Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(120)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui hellena_d

1. Petru are pleoapele cam inflamate, NU rosii, nu e iritat, ochii nu curg, nu sta in curent, cum se vede si in poza de la avatar insa....e cam "buhait" cum se zice la pleoape, atat cele de sus cat si cele de jos. De la ce o fi?

Cu cat va creste va arata altfel. Asa avea si Mihnea ochisori de broscuta. Te referi la pleoape probabil in sensul ca parca retin apa.

Citat:
2. El a scazut 200 gr in maternitate, deci de la 3350 a ajuns la 3150 si de acolo a luat pana la 4000, la o luna fix. Cei 750 gr/luna ca medie de unde se calculeaza? plec cu masurarea de la greutatea minima atinsa in scaderea pe care a avut-o sau cu greutatea de la nastere? Dr a zis ca a luat cam putin in prima luna...eu explicatie am, si e una cat se poate de logica zic eu. El este un mare mare puturos, trage la tatica sau biberon (stiti ca dau si completare lp pt ca nu se satura cu laptele meu ) ff bine in primele 2-3 minute dupa care...adoarme si nici cu tractorul daca treci peste el nu e chip sa il mai trezesti. . Ce as putea face ca sa ia mai bine in greutate luna asta?
O intrebare pt toate fetele, ai vostrii ingerasi la 1 luna cati ml de lapte consuma la o masa? El la bib trage 50-60ml si adoarme, sigur asa face si la tatuca, numai ca acolo nu curge ca la bib deci....daca timpul ramane la fel si difera doar debitul, trag concuzia ca la san mai mult de 30-40 ml nu ia. Offf...ce greu e!

Medicii nostri calculeaza de la nastere greutatea si la 1 luna de la nastere. Ideea e ca ar fi bine sa nu ia mai putin de 500g in prima luna. Eu spun ca petru a luat excelent in greutate. Nu cred ca e cazul sa ia neaparat 1,5 kg ca asa iau unii. Important e sa fie sanatos. Nu de cifre tine sanatatea copilului
Acum ca nu se satura cu lapticul tau... ce sa spun. eu una am indoieli. Ca adoarme repede nu in seamna ca de la san papa mai putin. dar daca ii dai cand bibe cand san il zapacesti cu totul ca sunt tehinic diferite de supt si vrei prea mult de la un bebe de 1 luna.
Pe tema asta e mai mult de vorbit. Ca sa ia mai mult in greutate eu recomanda..... alaptare in primele luni .

Citat:
3. Vigantol ii dau si eu cate 2 pic/zi, i-am dat si calciu gluconic 10 zile, acum sunt in pauza de 30 zile. Dr i-a prescris asa, insa nu mi-a dat multe explicatii (de ce a considerat ca este nevoie de Ca)

Ca se recomanda la noi preventiv sa nu aiba deficienta de Ca. Daca nu a facut analize in care sa iasa prost Ca atunci sigur e preventiv, pe principiul toti copii au nevoie. Vigantol dai cat spune medicul, e greu sa afli daca isi face destul din cat il scoti tu la lumina.
Ca fac i cum simti. Eu personal am ales sa nu-i dau, dar am ales cu un medic ce m-a sustinut si cu analize dese. Nu recomand sa nu-i dai daca nu p[oti verifica curent cum sta. Rahitismul e grav.
Eu am ales sa nu dau Ca pentru ca eu stau bine cu Ca( pe analize specifice nu pe ochiul medicului) si pentru ca mi-a fost teama de hipercalcemie.

Citat:
4. Voma am rezolvat-o, scoatem aerul la fiecare masa si nu mai vomeaza asa cum o facea. De fapt, de atunci doar 1 data a mai vomat, in rest doar regurgitari normale

Super!!

Citat:
5. Sunt din Bucuresti, nu mai stiu cine ma intreba. Si DA, vreau pe vreme buna (adica nu ploaie, vant, viscol) sa ma intalnesc cu fetele din Buc

Cred ca eu te intrebam. Voiam sa-ti sugerez sa mergi la intalnirile LLL lunare din B. Acolo vei intalni multe mamici care te vor ajuta cu experienta lor nu doar in ce tine de alaptare. Tu faci cum simti/vrei

Citat:
6. Ionela, eu nu vad datele tale de contact, asta pt ca nu pot intra pe cont :( Sunt mai "inapoiata" la tehnica asta (nu radeti)

Pai cum facem atunci ? PM-ul stii sa-l activezi? Datele nu le-as pune la vedere chiar... si nici nu cred ca reusim sa ne sincronizam pe forum, ca daca am reusi as scrie aici adresa de mess si s-o sterg imediat ce o notezi
Ai alta sugestie??

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 37+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana

umor de dimineata..

Before sex....you help each other get naked
After sex....you only dress yourself
Moral of the story: in life no one helps you once you're fucked

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Ha Ha! Tare!

dar am si uitat de inseamna...mai am pana la 40 zile

It's a boy !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Oana , imi pare tare rau ca nu ai venit numai cu vesti bune de la medic. Nu stiu ce sa spun. Trebuie sa fii optimista. Stii doar ca amandoua sunteti invingatoare. personal as mai cere o parere, dar tu faci cum simti.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 37+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

neatza.
Oana, ma sperii. mie mi-a zis sa stau linistita cu hemangioanele de pe fatzuca fiindca o sa dispara. nu mi-a dat sa fac nicio investigatie suplimentara.

mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Lali e cam greu sa-i desfunde la un singur alaptat. A fost mai mult o verificare, sa vedem cat de bine trage a mea la sanul ei si cam cat mananca piticul ei la alt san, ca ea il cantareste la masa si de la la trage maxim 40 ml. La mine a papat 60ml, si mai aveam lapte dar a obosit el foarte tare. E inca micut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Bujo nici nu ma asteptam de la un singur alaptat, cred ca mai mult am vrut sa intreb daca i-a placut , daca nu a durut-o " pana in spate" cum s-a exprimat mama o data cand o alapta pe sora-mea si i-a dat si unui baietel depe strada noastra,care tragea nu gluma.

Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Hello fetilii

Sei, azi vorbim despre siecs?Eu una nu am ami scapat seara din ghearele sotului

Pana la urma fetele ce vaccin facem?

Bujo tu ai zis ca-l faci pe cel gratuit..

Mie doctora mi-a zis ac cel platit are 2 boli in plus sau ceva de genul...

Ghinduta mea a inceput sa suga 10-max.15 min si mananca la 3-4 ore.Oare este normal?

Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Racheel dr ti-a zis ca are ceva in plus intr-o singura doza. Dar la cel gratuit se fac 2 intepaturi, deci 2 vaccinuri. Din cate stiu cele 2 egaleaza doza cumparata, sper sa nu gresesc.
Lali vara-mea a zis ca nu a simtit mare diferenta, insa eu clar am simtit. La a mea, tre sa-mi iau inima in dinti cand ii bag tzitzi in gura, pe cand verisoru ma gadila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Mersi de raspuns bujo Asta nu mi-a mai zis.
Pai atunci mergem pe cel gratuit?

Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

Citat:
citat din mesajul lui bujo

Racheel dr ti-a zis ca are ceva in plus intr-o singura doza. Dar la cel gratuit se fac 2 intepaturi, deci 2 vaccinuri. Din cate stiu cele 2 egaleaza doza cumparata, sper sa nu gresesc.

bujo mami de Filip si Caterina

asa mi a spus si mie dr , ca singura diferenta este ca se fac doua intepaturi

si eu tot pe varianta de la stat voi merge

_

bb T. 28.08.2011

Mergi la inceput