ca are el vreo chestie care-l deranjeaza. Dinti, dureri de burta etc.

Asta in primul rand. In al doilea rand, nu te mai gandi ca-l deranjezi pe sotul tau, e si copilul lui si s-ar putea sa-i faca placere sa-i ceri ajutorul. Nu e nevoie sa-l alapteze el, desigur, dar poate sa se scoale si sa ti-l aduca la san, de exemplu.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Si sotul meu munceste..ff mult chiar pt ca in afara de servici lucreaza si particular, dar el se ridica noaptea sa faca lapte. daca e cazul, el leagana copilul..eu sunt ff rea de somn si mai tare ma enervez si bomban.. asa ca sotul face si " program de noapte"..noroc ca noptile in care se trezeste mai mult de 2 ori sunt rare..si al meu sot are si un somn usor..adica adoarme imediat ce pune capul pe perna..Si crede-ma niciodata nu s-a plans..ba din contra, daca i-am zis sa doarma in alta camera a refuzat categoric zicand ;" crezi ca pot sa dorm daca nu stiu ce face matzul meu?"..
Recunosc ca am un sot model..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Daca se trezeste noaptea si cu lapte praf ti-ai dat seama ca nu laptele tau este problema, asa ca poti renunta la lapte praf linistita. Foarte posibil sa fie dinti. `Pentru asta ati putea consulta un medic homeopat. Noi am primit Chamomila 15 ch, 5 granule, de 3 ori pe zi, cu posibilitatea de marire a dozei de seara. Bebelusul nostru se trezeste la fiecare 30 de minute, suge putin, adoarme la loc. M-a capiat efectiv. Insa trag nadejde ca o sa scapam repede de perioada aceasta (care tine de cca 3 luni).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Il lasi pe el sa decida. A mea a decis la un an si 7 luni sa nu mai suga noaptea. Nu neaparat de foame sugea, ea a avut nevoie de confortul dat de san in perioadele cu achizitii importante (mers, vorbit)

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Off, ce pacat ca pediatrii sar imediat cu laptele praf. In curand o sa avem si mere praf, morcov praf si pui praf, ca sa nu mai pastram nimic natural.

Dupa 6 luni, cand bebeii incep deiversificarea, cererea de san noaptea nu mai este justificata de foame cat de obisnuinta sau dorinta de a o simti pe mama aproape.

Parerea mea: nu ii da lapte praf decat daca vrei sa il intarci de la san. Productia de lapte de san se face in functie de cerere, deci cerere mica, productie mica spre deloc. Iar bebele vostru e grasunel din ce zici, deci nu cred ca duce lipsa de lapte.

Fie-mea a mancat noaptea pana pe la 7-8 luni moment in care ne-am permis camera ei si am mutat-o acolo. Cand se trezea noaptea se ducea tati la ea, o lua in brate si incerca sa o linisteasta si o punea la loc, sau o mangaia pe spate in patut (ca sa nu o obisnuim cu leganul in brate noaptea). Uneori functiona, uneori nu. A durat ceva, cam 1 luna cred, pana ce a renuntat treptat la mesele de noapte, pentru ca am scos cate 1 masa pe rand (manca cam 3 noaptea). E adevarat ca am folosit si suzeta, care ii inlocuia cel putin dorinta de a se linisti prin supt. Daca optati sau nu pentru suzeta este decizia voastra, pareri sunt si pro si contra.

Mergi la inceput