Copilul meu isi smulge parul
Buna,
Am nevoie de informatii de la mamicile care s-au confruntat cu urmatoarea problema: fetita mea are 3 ani si inca de cand era bebelus isi smulge parul pe o parte a capului cand adoarme. La un moment dat, am tuns-o foarte scurt si a incetat, dar imediat ce i-a crescut parul a reinceput. Il smulge chiar si in timpul somnului si deja se vede diferenta intre cele doua parti laterale ale capului. Astept cu interes recomadarile voastre. Multumesc!
Raspunsuri
lulu77 spune:
Deci cu parul scurt a incetat trasul de par?
poate o deranjeaza parul mai mare, transpira, ii este cald, simte un disconfort cu parul mai mare.....
CorinaDani spune:
cea mai simpla metoda ar fi sa o tunzi foarte scurt o buna perioada de acum inainte, e posibil ca in cateva luni sa scape de acest obicei.
sau, daca nu vrei s-o tunzi scurt, incearca sa-i dai seara pe manuta cu o crema grasa sau ceva similar, astfel incat sa-i alunece parul printre degete si sa nu-l mai poata prinde pentru a-l rupe.
Mickyyy spune:
Cred ca mai degraba isi avea locul la parintii intreaba, decat la cabinetul de psihologie, pentru ca nu cred ca fetita ta are vreo problema "ascunsa". probabil e un tic, o deprindere dobandita in primele luni de viata de care nu poate scapa usor, asa ca variantele sunt simple: fie tuns foate scurt, si nu mai are ce sa smulga, fie daca e parul mai lung prins in codite, eventual impletite strans ca sa nu-si poata strecura degetelele prin el.
Daca vrei si o explicatie pentru gestul ei, poate putin fortata, "trasul de par" are efecte benefice asupra sistemului nervos, oricat de aberant suna. Evident, nu smulsul parului din cap, dar exista anumite zone care sunt "exploatate" de medicina alternativa, cateva trageri usoare de par, cu o anumita tehnica, combinate cu alte chestii, creeaza cateva minute dupa o senzatie de relaxare. Poate cine stie, o fi descoperit si fata ta "punctul G de pe scalp ".
Vic spune:
Ceea ce are fetita ta este clasificat ca tricotilomanie in DSM-IV la impulse control disorder. Se trateaza prin CBT, la varste mici rolul parintelui fiind de baza in a tine mainile ocupate cu activitati placute sau mai putin daunatoare. Gaseste ceva ce i-ar place fetei sa tine in mana la culcare. uneori merge sa-i pui manusi fara degete la culcare, cas a nu poata apuca firul de par, sau leucoplast pe varful degetelor, dar multi copii le scot sau devin agitati. Exista diverse metode, discuta cu un psiholog care a auzit de tricotilomanie.
CorinaDani spune:
mickyyy, s-ar putea sa ai dreptate cu acea explicatie, si eu am descoperit pe scalp doua zone mai sensibile la scarpinat/tras de par : una imi da o senzatie placuta de relaxare, cealalta, daca ma doare capul si ma trag de suvita de par din zona, parca simt cum durerea iese din cap, nu stiu cum sa explic, dar chiar are efect.
viviana spune:
A pus acest subiect aici pentru ca probabil s-a gandit la tricotilomanie.
Tricotilomania este generata de stress.
Nu stiu multe despre asa ceva, si nu stiu daca se poate rezolva la copii asa mici insa stiu ca poate disparea odata cu rezolvarea conditiilor favorizante gen desene animate violente, consilierea parintilor samd.
Sfatul meu este consultarea unui psiholog.
Alt sfat ar fi sa o tii de manuta pana adoarme si sa-i canti de exemplu.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Mickyyy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani mickyyy, s-ar putea sa ai dreptate cu acea explicatie, si eu am descoperit pe scalp doua zone mai sensibile la scarpinat/tras de par : una imi da o senzatie placuta de relaxare, cealalta, daca ma doare capul si ma trag de suvita de par din zona, parca simt cum durerea iese din cap, nu stiu cum sa explic, dar chiar are efect. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Zonele chiar sunt acolo, in cadrul sedintelor de bowen pe care le-am facut eu era si un "procedeu", ca nu stiu cum altfel sa-l denumesc, care dura 2-3 minute maxim si consta intr-un fel de masaj (presopunctura) a tamplelor combinat cu cateva trageri usoare de par in anumite zone. Senzatia de relaxare totala care o aveam dupa era incredibila, desi nu se datora doar "trasului de par", pentru ca o sedinta de bowen dura aproape o ora, si nu consta doar in asta, din contra, asta era "finalul". Am folosit multe "" pentru ca descrierile sunt aproximative.
Despre tricotilomanie nu stiu chiar nimic , asa ca nu pot sa dau vre-un sfat sau sa emit vreo parere.
danielatt spune:
Baietelul meu de 3.5 ani se joaca in parul meu pana adoarme. Asa ne-am obisnuit..e drept ca uneori imi mai smulge cate un fir doua dar inca nu se vede diferenta.
Ideea cu crema pe manuta e foarte buna, asa nu-si mai smulge parul.
eumada spune:
Care-s zonele alea?De cand am citit subiectul ma trag de cap incercand sa gasesc senzatia de relaxare da` nu-mi iese...help..
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
LauraNicole spune:
Copilul este stresat de ceva. Trasul de par este semn clar al stresului. Un psiholog v-ar putea sa identificati in primul rand sursa stresului(schimbari in viata de zi cu zi, boala, plecarea cuiva chiar si a unui animal etc). Trebuie sa luati masuri acum, cat e inca mica.
----------------------------------------------
mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007
O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA!
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11