Pufi de ian - feb 2010 (45) - LMA Evyme!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

neatza....evident..incepem ziua cu o coffe fierbinte...

ce-mi aduc aminte...dsi e proaspat...
evyme...felicitari de casutza..cu intarziere...important e ca e a voastra ...restul le luati voi..usor , usor...sanatosi safiti

cuburi....noi avem unele mici de la fisher price..sunt asa din plastic, transparanete si au in interior cate ceva...animal, planta...etc. ink nu e interesat...

larisel de fiecare data ma distrez cand citesc despre gemanutze...cata personalitate au...

ruxita....referitor lanr de la bocanci..sa ai in vedere ca va avea o soseta groasa...
ai scris niste chestii interesante...filmul n-am sanse sa-l vad...ar trebui sa-l iau de pe net..etc.
insa...nu stiu de ce....poate sunt eu dusa sau posesiva...dar simt ca ma regasesc in grupul femeilor care simt ca marea dragoste e copilul. poate e o chestie temporara...dar ce sa fac..? nu e ceva ce mi-am propus , asa simt...

alex ...eu cred ca yannis se simte bine printre copii...desi nu pare f sociabil la prima strigare....asta pt ca nu avea ink grupul lui de copii...mananca singur zici...hm...multe maimci vorbesc despre o independenta a copiilor care merg la gradi...
sunt trista cand ma gandesc ca vb asa frumu despre cum e el acolo, fericit....o schimbare..nu l-ar deprima?

pai vrem sa aflam si noi pt cine se facea mara frumoasa ( a renuntat la rujuri scumpe? )sau a descoperit si alte cosmeticale....

am uitat...clar tre sa-mi stimulez cumva neuronul...

noi...la fel... ieri am stat acasa si am fc o gramada de chestii...azi...n-am niciun prg...veedm...

sa aveti un we placut

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

Larisel wow! carduri ptr gradi, uff felicitari ca investiti in educatia lor! nu o sa va para rau desi acum e mai greu. O sa se mai astampere la gradi si o sa mai rasufli si tu!

Da' de unde? Ca incep serviciul... cu program 8.30-18... si cu salariu taiat; practic o sa primesc mai putzini bani decat cand stateam acasa pe indemnizatzie . Si nu lucrez la stat... iar pitaza muncii in Ctza e pe minus. De asta zicam ca poate alegetzi si voi o solutzie de compromis pe termen scurt, dar poate in Buc situatzia nu e chiar atat de rea ca la noi.
Eu practic am o luna la dispozitzie pt "rasuflat"... si asta doar daca fetele nu se imbolnavesc si se adapteza rapid ... ceea ce sper sa se si intample, ca sa pot baga maxim la job-ul part-time (la care acum merg doar cateodata cate 4 ore) si sa-mi fac curatzenia de iarna.

Las si cafelutza de rigoare...

_
din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare

Sondaj de sezon

mie sincer mi-e cam... scarba de intorsul la servici... e ca atunci cand dimineata nu vrei sa te scoli din patul caldut si afara e rece si mohorat si te zmulgi cu mari dureri in toate incheiturile ca na trebuie sa te trezesti, sa te duci barem sa te pishi si sa incepi o noua zi... si cand mai dorm eu la amiaza 2-3 ore???
pe de alta parte, i-am "donat" toata garderoba mea shic Elei ca sa mai economisim din bani... plus ca de ziua mea mi-am dorit niste cizme si am renuntat la ele ca sa putem face ghetutele ortopedice... plus ca mi-am dorit un fash si am luat fashul mai vechi si l-am dus la croitorie sa schimbe fermoarul si mi-am dus la reparat si cizmele vechi ca sa nu trebuiasca sa-mi cumpar altele noi... pe scurt altele sunt prioritatile... si Ela a fost la un casting la un teatru si au acceptat-o pentru un curs de actorie pt care vom cotiza lunar timp de 3 ani (are in curicula si distributie in spectacole in al 3-lea an) si vrea sa continue si zumba...

deci ne vom sacrifica pt binele copiilor... si chiar ma simt bine facand asta!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

Neata!

