De la ce varsta e bine sa-ti dai copilul la scoala
Raspunsuri - Pagina 3
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei eu intreb timid, ce pierde daca face anul ala pregatitor ? |
Fix aia voiam si eu sa intreb: unde-i pierderea?
Dupa mine, monalac zice foarte bine: copilul merge la scoala atunci cand dezvoltarea lui (din toate punctele de vedere) ajunge in punctul in care poate merge la scoala.
Nu cand consideram noi ca ar fi bine ca varsta sau ca...pierderi.
Ana va merge la scoala la 7 ani si 3 luni (acum e in pregatitoare la gradi) si nu vad ce ar fi castigat daca mergea de anul asta: un an in plus sau minus la ce?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
szivarvany spune:
eu acum pot spune ce pierde: timp liber, libertatea aia fara griji
niciodata in viata asta nu vor mai avea inca o data un an liber, in care daca vor, merg la gradi, daca nu vor, se mai poate lipsi , un an intreg in care pot face absolut tot ce vor ei
ca in rest ... nu inteleg ce anume ii poate plictisi in grupa pregatitoare, cand se munceste serios in caiete speciale !
dar fiecare parinte face cum crede ca e mai bine
mai e o mamica ce a scris ca fi`sa e batrana acum la 7,3 ani pt clasa I
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
Dorsilia spune:
a mea va fi in clasa I la 7 ani si.....aproape 9 luni si zau daca mi se pare exagerat. Nu conteaza ca termina liceul la 18 ani si sau la 19 ani si. Eu l-am terminat la 18 fix si pe cuvant ca nu am inregistrat nimic fabulos pt ca m-am dus la scoala cand nici nu aveam inca 20 de kg, eram cea mai mica, plapanda si timida la abia 6 ani impliniti in clasa I. Puteam sa mai stau la gradi cum am stat de la 2 ani binemerci inca un an. Nu m-am maritat devreme, in schimb am avut timp de 2 alte scoli dupa liceu, ce sa zic....stres, stres si iar stres. Si ideea aia preconceputa ca "n-are rost sa pierzi timpul, fa ceva"...au trecut anii prea plini, prea incarcati, prea-prea fara timp si pt mine. Mereu si mereu sa performez. Imi venea uneori sa urlu "dar mai lasa-ti-ma-n pace!!!" Depinde si de temperament, eu sunt de felul meu calma si meticuloasa, ma oboseste rau cand trebuie sa fac multe si repede. Altii insa nu se simt bine decat "conectati" mereu la cat mai multe. Deci fiecare parinte ar trebui sa cunoasca temperamentul copilului si sa tina seama si de ceea ce el spune. Daca insista sa faca x, y, z activitati si le face bine sau isi doreste la scoala fiind plictisit la 6 ani la gradi, atunci sa fie inscris la scoala, daca insa e copilaros, jucaus, mai comod, mai plapand, mai bine sa-i fie lasat inca un an de libertate, fara program batut in cuie.
aici am un poem preferat al lui Kahlil Gibran pe care imi place sa-l recitesc mereu, mai ales cand simt ca ma napadesc, datorita societatii, niste asteptari care nu sunt reale, nu sunt ale mele si nu sunt pentru copiii mei. Tind uneori sa ma panichez si sa incerc sa ma uit prea mult in gradina celorlalti, si asta nu e in favoarea copiilor deloc
Copiii vostri nu sunt ai vostri.
Sunt fii si fiice ale Vietii care tanjeste chiar dupa ea insasi.
Ei vin prin voi, dar nu din voi, si chiar de sunt cu voi, ei nu va apartin.
Le puteti darui dragostea voastra, dar nu si gandul vostru.
Caci ei au propriul lor gand.
Le puteti gazdui trupurile, dar nu si sufletele,
Caci sufletele lor sunt gazduite in casa zilei care va sa vie, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste.
Va puteti stradui sa fiti ca ei, dar sa nu cautati a-i face pe ei asemeni voua.
Caci viata nu merge inapoi si nici nu se impotmoleste in ziua ce a trecut .
Voi sunteti arcuri, iar ei sagetile insufletite pe care le trimiteti inainte. Arcasul ocheste tinta in nemarginire si va inconvoaie cu puterea sa pentru ca ale Lui sageti sa zboare cu iuteala in departari.
Cu bucurie lasati mana Arcasului sa va-nconvoaie,
Caci asa cum El iubeste sageata zburatoare, la fel iubeste arcul care il asculta.
bulinuta27 spune:
sunt de acord cu rufus si cu mamagiuliei...a mai fost un subiect cu tema asta si m-au casapit fetele cu ce perdere imporatna o sa sufere copilul meu...
eu nu sunt de acord nici cu porcaria asta cu grupa pregatitoare la scoala si ma tot gandesc sa il dau la o gradi care va mai organiza si la anu grupa pregatitoare
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37) si
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Alexandra spune:
Eu sunt pro mers la scoala in clasa I la 7 ani, 7 ani si ceva.
