Pufi de ian - feb 2010 (45) - LMA Evyme!
Raspunsuri - Pagina 10
tomaca spune:
Buna fetelor,
Incerc si eu sa mai trec pe aici, dar cam multa treaba. Asa ca am sa scriu mai multe mesaje punctuale ca nu tin minte tot ce as spune.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un
tomaca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui evyme Fetelor nu v-am uitat, dar mi-e tare greu sa mai trec pe la voi, desi va simt lipsa... Sa incep cu vestile bune: va scriu din casuta mea Am reusit sa ne mutam, desi nu aveam decat o comoda, un pat si frigider. Aragaz ne-a dat sora mea, hainele le spalam la mama (noroc ca nu e distanta mare). Nu avem nici masa, nici chiuveta in bucatarie, spal vasele in chiuveta de la baie, dar nu ma plang, imi place chiar, mi se pare asa, boem Sebi s-a adaptat foarte bine la noua locuinta, nu a facut figuri, doar in prima noapte s-a cam foit. Pentru doua saptamani am incercat si noi gradinita... Este una la 5 minute de blocul nostru, am auzit ca fac angajari si am zis sa incerc, mai ales ca-l puteam lua si pe Sebi, gratis (nu la mine in grupa). Numai ca se pare ca am deranjat pe cineva, pentru ca mi s-a pus in vedere sa am grija mai mult de copiii din grupa mea decat de fi-miu (asta in conditiile in care nu ma vedeam cu el decat la masa de pranz si uneori dupa-amiaza, in curte, la joaca, dar de fiecare data venea la mine, il luam cateva secunde in brate, il pupam si apoi se dadea el singur jos si se ducea la copiii din grupa lui). Oricum, el se adaptase foarte bine, a stat in prima zi de dimineata de la 9 pana la 18.00 cand a venit ta-su dupa el, a dormit bine la pranz, toata lumea se mira de el ca ce copil cuminte care nu plange dupa mama este el... In fine, am fost pusa la un moment dat intre ciocan si nicovala, in sensul ca aveam de cateva zile un copil nou la grupa, foarte posesiv (incepea sa planga ca vrea la mama daca vedea ca ma ocup de alti copii), iar la pranz cand a vazut ca vine Sebi catre mine bineinteles ca a inceput iar cu scandal. Nu l-am bagat in seama pe Sebi, ca sa nu-mi aud iar vorbe ca ma ocup de fi-miu, m-am ocupat de plangacios, numai ca Sebi (normal, de altfel) cand a vazut ca in loc sa-l iau pe el in brate iau un alt copil, a inceput sa planga si el. SI in clipa aia, aveam de ales sa-mi linistesc copilul sau sa linistesc copilul altuia... Evident ca l-am ales pe Sebi, l-am luat frumos in brate, le-am anuntat pe celelalte educatoare si ingrijitoare ca eu plec si m-am dus la director sa-mi dau demisia. Asta e, am incercat.. Era un job bun din toate punctele de vedere (aproape de casa, ok la bani, aveam mesele asigurate), dar daca nu s-a putut, nu s-a putut. Problema mea acum este ca ei au apucat sa-mi faca pentru o saptamana contract de munca si nu stiu ce se intampla cu indemnizatia in cazul asta.. Oi vedea... In rest ce sa va spun? De cand cu gradinita Sebi o tine numai intr-o raceala (muci peste muci care au trecut trei zile si au inceput iar), in schimb se observase deja o schimbare la el, in sensul ca a inceput sa scoata sunete noi (de vorbit inca nu vorbeste sa-l inteleg, dar balmajeste toata ziua pe limba lui, cu diverse intonatii), cand aude o melodie cunoscuta incepe sa cante si el, e tare haios, si-a schimbat si programul de somn, maxim la 22 pica lat, dimineata se trezeste pe la 8-9 (fata de adormit dupa 23 si trezit dupa 10)... Nu mai stiu ce sa spun, ca si-asa am scris o ditamai placinta Incercati sa va imaginati o casa in care mobila este reprezentata de cutii de carton in care un pici cu duracell la fund umbla toata ziua, si o sa intelegeti de ce nu m-ati mai vazut pe aici... Eu va multumesc ca nu m-ati uitat, va multumesc si pentru urari si va servesc virtual cu o portie de sufleu de conopida si o felie de chec cu glazura de ciocolata si nuca de cocos (ca asta am servit marti), un pahar de sampanie si suc natural de portocala si lamaie din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai Cel mai interesant in faptul de a avea un copil este ca nu-ti poti imagina cum l-ai putea iubi vreodata mai mult decat il iubesti deja, pentru ca emani iubire, iubesti cat poti, din toate puterile tale; si apoi revelatia: IL IUBESTI TOT MAI MULT! |
La multi ani si sa fii sanatoasa. Vad ca ti-ai facut un cadou frumos anul acesta. Stiu ce inseamna sa ai totul in cutii. Dar vin si restul pe parcurs si probabil ca vei ajunge si la faza sa vrei sa mai arunci din mobila.