V-am zis ca am prurit de sarcina?
nu stiu........dar mor cu zile de mancarime si sunt plina de bubite.............aoleu mama mama!!!!!!!!!!!
deci mai am un pic pana o sa treaca hopefuly dupa nastere....

AMR 4 saptamani...abia astept
sper sa nu vrea mai repede.......

is in plop si plopu-n aer

chestia e ca e totul pregatit...de la haine pana la bagaj de spital....tot tot.....mai am de facut unele retusuri

am bagat patutul...Ivan numa calare pe el.......

sper sa ii treaca....

asa ca asteptam sa treaca usor zilele/saptamanile sa merg la control si sa ma programeze la ceza...sper in 14 noiembrie...

NOI adik Ivan zice si arata partile corpului:par, cap,oki,nas,gura,dinti,limba,urechi,maini,degete,unghii,picioare,burta,ombilic si puztuca

nu stiu o fi devreme sa stie atatea?

sau eu is aeriana?
chiar nu stiu

dar prinde foarte repde,esuper interesat...si vrea sa stie din ce in ce mai multe...

de numarat inca nu am inceput sa ii zic...dar avand in vedere ca suntem la tara recunoaste din gradina legumele...stie merele ,nucii,bostanii pt porc...malaiul...si multe nici nu mai stiu....
animalele nici nu zic,....

mno e bine.....

va pup pe toate si pe toti piticii vostri!!!!!!!!!!!!!!
sa aveti un we minunat!!!!!

p.s.am vergeturi...

_

Bea, mami de doi baieti :
Ivan Matei (14.01.2010)
si 34+ cu Adam Eduard

Doamne ajuta sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Citat:
citat din mesajul lui lorex

alexutza,

si la bobitza la grupa baby se invata legumele si fructele.
le aratain peisaj pictat apoi realmente.
aduc cosuri cu fructe/legume i le dau sa le pipaie, miroase,guste,etc
am inghetzat cand am vazut cum ii lasa sa manance singuri...si eu inca mai blenduiesc

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

Da, asta fac si eu prin casa cu Tudor. Am avut si o carte cu fructe si legume (s-a rupt de atata citit ), una pe pagina. Sa vezi cum ia Tudor merele de pe masa si musca direct din ele...Si "proceseaza" coaja, dupa care o scoate stravezie.Nu la fel si cu piureul de la pranz. Daca nu e pasat, nu vrea.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

:))))) ce tare!
asa si bobitza mai mananca unele si nepasate dar ca sa-mi ia mie mai putin timp sa i le dau, le pasez, ca daca nu dureaza ore pana termina de mancat, plus ca ce nu-i place ei cum se simte la limba scuipa afara

Mergi la inceput

Decenuela,

am incercat si asa cum spui tu, am incercat in toate felurile, inclusiv cum face mama ta, bobitele intregi (reteta originala, cum face lumea de obicei) si am ajuns la concluzia ca metoda descrisa de mine e cea mai convenabila pt mine pt ca:
- sucul stors e curat, se poate bea usor si cu placere, iar amestecat cu miere e chiar delicios! (a se dilua cu apa);
- semintele se usuca separat cu tot cu coaja aia portocalie (ca nu sta nimeni sa le aleaga) si date prin masina de macinat cafea iese ca un praf asa mai marishor si amestecat cu miere de albine se poate tine la frigider si lua cate o lingura/linguritza pe zi toata iarna.
Semintele contitn uleiul de catina care e f nutritiv.
Acest praf rezultat in urma macinarii se poate amesteca cu sucul, sau pur si simplu tinut separat. Eu il tin separat pt ca amestecat cu sucul de la storcator cred ca s-ar lasa la fundul recipientului.
Eu il maiamestec cu seminte de in tot macinate!
- din 2 kg catina, mi-au iesit 1 kg de suc curat si un borcan de 750 de grame de praf din coji si seminte uscate;

