Copilul meu isi smulge parul

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

sau poate sa astepte pana face 14 ani si incepe sa se taie cu lama pe maini ca sa se linisteasca....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

nu crezi ca e mult 14 ani?

faine previziuni de viitor ai!

Mergi la inceput

dupa ce am citit pe aici...copii care se arunca pe scari sa-si rupa piciorul ca sa nu mai mearga la scoala...se bat, fura la nici 10 ani etc... sincer nu stiu la ce sa ma mai astept de la viitor.
si eu credeam ca generatia asta emo e tot ce se putea mai rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

eu zic sa te uiti mai intai la parinti. da bine de tot.

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

As raspunde si eu la subiect, nu pe langa, dar mi-e ca ma trimite Ela04 la doctor cu copilul si mai si imi prevede un viitor 'stralucit'...urat, f urat, cd o mama cere ajutorul si i se raspunde asa.

On topic: si fetita mea face la fel. Am tuns-o pt ca ramasese cheala. Nu isi smulge parul, dar se joaca cu el si se inoada, si pt ca e f moale, efectiv se rupe. O face ca sa se linisteasca. Nu prea am gasit solutii. Am fost cu ea la dr, a avut tulburari de somn, am rezolvat problema, dar uite ca tot are ticul asta. Face chestia asta doar la somn si cd o pui sa stea locului, linistita. ea nu prea are notiunea de a sta locului Tot timpul trebuie sa faca ceva, sa-si ocupe manutele alea mici.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

trimiterea la psiholog...era mai mult pt parinte decat pt copil
de obicei psihologii la varsta asta discuta mai mult cu parintele decat cu copilul.

daca tot incearca sa-si ocupe mainile asta e o stare de nervozitate.
fie simtita la tine fie dintr-o stare tensionata din casa fie la un alt membru al familiei etc
copii rareori, dar f rar prind ticuri din senin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

De la linkul de aici, la copii mici nu inseamna stress. Trich... se considera cand incepe mai tarziu. Acum e un baby habit. Si copilul meu se joaca cu parul, dar nu si-l smulge. Si am poze in care cu o mana sta in par si cu un deget in gura. Acum are aproape 10 ani, degetul nu si-l mai suge, dar cu parul se mai joaca. Eu il tund scurt. Nu ne afecteaza prea tare treaba asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

La copiii mici nu e stress, ci un obicei care linisteste, la fel ca tinut jucaria in brate, sau paturica, sau suptul suzetei sau degetului. Ingrijorari si dorinta de a face ceva apare atunci cand obiceiul are efecte aditionale, cum e la smulsul parului rarirea parului in zona respectiva si aparitia unei chelii. Si mai rau e cand incep si sa manance parul respectiv. La unii se extinde la a smulge firisorele de par de pe maini, genele sau sprancenele. Cat doar stau cu mana in par, nu-i nici o problema. Dar cand incep sa apara zone fara par ca urmare, sau incep sa smulga firele de par si sa le inghita, problema se pune altfel. Nu e vorba de lipsa de atentie sau grija acordata de parinte copilului, nu asta e cauza. Dar parintele va trebui sa faca niste modificari ca sa reduca si inlocuiasca obiceiul nedorit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Da, Vic asa e.
Am mai citit si eu intre timp diverse pe internet.

Si la varste asa mici e doar un obicei.
Se poate vorbi de manie de la preadolescenta in sus.

Ela_04,
Nu cred ca e prea corect sa faci trimiteri la alt subiect care nu are nicio legatura cu asta.
Important este sa gasim idei pentru a o ajuta pe Gabictzu.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput