Pufi de ian - feb 2010 (45) - LMA Evyme!
Raspunsuri - Pagina 4
Ruxita spune:
Neatza si noi la apelul de dimineata!
s-a cam racit pe-afara brrrr... ma intrebam cu ce-l imbrac azi la plimbare ca n-am iesit din casa de vreo 2 zile... sa-i scot geaca din "pod" sau merge si cu hanoracul?
Bea, tinem pumnii sa duci sarcina la termen! Daca ai vreo nevoie apeleaza-ne, sunt sigura ca mamicile de pe aici se vor mobiliza, nu mai stiu care sunt posibilitatile voastre de acum, acum ca sotul lucreaza (?) dar sper sa nu mai ajungi sa muncesti o zi intreaga pentru un bax de pampersi sau o cutie de lapte praf... eu inca nu m-am hotarat sa donez toate lucrusoarele de bebe, am zis ca poate-poate mai fac unul... pana in 35 de ani, dar nu se stie... e faina casa cu copiii... doar ca mi-e frica, daca nu iese la fel de "perfect" ca frate-su? care frate-su mi-am dat seama ca l-as fi iubit enorm si daca ar fi fost un copil cu nevoi speciale, aka sindrom down, dar sa batem in lemn...
si noi mai avem pe teava ultimul canin, dar in afara de maini bagata pana la cot in gura e liniste si pace...
livia, multa putere sa treci peste aceasta incercare a vietii! se spune ca al de sus nu ne da provocari mai mari decat am putea noi duce... deci, vei fi bine, mai ales ca stai bine cu moralul, ai planificat totul si sigur se va rezolva!
... ce mai vroiam sa zic... fostul sot mi-a trimis alaltaieri un colet... cu o ratza de casa, struguri, o paine de casa, nuci, bomboane... mi-a trecut prin cap ca e cam anormala situatia, sa ma infrupt din strugurii trimisi de fostul sot si sa mi se para chiar foarte buni... dar hai sa zicem ca i-a trimis maica-sa pt nepoata-sa...
Kay se uita la Ice Age... la scenele mai de "groaza" se ascunde dupa canapea sa fotoliu si se uita cu coada ochiului... apoi dupa ce "monstrii" dispar din cadru se lipeste iar de calc...
... ieri, l-am imbracat in pantaloni de pijama... si i-a scos, a dat la o parte cearsaful, cuvertura, a bagat pantalonii sub pat (la perete) si a pus la loc cuvertura si cearsaful... n-a mancat nici usturoi, nici gura nu-i miroase... asta din ciclu primele "smecherii"... si a mai gasit un tub de lotiune de corp, si-a dat pantalonii jos si si-a turnat juma de tub pe picioare si isi facea masaj... cu vorbitul stam din ce in ce mai bine, in sensul ca "vorbeste" mult (nu romaneste) dar vorbeste... uneori ii mai ies accidental cuvinte inteligibile pe gura, cum ar fi: "O, mama!"
mancat... nu-i mai pasez de cateva luni bune, mai tineti minte ca eu eram cea panicoasa ca se ineaca copilul, dar mi-am facut curaj si i-am dat pasat cu furculita la inceput, apoi nepasat deloc si acum mananca in rand cu noi tot ce e de mancare... ba chiar stie sa se autodeserveasca singur din frigider... si mananca masline ca spart ... si ceapa...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
ana_g spune:
buna!!
frig mai e, doamne, dar asta stiti si voi
imi pare rau de dragos ca e bolnavior, urata perioada, mai ales daca e la gradi! multa sanatate!
sorina, sorry pentru diana..dar ma gandeam....mai, eu stiu ca infectie urinara nu faci daca umbli cu picioarele goale pe gresie. da, negresit racesti acolo undeva, fie la vezica, fie la ovare, fie la ambele, dar de aici pana la infectie.....a intrat in contact cu ceva "murdar", ori la baie la vreo colega, sau la scoala, intelegi ce vreau sa zic? oricum, bine ca nu e mai grav, desi nici asa nu e o mare "bucurie". sanatate grabnica si voua! si sa fie bona tot asa, "di vis"! si canineala f usoara pt iris!