Alexutzza,

alea trebuie uscate ca altfel nu le macina masina.
si stiu ca semintele daca nu-s macinate (sau mestecate in gura), ca si cele de in sau alte seminte, ies pe partea ailalta intregi
so, degeaba le mai inghiti!

eu le usuc pe hartie de copt, pe dulapul din bucatarie, langa geamul deschis (rabatat). in 3 zile sunt gata de macinat. ce-i drept mirosul e putin, foarte putin, deranjant. Dar avand in vedere calitatile amestecul si ca tine doar 3 zile, se merita!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danasor

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui danasor

'neata

Larisel de cafea
Lorex , puzzle-ul e luat de la magazinul cu jucarii de langa locul de joaca din car4, au multe jucarii din lemn acolo si mie imi plac foarte mult, am ochit un aragaz frumos, mai maricel, poate la Craciun...; cred ca poti sa-i dai sa guste si ea lapte de soia, mai ales ca e facut de tine in casa, unde ai gasit goji, ca am dat si eu o cautare pe net si mi se par super?
Noi am gasit o super sursa de lapte, cumparam de la manastirea de langa noi cate 5 litri de 2 ori pe saptamana, si pot sa spun ca am asigurat necesarul de smantana, branza, iaurt si lapte, nu mai am nevoie sa cumpar din magazine; se cunoaste diferenta intre un lapte adevarat , nu se compara nici cu cel bio integral din cutie, imi pare rau ca nu am cumparat mai devreme;
Spuneti-mi si mie niste retete probate de crema de branza, as vrea sa-i inlocuiesc almetele cu ceva facut in casa de mine, sau cum mananca puii vostri branzica de vaci;
o zi buna sa aveti

pui mic

Apropo de shtrampi...noi le zicem hamletzi, de la Hamlet
eu am luat vreo 10 perechi, de super calitate, cu 3 lei perechea, de la SH si sunt noi nouti!
cica au defecte de fabricatie dar nu seobserva nik, inclusiv din aia flaushati pe interior! bumbac si nu plastic cum sunt prin magazine!
cand i-am vazut ce faini sunt si ca-s noi i-am luat pe toti!
mi-am facut plinul pe iarna asta

Daaa. am uitat ca se mai zice si asa, deci avem o intreaga lista de sinonime:
SHTRAMPI=HAMLETZEI=DRES=CIORAPI CU TOTUL

pai bine,chiar pe toti ...

pui mic

e magazinul unei prietene ca altfel n-as fi intrat, intru f rar in SH, doar daca arata bine si tentant sau mi-a fost recomandat . ca-s multe din astea de cartier infecte, dar sunt si cateva mai aerisite!
data viitoare, daca mai aduce, iti iau si tie?

Mergi la inceput

Citat:

Sa mai bag si eu un cra... Cand face Alena vreo chestie ne-permisa (gen deschis dulapul cu haine) Naty ii striga: "Nuuu Nuuu". E super serioasa si haioasa... Binentzeles ca Alena nu da 2 bani nici pe ce zice sora-sa nici pe ce zicem noi .

_

Sondaj de sezon

:))))

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

Larisel wow! carduri ptr gradi, uff felicitari ca investiti in educatia lor! nu o sa va para rau desi acum e mai greu. O sa se mai astampere la gradi si o sa mai rasufli si tu!

Da' de unde? Ca incep serviciul... cu program 8.30-18... si cu salariu taiat; practic o sa primesc mai putzini bani decat cand stateam acasa pe indemnizatzie . Si nu lucrez la stat... iar pitaza muncii in Ctza e pe minus. De asta zicam ca poate alegetzi si voi o solutzie de compromis pe termen scurt, dar poate in Buc situatzia nu e chiar atat de rea ca la noi.
Eu practic am o luna la dispozitzie pt "rasuflat"... si asta doar daca fetele nu se imbolnavesc si se adapteza rapid ... ceea ce sper sa se si intample, ca sa pot baga maxim la job-ul part-time (la care acum merg doar cateodata cate 4 ore) si sa-mi fac curatzenia de iarna.