Un an in plus conteaza, sunt mai atenti, pot rezista mai bine in banci si sunt mai copti la minte. Pe mine m-au dat parintii la 6 ani si 2 saptamani, a fost bine, dar nu se compara ce faceam noi in clasa I cu ce se face azi in clasa I. E foarte greu sa-i explici unui copil exercitii cu termenul necunoscut cand el deabia invata sa socoteasca. Mai sunt probleme cu siruri, cu multimi, si toate intr-un ritm alert.
Nu stiu cum va fi organizata clasa pregatitoare, probabil ca nici cei care au dat legea nu stiu, daca va fi la gradinita sau la scoala, dar repet, eu cred ca e mai bine sa inceapa scoala la 7 ani.
claujro spune:
Daca-i tineti si anul scolar urmator la gradinita in grupa mare/pregatitoare sau cum s-o numi, va veti trezi in situatia ca la 7 ani si ceva sa intre la scoala in clasa pregatitoare, pentru ca in 2013-2014 NU VA MAI EXISTA clasa I, ca si clasa de inceput, nou formata.
Va fi clasa I, doar ca o continuare a clasei pregatitoare intrata la scoala in toamna lui 2012.
Nu stiu care gradinita va organiza clasa pregatitoare, cu catalog, note, foaie matricola, profesor de limba straina, religie si educatie fizica.
lavi02 spune:
Clau, eu cred ca asta si vor multi parinti, sa intre copiii in clasa pregatitoare de la scoala dupa 7 ani. Ca daca e la scoala inseamna ca incep scoala si cum adica sa inceapa scoala la 6 ani ?! Ca vor termina liceul la 20 de ani cred ca nu ii intereseaza. Nici ca vor invata sa citeasca si sa faca socoteli simple (in clasa I) abia intre 8 si 9 ani.
Dorsilia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claujro Daca-i tineti si anul scolar urmator la gradinita in grupa mare/pregatitoare sau cum s-o numi, va veti trezi in situatia ca la 7 ani si ceva sa intre la scoala in clasa pregatitoare, pentru ca in 2013-2014 NU VA MAI EXISTA clasa I, ca si clasa de inceput, nou formata. Va fi clasa I, doar ca o continuare a clasei pregatitoare intrata la scoala in toamna lui 2012. Nu stiu care gradinita va organiza clasa pregatitoare, cu catalog, note, foaie matricola, profesor de limba straina, religie si educatie fizica. |
nu mai inteleg ... fetita mea e in grupa mare acum si are 4 ani si 10 luni, nascuta in decembrie 2006.
cum nu doresc s-o incadrez in programul de scoala decat de la 7 ani si x luni, inseamna ca va trebui sa o inscriu de la 6 ani si x luni intr-o pregatitoare, da? parca stabilisem cu voi in vara ca e in regula chestia asta...acum nu mai e?
Laura25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Dorsilia
nu mai inteleg ... fetita mea e in grupa mare acum si are 4 ani si 10 luni, nascuta in decembrie 2006. cum nu doresc s-o incadrez in programul de scoala decat de la 7 ani si x luni, inseamna ca va trebui sa o inscriu de la 6 ani si x luni intr-o pregatitoare, da? parca stabilisem cu voi in vara ca e in regula chestia asta...acum nu mai e? |
Ba da, Dorsilia, e ok asa cum vrei tu. Asa va fi.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Dorsilia spune:
nu acum chiar, fara gluma, nu sunt eu la curent cu toate legile ce se scot peste noapte, de aia cred ca daca stiti ceva ce ar trebui sa stiu, atunci mi s-ar parea corect sa se discute.
buburuza mea va repeta pregatitoarea cel mai probabil, as prefera macar sa intre in pregatitoare a doua oara la scoala direct, la 6 ani si 9 luni, si sa continue clasa I tot acolo cu acelasi dascal.
baietelul meu e in clasa I, are 7 ani si 2 luni si ma bucur ca nu l-am dat mai repede, acum este pregatit psihic pt a face fata oarecum cu infinit mai multe sanse de succes decat anul trecut. Nu a contat pt mine ca el stia sa citeasca, sa scrie, si sa socoteasca de la 6 ani. Acum nu se plictiseste, chiar daca are munci repetitive, se perfectioneaza la caligrafie de exemplu, ca are nevoie, e mai relaxat, are o mai buna capacitate de adaptare la cerinte, la efort, la programul scolar.
de aceea as dori sa urmez si cu fetita aceeasi cale, ea e mult mai refractara la program pana si acum, nu-mi doresc nici sa=mi imaginez ce chin ar fi sa o dau la scoala nepregatita