Imi pare rau pentru gradi. Poate te-ai grabit cu decizia, iar despre cei cu capra vecinului ce sa mai zic. E normal ca Sebi sa vrea in brate la tine, dar cu timpul se obisnuia cu ideea ca mai iei si alti copii in brate. Am colege invatatoare care au ca elevi proprii copii, si nu are nimeni nimic de comentat.
Nu puteai sa ramai tu, daca era un job bun, si sa gasesti alta varinata pentru Sebi?
Povestea unui Dor
tomaca spune:
citat din mesajul lui larisel Cat costa o consultatzie la Thiery asta si cam cat timp dureaza programarea pana la intalnire? _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare Sondaj de sezon |
Parca 130 lei (sau 160?). Dureaza vreo 2 luni. Dar poti sa ai si noroc sa se elibereze ceva si atunci te anunta ei (cum a fost la Dece).
Povestea unui Dor
tomaca spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue_flower
BRAVO bobitza!!!! Ce frumos numara ea!!! Al meu e un lenes fara pereche la vorbit. Si da, trasul pisicii de coada e la moda!!! de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
M-am delectat si eu. Fasneata ca de obicei. Numai buna de rontait
Povestea unui Dor
tomaca spune:
citat din mesajul lui Ruxita
nu va avea paranteze ci picioare in X, din cauza cresterii si a luarii in greutate (calca in interior)... da, evident vom incerca toate metodele, am gasit referinte bune despre dr. Jianu, poate ne mai risipeste el din temeri... vreau sa ma asigur ca facem totul corect din prima, gimnastica, kinetoterapie, masaj, incaltaminte ortopedica, samd... prima remarca a doctoritei la care am fost a fost "uuuu ce urat!"... -------------------------------------------------------------------------------------------- Kay, un pui iubit! (21.01.2010) |
Am vazut postarea ta despre picioare Kay. La cine ai fost la Budimex? Si Tudor le are putin in X, dar Dr Thiery mi-a spus ca se incadreaza in limitele normale de deviatie. Avea 12 din maxim 20, peste medie, dar normal pentru varsta. Lucrurile acestea se corecteaza in timp (si sunt considerate congenitale pana la 4 ani) si in acest moment nu ai cu ce sa intervii. Doar control anual. Cat de rau calca in interior? I-a masurat unghiul cumva? Poti sa pui o poza sa vedem? Tudor e mai greu decat Kay, sunt chiar curioasa. Poate s-a grabit.
Edit: am un prieten patit cu ortopezii (fata cea mare - 13 ani a ajuns in Germania pt operatie picioare in X). A avut de ales (ca are si resurse de toate felurile) intre Jianu si Thiery. Si i s-a recomandat (de catre prietenul lui, un doctor) Thiery in Romania, nu mai stiu care era motivatia.
Povestea unui Dor
tomaca spune:
citat din mesajul lui blue_flower
Eu am cautat dresuri pt Dani si nu am mai gasit. Sunt numai pt fete I-am cumparat in uichend de la C&A o salopeta de zapada cu 99ron. Aveau si geci la acelasi pret, dar e mai avantajos salopeta. Stiu sigur ca nu ii intra zapada pe la spate/burta. Si ne gandeam ca sub salopeta ar merge dresuri, parca pantalon ar fi prea gros sa ii pun. Dar....se pare ca baietii nu mai poarta dresuri Trebuie sa ii mai luam cizme. Dar astept sa vina zapada. Noi asa suntem....vine frigul, hai sa luam geci, haine, etc...ca nu stiu cat mai creste pana atunci . Salopeta e marimea 92 (adica 92cm) si ii vine numai bine, desi el are 87cm. Asa...deci de unde iau dresuri de baiat? de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
Ce fel de strampi cauti de baiat? Ca la mine, daca nu sunt roz, trec .
I-am luat si din magazin de la Piciul uni (rosu, galben, verde) si de pe diverse site (noi insa) la 10 lei bleu, bej cu diverse desene, si mama tot asa, bej, maro, gri cu diverse modele (flori, fluturi, masini etc). A scapat chiar si unul cu mov, dar in casa ce conteaza.