Las si cafelutza de rigoare...

_

Sondaj de sezon

mie sincer mi-e cam... scarba de intorsul la servici... e ca atunci cand dimineata nu vrei sa te scoli din patul caldut si afara e rece si mohorat si te zmulgi cu mari dureri in toate incheiturile ca na trebuie sa te trezesti, sa te duci barem sa te pishi si sa incepi o noua zi... si cand mai dorm eu la amiaza 2-3 ore???
pe de alta parte, i-am "donat" toata garderoba mea shic Elei ca sa mai economisim din bani... plus ca de ziua mea mi-am dorit niste cizme si am renuntat la ele ca sa putem face ghetutele ortopedice... plus ca mi-am dorit un fash si am luat fashul mai vechi si l-am dus la croitorie sa schimbe fermoarul si mi-am dus la reparat si cizmele vechi ca sa nu trebuiasca sa-mi cumpar altele noi... pe scurt altele sunt prioritatile... si Ela a fost la un casting la un teatru si au acceptat-o pentru un curs de actorie pt care vom cotiza lunar timp de 3 ani (are in curicula si distributie in spectacole in al 3-lea an) si vrea sa continue si zumba...

deci ne vom sacrifica pt binele copiilor... si chiar ma simt bine facand asta!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Bravo mami! multe multe pt tine!

PS: si mie mi-e sila deintorsul la serviciu...

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Neatza!
Vreau si eu filmulete cu Bobi! lorex, am crezut ca sunt abonata din oficiu... plz si la mine un pm!

haircut, iti multumesc pt ca impartasesti experienta cu noi, ma duc sa citesc...

si la noi frig... Ela a trecut pe pilota de iarna (6+ de la ikea), sotul patura de lana, eu plapuma groasa... Kay ciuciu... nu suporta niciun fel de invelitoare, oricat de subtire ar fi ea... si mai nou am un somn ca vai de el ca tre sa-l invelesc pe domnu fierbinte ca se sloieste...

tie ti-am trimis prima PM...cum adica? il am in outbox, nu inteleg cum nu l-ai primit!

in fine...si la noi e frig, pe mine ma ia, tremuriciul spre dimineatza.
nici mandra mea nu sta invelta dar, la fel ca si voi insist, ma trezesc noaptea de cateva ori s-o invelesc si parca in ultimul timp nu mai sare ca arsa! poate se obisnuieste pana la urma!

cine zicea de sac de dormit? nu imi amintesc desi am citit acu 3 minute...eu nu am incercat dar pot sa jur ca ar face crize de isterie ca nu-si poate scoate picioarele de acolo...

l-am primit mersi!
a fost haioasa cu norocul cu coada pisicii! (si la voi se spune ca dai noroc? credeam ca e moldovenism, ca noi zicem in loc de salut sau buna, noroc! acu chiar mi se pare amuzant).

si cu numaratul foarte delicioasa Bobi! chiar sa ne tii la curent cu ce invata nou la gradi... Kay stie fructele si cateva legume... in afara de faptul ca le arata cum arata si ii invata sa le recunoasca, ce mai trebuie stiut? ca de numit deja fiecare cum poate... chiar, daca copilul inca nu vorbeste este implicat in activitati de grup?
mie mi-i sa nu-mi puna copilul frumos de-o parte pe covoras sa se joace cu copii mutulici si avansatii sa faca activitati...

pai e moldovenism, doar am crescut pe malul Prutului! Acolo am invatat sa inot!
Si la noi se mai zice noroc in loc de salut!

ele (educatoarele - sunt 2) incearca tot felul de activitati dar nu insista pe copiii care nu vor sa participe. incearca sa-i captiveze dar nu insista. De ex erau doi copii mai mari care in loc sa cante au preferat sa se uite in carti, sau doua bebelushe de 1 an si 2 luni care doar se uita ca nu pot participa altfel.

sunt mititei, n-ai cum sa-i obligi sa faca lectia. cine e interesat participa, cine nu, e lasat sa faca ce vrea!
asta la particular, la stat nu stiu cum e...