DC, ai nimerit si tu in plin NATO, de aia toata politia si neplacerile in trafic. am fost si noi in baneasa si zici ca se dadea de gratis ceva, asa multa era!
livia, mai scrie-ne, face bine la minte sa mai spui si altcuiva. sanatate!
ruxi, si m-am tinut de hainutele lui pana acum, ca am zis ca poate mai apare unul, dar totusi am inceput sa dau din ele, am o vecina insarcinata si tare amarata si mi-am zis ca ea are mai multa nevoie de ele.
bea, eu deja scot majoretele, nu mai am rabdare..na, nu le gasesc...
_
mama lui Stefan, pui scump
miremia spune:
Buna seara fetelor!
Ruxita eu pe Mara o imbrac cu o geaca mai subtirica (nu chiar de iarna), bluza cu maneca lunga, ciorapi lungi si blugi mai grosi. Cu caciula avem de furca asa ca mai mult sta cu gluga pe cap.
Bea ce dragut ca ati montat patutul. Subscriu si eu la ce a spus Ruxita, sa ne spui daca ai nevoie de ceva. Si nu numai daca ai nevoie, sa ne zici cam ce iti doresti pt Adam.
_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)
miremia spune:
Ana voi cum mai sunteti? Sper ca v-ati revenit.
Dana ma tot tineam sa spun: Wow, e tare avansata A cu vorbitul. Se pare ca iesencele sunt cele mai vorbarete.
_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)
livia1980 spune:
Salut
La noi e frig tare, tare...
Va dati seama ca mai sunt aprox doua luni si e gata anul???Cand o fi trecut ..ca eu una nu stiu!
De abia luni ma duc la Iasi sa vad ce si cum cu "formatiunea" mea...Ideea este ca pe mine chiar nu ma deranjeaza...ma doare daca o ating...si atat...
Dana-ai spus ca s-ar putea sa fie un granulom de fir ...si eu am presupus asta...dar nici la un ecograf...si nici un medic nu mi-a spus asta...desi eu le "sugeram".
La Iasi voi mai face inca un ecograf...si apoi ma duc la doctorita chirurg sa vad ce spune.Fetele din Iasi...ati auzit de doct. Popia Roxana ???
Ma duc sa ma culc langa iubirea vietii mele???Oare n-ar fi cazul sa-l transfer in camera lui????
larisel spune:
Noi am revenit demult de la tzara... dar ne-am ocupat cu altele... de genul temperatura 39.6 (rectal) la Alena in loc de buna-dimineatza... asta ieri. Suspectez o enteroviroza, dar la dr inca nu am ajuns.
Am citit tot, dar raspund doar la chestiile directe...
nyny Intr-adevar dorm mai bine fetele fara suzete, in schimb adormitul e uneori de belea ...
bf Eu shtiam ca homeopatele se iau singure, la distantza de mese, de gusturi, de tot... Voua v-a prescris medicul cocktailuri? Noi mereu le-am luat/dat separat chiar daca erau mai multe.
Somnul pare sa revina si la noi pe un drum oarecare, sa zicem acceptabil, deshi la cel de ziua sar din pat de vreo cateva ori, le mushtruluiesc un pic sau le promit ceva la trezire si pana la urma cedeaza.
Olitza am lasat-o si noi pitita deocamdata. Deshi gemanutzele chiar zic uneori cand fac kk si chiar asha e, ba ishi si dau pampershii (chilotzel) jos singure uneori... in joaca binentzeles. Noi ashteptam inceperea gradinitzei si vedem atunci ce si cum; tind sa aleg sarirea peste etapa olitza si trecerea direct la wc.
Nepasat mananca doar uneori, in functzie de mancare. Oricum cand pisez cu furculitza legumele din ciorba, daca gasesc vreo bucatzica un pic mai maricica, se ineaca si se scarbesc pana vomita...ma dispera efectiv . Am inceput si eu sa le mai las sa incerce singure si le place maxim, ba chiar au si o oarecare dexteritate, dar nu ma incanta deloc curatzatul de dupa fiecare masa si gustraica. Dar trebuie sa exersam, pt ca se pare ca la gradi vor fi lasate sa manace singure ... si cica in carti scria sa-i lasam de la 6 luni sa-si fac de cap cu tacamurile si mancarea .
