De la ce varsta e bine sa-ti dai copilul la scoala

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu! Cei care fac pregatitoarea la gradi se inscriu in cls I.

La pregatitoarea de la scoala sunt inscrisi cei care implinesc 6 ani pana in decembrie 2012.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ILONA_21 spune:

baietelul meu este la grupa pregatitiare asa mi-a zis doamna chiar azi am vb cu dansa noi ca parinti ne-am gantit ca este cam micut anul acela care il statea la gradinita era important la copii e important si o zi dar un an al meu e cam micut de statura si de aceea nu prea am fii de acord sa mearga de la 6 ani dar daca nu avem de ales

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Daria, strict din punctul meu de vedere, pierde 1 an in care se va plictisi, nu va invata nimic nou, se va 'plafona', sa zic asa... Dar, daca va trebui neaparat, va merge si la pregatitoare, asta e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Carla va avea 6 ani si 8 luni in septembrie 2012 si va merge in clasa I-a, nu 0. Face acum pregatitoarea, nu vad la ce ar mai pierde vremea inca un an.

Daria, din punctul meu de vedere, cu cat termina mai devreme liceul, cu atat mai bine. Mie mi se pare aiurea ca adulti de 20 de ani aproape sa fie la liceu, deci dependenti de parinti.

Insa, sa fiu sincera, nu stiu ce as fi facut daca avea data nasterii in Septembrie!

Mergi la inceput

Cum am zis mai sus baietelul meu face 6 ani exact pe 2 septembrie cu 7 zile inainte de inceperea anului scolar pentru ca am inteles ca anul scolar 2012 incepe pe 9 septembrie de aceea inca nu stim ce sa facem ce e mai bine pentru el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

depinde foarte mult de copil.lucrez in sistem si vorbesc in cunostinta de cauza.sunt copii care nu sunt pregatiti emotional la 6 ani sa faca fata stresului de la scoala.un an conteaza foarte mult in dezvoltarea lor psihica si emotionala.

Mergi la inceput

monalc al meu pot spune ca il incanta scoala dar totusi ar mai si copilari( daca pot spune asa ) cum ai zis si tu e stresul mare la scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Ilona, practic ai de ales intre clasa 0 si clasa I, nu intre gradi si scoala.
In aceeasi situatie sunt si eu. Va avea 6,3 ani si am decis ca il dau in clasa 0. Il vad ca nu are inca rabdare de betisoare si ce mai fac ei pe acolo si nu cred ca la anul se va concentra suficient pt clasa I.
Si eu am inceput clasa I la 6,3 ani, dar fetele au alt ritm de dezvoltare. Baietii sunt mai copilarosi in opinia mea.

Mergi la inceput

roli al meu e mai copilaros de aceea nu prea stim ce sa alegem cred ca vreo 60 % l-am da la clasa 0 nu stim sigur e o decizie importanta si greu de luat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui monalac

depinde foarte mult de copil.lucrez in sistem si vorbesc in cunostinta de cauza.sunt copii care nu sunt pregatiti emotional la 6 ani sa faca fata stresului de la scoala.un an conteaza foarte mult in dezvoltarea lor psihica si emotionala.

Si noi ne-am lovit de aceasta problema, fi-meu fiind nascut exact in data kimita de inscriere la Kindergarten (adica clasa 0) ... deci putea fi ori cel mai mic din clasa, ori cel mai mare daca il mai tineam pe loc 1 an.
Noi am decis sa-l tinem pe loc si nu imi pare rau-din motivele spuse de monalac ... nu este vorba de performanta academica, desi la aceasta varsta se simte si in asta un copil mai aproape de 6 ani sau mai aproape de 7 ani ... emotional insa este mult mai bine la 7 ani - este mai organizat, percepe mai bine regulile din clasa, se stapaneste mai usor, te poti intelege cu el si este mai responsabil - nu-si mai uita caciula, puloverul, bluza de trening prin sala de sport ...

Mergi la inceput