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Cat despre noi, cel mai important e ca am facut testele de alergie. Toate bune pe sus pana jos (nimic pisica, nimic mucegai). Deci respiratul mai suierat nu era de la asa ceva. Probabil ca are deviatie de sept (tinand cont ca s-a nascut cu fata asimetrica si nasul intro parte, nu e exclus). L-au cam chinuit la recoltat si am reprosat niste lucruri asa ca intro zi s-au scos si rezultatele (era posibil ca proba de sange sa nu fi fost suficienta). Oricum eu vorbisem la laborator sa aiba grija de ea, dar si ei au trimis-o cu cod rosu. ii astept peste 2 saptamani la renegociere contract.

Tudor mai adauga cuvinte in vocabular. Nu are multe, dar a inceput sa le foloseasca in propozitii. Nu prea repeta dupa noi cand ii cerem. Doar rar, cand are el chef si se amuza. Oricum este un perfectionist. Pana nu-i este perfect nu trece la urmatorul . A inceput cu bapa, apoi apa, apoi apa (cu a"). Si pe principiul ca 99% contine apa si face parte din familia dicotiledonatelor, multe lucruri se asociaza cuvantului apa (inclusiv suzeta, copacii, cerul etc). Eficienta maxima.
Daca se pot asocia lucrurile de ce nu? De ex mama ii da paine, de ce nu s-ar numi si painea tot mama? Asa ca zice mama atunci cand vede/ vrea paine.
Am auzit o doctorita de specialitate la TV ca baietii vorbesc mai greu, iar baietii stangaci vorbesc cel mai tarziu. Cum el da semne de stangacie, ma imbarbatez.
Oricum, in urma acestor "investigatii", am inteles de ce barbatilor li se pare ca femeile vorbesc mult. De fapt sunt ei mai intarziati si tot timpul trebuie sa recupereze terenul pierdut de la momentul startului, si prin urmare sa depuna efort mai mare, ceva cam prea mult pentru ei.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Esti foarte foarte simpatica!

Si da, barbatii sunt cam misogini in general pt casunt cam frustrati ca noi femeile ii cam depasim in toate cele

acum sper sa nu se supere mamicile de baieti!

cum te duci la viena de dimineatza si te intorci in aceeasi zi? cum e posibil?

apropo de barbati femei e de privit un filmulet cu Allan Pease "de ce barbatii nu asculta si femeile nu stiu sa se uite pe harta"... da, e mai greu cu vorbitul la barbati, dar de multe ori ma surprind gandind despre barbati intr-un fel si despre fiu-meu in alt sens (adicatelea invers)... e si el barbat (scrie in certificat sex barbatesc) dar totusi altfel...

aaaa, si alta chestie, am mai surprins femei gandind si simtind ca fiul lor e adevarata dragoste sau cea mai mare dragoste sau ... cum zice Ela ca frate-su e singurul baiat pe care l-a iubit cu adevarat vreodata...

da, dragostea si barbatii e grele...

ne-a fost pus in anul I de master la obiectul strategii de comunicare.
mi-a placut f mult si l-am recunoscut intru totul pe barbata-miu care tre sa inchida muzica cand se uita pe harta, chiar daca are gps :)))))))))
o data avea 3 gps-uri pe masina si tot a ratat intrarea pe o autostrada :)))))))))))))

a fost obiectul meu preferat unde am avut personal prezenta cea mai mare. acolo am inteles cat e de periculos televizorul si mai ales pt creierele "absorbante" ca ale bebelushilor nostri. cate mesaje subliminale se transmit si ce spalare de creiere face.
dintre toate cred ca reclamele si canalele gen MTV sunt cele mai periculoase.
ne-au aratat o reclama difuzata intens anul trecut de craciun care era plina de mesaje masonice.
in ce lume traim....

Mergi la inceput