Si sa bag si un mini-cra in incheiere... cred ca vor sa inceapa vorbeasca... Zic elementarele mama, tata, baba, bapa (apa), papa... nenumarate cuvinte doar prima sialba, dar mai nou chiar a doua silaba (de exemplu la elefant Naty zice fa). Au incercat chiar si cuvinte mai greutze, gen doctor, dar nu le iese mereu ... Zic pefect Daaa si mai ales Nuuuu si asta conshtient si in intzelesul romanesc al cuvintelor (parca la bulgari erau inversate ). Cert e ca propozitzii inca nu leaga.
Intzeleg si notziuni mai complicate si executa comenzi... de exemplu le zic sa intoarca o carticica sau un alt obiect invers si fac intocmai. Cu numaratul si poeziile mai avem de lucru , in schimb la urcatul pe scara au viteza mare... o sa incarc si nishte dovezi pe contul de poze, dar asta cand oi avea mai mult timp.
Inchei lalaiala cu un NB! Mi-era dor de voi! Sanatate la pufi & frati/surori de pufi bolnaviori!
Sondaj de sezon
lorex spune:
Bau!
Am fost vreo 3 zile pe la tzara. De asta am lipsit. Apoi vreo 2 zile sa le spal si sa le pun pe toate la loc. Dupa amiaza e pt iesit afara mort copt, daca e vreme naspa mergem la cineva in vizita si tot iesim din casa. Asa ca nu prea am avut timp de forum dar acum am recuperat tot (noroc ca nu se mai scrie ca inainte, cate 2 capitole pe zi )
La tara s-a jucat cu pisica de m-a disperat.
La cat de relaxata eram inainte cu microbii, acum, dupa ce m-am uitat la toate episoadele din "Monstrii din corpul uman" pe Discovery, am devenit un pic paranoia drept pr care am cam stresat copilul la tzara maialez cand vedeam cum se pune pe burta peste tot ca sa prinda pisica!
A fost si la taeatrul de papusi, ca venise acolo un tearu din Botosani si cica a stat nemiscata si a trait la maxim povestea Pungutza cu doi bani. Mi-a spus maica-mea ca eu nu eram prin zona.
A impresionat pe toata lumea pe-acolo cum stie ea sa numere pana la 5 si cum canta din totzi plamanii ei mici
Incerc sa urc niste filmulete pe youtube.
Spune cam orice cuvant ii ceri, mai stalcite sau nu...de ex la noapte buna spune ceva de genul "bati nuna" dar per ansamblu intelegi (ca-n vorba aia: baba n-aude dar le potriveste!)
la merci spune "mi-ti", la elefant-"pantu" ...
sa va mai zic si din categoria interzise?
la porumbei spune "pulelei" iat la pufuleti spunea "puletzi" dar acum spune doar "puetzi"
Ia sa vad ce-mi amintesc din ce-am citit..
Again, cel mai mult am savurat cra-cra-urile. Mi-a placut cum povestea Ruxita ca se ascunde Kay dupa canapea si se uita doar cu coada ochiului la fazele dure din Ice Age; am auzit ca Jiji a inceput sa vorbeasca si ca pufuletele gemene la fel! De A. de Danasor nu mai spun nimic ca o stim ca-i fata isteatza (deh, iesheanca ), ca Mara e domnishoara si papa cu furculitza. E de-a mea, eu tot fan furculita sunt, orice pot manca cu furca, cu ea mananc si prajituri si inghetzata. Cum Iris ii pune rabdarea la incercare mamei ei cu sosetutele si cu aruncatul jucariilor pe jos . Ivan...ce sa mai zic..mare strengar! Stai sa vezi cand s-o inhaita cu frate-su mai mic
Si pe mine ma dispera Bobitza ca-si scoate papucii de 10 ori pe zi. Cand stam in casa ii place sa stea in fund langa usa in zona de descaltzat si sa se incaltze cu toti papucii de pe acolo. Cand iesim afara ii place sa se descaltze
Cat despre somn..BF, de ce te stresezi atata? Daca vrea sa doarma la 11 lasa-l sa se culce la 11..n-ai ce sa le faci...daca nu le este somn, nu le este si gata. Decat sa-l chinui cu plansul mai bine lasa-l sa se mai joace. Oricum, sunt trecatoare si etapele astea!