Eu l-am trecut pe strampi in casa ca scoate orice din picioare si ramana cu talpile goale.
I-am luat si eu salopeta, pantofi de toamna, gheci am. Mai trebuie cizme de cauciuc pentru ploaie si bocanci de iarna.
Povestea unui Dor
ale1212xa spune:
haircut unde ai vazut reducerile de pe bebeshop? ca acum vad ca e siteulk in constructie
-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem
tomaca spune:
citat din mesajul lui larisel nyny Idem si la noi vizavi de caldura si dezvelitul... doar ca eu prefer sa le pun pijamale mai groase eventual si maieu, dar inca nu dau drumul la caloriferul electric. Le invelesc de vreo 3-4 ori pe noapte cu pilota si uneori ramane pe ele dar rar de tot . Din pacate nu avem centrala si din cauza de datorii ale asociatziei s-ar putea sa ne taie caldura si apa calda . Acum au in camera lor cam 21-22 grade. |
Eu am dat drumul la centrala ca era frig. Deja activasem caloriferul electric la Tudor. Are vreo 23 grade in camera. Eu i-am luat pijamale - salopeta, cu tot cu picioare. Mi se pare cele mai bune ca nu-i lasa piciorul gol (pantalonul se ridica spre genunchi). Invelit nici el nu sta daca se misca mult (doarme singur il gasim dezvelit), sac de dormit nici atat.
Povestea unui Dor
evyme spune:
Tomaca, asa cred si eu ca m-am cam grabit, ca poate trebuia sa mai incerc, dar acum asta e... Ideea e ca nu puteam ramane doar eu si pe Sebi sa-l duc in alta parte, pentru ca salariul ar fi fost acelasi si nu as fi avut cum sa platesc o alta gradi De fapt, asta e un mare stres pt mine, ce-o sa fac din februarie, pentru ca preturile sunt destul de piperate la privat, iar la stat nu sunt locuri... La noi e greu, ca mare parte din salariul sotului se duce pe rate, iar din rest + ce castig eu trebuie sa ajunga si pentru celelalte dari si pentru mancare, si atunci pt gradi nu mai ramane mare lucru
Asta e, om vedea ce om face.. Intre timp eu imi caut de lucru, ca inca imi permit sa refuz locurile cu salarii necorespunzatoare
din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai
Cel mai interesant in faptul de a avea un copil este ca nu-ti poti imagina cum l-ai putea iubi vreodata mai mult decat il iubesti deja, pentru ca emani iubire, iubesti cat poti, din toate puterile tale; si apoi revelatia: IL IUBESTI TOT MAI MULT!
tomaca spune:
Cat despre noi, cel mai important e ca am facut testele de alergie. Toate bune pe sus pana jos (nimic pisica, nimic mucegai). Deci respiratul mai suierat nu era de la asa ceva. Probabil ca are deviatie de sept (tinand cont ca s-a nascut cu fata asimetrica si nasul intro parte, nu e exclus). L-au cam chinuit la recoltat si am reprosat niste lucruri asa ca intro zi s-au scos si rezultatele (era posibil ca proba de sange sa nu fi fost suficienta). Oricum eu vorbisem la laborator sa aiba grija de ea, dar si ei au trimis-o cu cod rosu. ii astept peste 2 saptamani la renegociere contract.
Tudor mai adauga cuvinte in vocabular. Nu are multe, dar a inceput sa le foloseasca in propozitii. Nu prea repeta dupa noi cand ii cerem. Doar rar, cand are el chef si se amuza. Oricum este un perfectionist. Pana nu-i este perfect nu trece la urmatorul . A inceput cu bapa, apoi apa, apoi apa (cu a"). Si pe principiul ca 99% contine apa si face parte din familia dicotiledonatelor, multe lucruri se asociaza cuvantului apa (inclusiv suzeta, copacii, cerul etc). Eficienta maxima.
Daca se pot asocia lucrurile de ce nu? De ex mama ii da paine, de ce nu s-ar numi si painea tot mama? Asa ca zice mama atunci cand vede/ vrea paine.
Am auzit o doctorita de specialitate la TV ca baietii vorbesc mai greu, iar baietii stangaci vorbesc cel mai tarziu. Cum el da semne de stangacie, ma imbarbatez.
Oricum, in urma acestor "investigatii", am inteles de ce barbatilor li se pare ca femeile vorbesc mult. De fapt sunt ei mai intarziati si tot timpul trebuie sa recupereze terenul pierdut de la momentul startului, si prin urmare sa depuna efort mai mare, ceva cam prea mult pentru ei.
Povestea unui Dor