Fulgusorii se pregatesc de sarbatoare {17*}
Raspunsuri - Pagina 17
pishko spune:
Fetelor, voi le mai dati fulgusorilor biberonul cu lapte dimineata?
Puiutii mei iubiti
Mihai (28.10.2009) si
Emma (14.03.2011)
A_driana spune:
pishko David nu mai are biberon de pe la 1 an si un pic...de cand a refuzat complet laptele lichid...
el bea in fiecare dimineata si seara lapte (cam 250-300 ml o data) din cana normala cu paiul
Adriana, mamica pufarinului David
gabitza35 spune:
Pishko,la noi biberonul a fost prima dragoste adevarata -aia de nu se uit niciodata (sper ca nu).
Pana la 1 an jumatate Dragos avea pe la 2 noaptea o masa de lapte,cam 130 ml,cum altfel, decat cu biberonul. A renuntat brusc la ea.
Acum au amandoi doua mese de lapte/ zi indiferent de ce, cat si cand au mancat ultima oara.
Nu se culca fara biberon cu lapte, cam 250 ml,chiar daca abia au fost scosi din scaunele de masa unde au servit cina - fara lapte nu se culca (iar laptele musai in bibe, daca e in altceva, in patut striga dupa bibe).
Pe la 6-7 dimineata mai avem un biberon cu lapte (210 ml),pe care il cam beau semiadormiti si dupa care mai dorm cam o ora,maxi doua.
Vom incerca treptat sa renuntam la biberonul de dimineata,pt ca am inceput gradinita. Deocamdata,fiind eu inca in CIC,nu sunt prea stresata sa ii duc la program; cand se trezesc ii imbrac si la gradi. Asa am ajuns la gradi si la oa 11, dupa trezire la 9.30 (le-am dat acasa micul dejun pt ca il ratasera pe cel de la gradi)
Cand voi incepe serv nu voi mai fi interesata sa mai prind si eu,si ei ora aceea suplimentara de somn de dupa biberonul de la 7 asa ca ii voi lasa sa se trezeasca definitiv pt a merge la gradi/serv.
vara asta :)
vias spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pishko Fetelor, voi le mai dati fulgusorilor biberonul cu lapte dimineata? Puiutii mei iubiti Mihai (28.10.2009) si Emma (14.03.2011) |
JR are biberon cu lapte si dimineata si seara

Mamica lui JR
vias spune:
noi inca mai avem si suzeta...si cu cat trece timpul, cu atat e mai dependent de ele
...da.. ele, pt ca tot timpul sunt macar 2
...mai nou..si ziua le cere ![]()
...olita la noi..nu merge deloc....
..sii...tot blue ![]()
Mamica lui JR
busymummy spune:
Vias

Mai fetelor, va iau de mot
... pai cum sa mai aiba copiii bibe si suzeta dupa un an si 1/2? Le faceti dintisorii praf! Si strambi si plini de carii! (vorbea dentistul din mine
) Stiu ca nu e usor sa scapati de ele, de trebuie
Fetele care nu mai folosesc bibe si suzi, hai sa 

pentru fulgusorii care trebuie sa renunte la ele
Propun ca noul capitol sa se cheme - Fulgusorii fac 2 ani si scapa de biberon si suzeta
pishko spune:
Multumesc de raspunsuri fetelor... si mihai avea 2 mese de lapte dimineata si seara... si de cateva zile i-am scos-o p-aia de dimineta ca m-am gandit ca poate din cauza asta n-are pofta de mancare dimineata... dar m-am inselat ca e aceeasi poveste... nici gand sa-i bag ceva pe gat in afara de ceva coaja de paine si o canita cu lapte... asa ca o sa revin sa-i dau biberonul de lapte ca macar isi mai ia de-acolo cate ceva... cu suzeta si la noi aceeasi situatie... nu-i da drumul si pace, i-o mai fura si ziua de la sora-sa, ca ziua o scosesem de mult... acum nici nu pot sa i-o interzic, ca ar insemna sa i-o iau si de la emma... asa ca ne mai intindem cu ea cat s-o mai putea... eu sper sa reunute el singur... iar cu olita asteptam cu nerabdare sa ne mutam s-o punem in functiune... a inceput sa zica dupa ce face si o data a zis si inainte... probabil ca asa e mersul... asa ca mai asteptam... din experienta mea cu mihai nu am cum sa-l fortez in nici o privinta... n-am avut niciodata succes, si cu cat insistam cu atat se incapatana sa faca ce vroia el, asa ca mai bine il las pe el sa aleaga momentul la toate cele... (in limita bunului simt, evident
)
Puiutii mei iubiti
Mihai (28.10.2009) si
Emma (14.03.2011)
A_driana spune:
mummy
...noi avem numa suzeta, doar la somn la amiaza si seara
cum sa i-o scot? fara ea nu doarme...intr-o zi a aruncat-o el la cos, am zis gata...la pranz trecuse 2 ore peste ora lui de somn si el era tot treaz....in clipa cand a primit pipa a dormit in 2 min...
si seara ne prinde ora 11-12 treji daca nu are pipa...ceea ce mie nu-mi place deloc....el doarme la maxim ora 10....
si eu as vrea sa n-o mai avem...dar nici n-am insistat tare pana acuma...
el degeaba o arunca, o da la cutu sau altele din astea....cand vine momentul ,pipei' o vrea...
astept sfaturi, daca aveti 
Adriana, mamica pufarinului David
busymummy spune:
A_driana - ce pot sa-ti spun este ca la Andi le-am scos brusc (avea 6
) si nu a protestat. Vlad insa a protestat... vreo 3-4 nopti de culcat la 11.30 si gata! A inteles mesajul
. Iar Andi nu a protestat pentru ca am aplicat metoda urmatoare: ne-am jucat cu ele la ursuleti... apoi cand s-a luat cu alta joaca, le-am pitit eu... Cand a venit vremea somnului am zis ca eu nu stiu unde sunt, sa le caute, ca el s-a jucat cu ele... A cautat vreo 1/2 de ora, apoi a zis "nu-i" si gata, asta a fost! Insa nu am scos simultan si biberonul, ci pe rand. Iar scosul biberonului nu a insemnat scosul laptelui... laptele il bem si acum, de 3 ori pe zi, din cana cu cioc tare (care nu simuleaza suptul). Dar bautul laptelui nu mai e asociat cu somnul... bem laptele in brate la mami/tati/Andi, apoi punem cana la loc si mergem de mana la nani...
pishko spune:
Dar ce sfaturi aveti cand copilul nu mananca timp de 24 ore mai nimic, decat niste prostii pe care le ciuguleste? si nu are nimic... e doar refuza pur si simplu... de exemplu a avut ultima mas aconsistenta ieri la pranz... aseara a baut putin lapte din biberon si azi mai nimic... si s-a culcat asa... pai cand face de-astea, nu-ti vine sa-i daiu laptele si din oala? numai sa-l bea? MI-a manact fiactul cu tot cu suflet, pe cuvant!
Puiutii mei iubiti
Mihai (28.10.2009) si
Emma (14.03.2011)