De olitza ce sa zic...o puneam intr-un timp si facea (pe wc cu reductor), dar nu m-am tinut...shame on me!
Ale, imi pare rau de virozele piciului :(
Sper sa se refaca usor!
Ana, insanatosire grabnica si ai grija ce papi mami!
Livia, bafta la operatie! Nu am auzit de doctoritza aia!
Vad ca mi-am amintit mai multe decat ma asteptam...incepe sa-mi refunctioneze neuronii..ca in sarcina si dupaaa...valeu...cam cum povestea BF!
Ah, m-am intalnit de ziua mea cu Plateea. Se cazase in campus si vrem sa ne intalnim dar...asteptam zile cu soare!!
Si acum vestea cea mare!!!
m-au sunat astazi de la gradinitza unde am inscris-o pe lista de asteptare pe Bobitza si maine mergem in recunoastere
Si probabil de miercuri incepem gradinitza!
blue_night spune:
Buna seara,
Imi cer scuze ca dau buzna, vreau doar sa va atrag atentia asupra unor evenimente deosebite care se desfasoara week-end-ul care vine cu ocazia Saptamanii Internationale a Bebelusilor Purtati.
Sambata intre 16.00 si 19.00 avem o serie de workshop-uri care de desfasoara in sala de sport a Scolii nr. 30 Grigorie Ghica Voievod (str. Laptari Tei nr. 23 - zona D-na Ghica). Pe langa discutiile anuntate, veti putea testa toate sistemele de purtare existente si va fi si o tombola pentru participanti
Duminica avem dimineata (10.00 - 13.00) un atelier despre cum sa iti confectionezi singur un wrap/sling/mei-tai la Pravalia Parintilor (str. Muzelor nr. 9), iar dupa-amiaza un eveniment surpriza in parcul IOR (urmariti blog-ul pentru ora exacta) - va fi super-fun!
Detalii despre program AICI.
Si avem si CONCURS de poze cu premii super (o manduca, o boba, un mei-tai si un sling cu inele :))! Grabiti-va, se primesc poze doar pana maine seara.
Si un alt CONCURS pentru cei cu talent la scris, cu premiu o protectie de 4 sezoane pentru bebelusi purtati.
Va asteptam cu drag!
ale1212xa spune:
neatza
haideti la
-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem
Ruxita spune:
wow ce vorbareata e Bobitza! vreau si eu copil vorbaret ca sa ma pot intelege cu el din vorba... dar eh, mai exersam inca intelesul din priviri...
lorex, ca mi-ai amintit de pisica Elei i-a trecut integral toata dermatoza-dermatita-eczema sau ce-a mai fost aia... acum sa speram ca nu-i mai reapare, incriminez pisica si inca o data ma justific pt faptul ca am dat-o afara... e distractiv cu un animal in casa, totul e sa nu se rasfranga negativ asupra copilului...
si inca o data wow, teatru de papusi, sunt receptivi deja la asa ceva? eu mi-am facut o lista de dorinte printre care sa merg la un spectacol de opera (nu ca as fi mare fan opera dar n-am fost niciodata si intr-u cerc de oameni mai elitisti mi-ar fi rusine sa recunosc asta), un concert de camera si o piesa de teatru si desigur la teatru de papusi...
pe Ela obisnuiam s-o iau cu mine in fiecare weekend la teatru de papusi, teatre pt adulti, cinematograf, concerte... ne duceam la cate un spectacol si de 2 ori... in Chisinau era mult mai simplu, puteai sa mergi cu 5 min inainte de inceperea spectacolului si gaseai bilet aici in Buc e complicat pana ajungi acoolo (bicoz trafic) pana apuci bilet (rezervari din timp, de duci sa-l cumperi apoi inca o data sa si mergi ), apoi complicat sa te intorci, nu mai prinzi ratb, trebuie sa iei un taxi... in Chisinau aveai transport public pana in ora 12-1 noaptea... si rar prindeai ambuteiaje... faceam cam o ora dintr-un capat in altul al orasului... clar mi-ar place sa traiesc intr-un oras mai mic... deci musai trebuie sa mergem la un Tzandarica...
lorex, felicitari pt gradi!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)