Trombofilia, o cauza a infertilitatii -65-

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns evaioanna spune:

Buna ziua,

As vrea sa va cer o parere; am facut la inceputul anului urmatoarele analize: anticoagulant lupic, proteina C, proteina S, ATIII, Proteina C Global, homocisteina, fibrinogen; toate au iesit in limite (le-am facut la Fundeni).
Avand in vedere ca cele de mai sus au iesit bune, credeti ca ar trebui sa fac si mutatiile MTHFR, factorul V Leiden, gena PAI, etc? Se poate sa am vreo problema cu vreo combinatie a acestor mutatii, chiar daca analizele de mai sus au iesit bune? Sau nu are nici o legatura una cu alta?
Mentionez ca incercam sa avem un copil de 3 ani si jumatate si niciodata nu am reusit sa raman insarcinata.

Multumesc frumos,
Adriana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana33 spune:

Adi,de obicei,homocisteina merge impreuna cu mutatiile,dar daca tot vrei copii,fa si restul analizelor,ca eu am avut o "surpriza",asta dupa ce dr. au facut 3 FIV-uri fara sa-mi faca analizele astea.Cei de la MedLife mi le-au facut si am avut o mare dezamagire cand am aflat ca le am,dar macar am stiut ce ni se intampla.
Danezza,ai si tu dreptate,nu m-am gandit asa,cred ca cine are nevoie de nr.doamnei dr.ii da telefon cu un scop anume,nu ca sa o deranjeze fara rost.Dar cine stie cine mai intra pe forum si ce idei are...Deacum am sa trimit PM.

VIITOARE MAMICA (1 IA nereusita Bucuresti iulie 2008 cu dr.Moisa Anca,FIV 1 nereusit la Budapesta oct. 2008 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc, FIV 2 nereusit la Budapesta iulie 2009 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc,ET nereusit la Budapesta oct. 2009 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc,FIV 3 nereusit iulie 2010 la Giulesti cu prof.Marinescu Bogdan iulie,FIV 4 nereusit octombrie 2011 la MedLife cu dr.Albu Dragos)
Mutatia 675 4G heterozigota si mutatia 844G heterozigota(ambele descoperite in februarie 2011 la MedLife),sotul cu teratozoospermie(descoperita la MedLife in februarie 2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Adipink, analizele pot iesi ok in afara sarcinii (nu ma refer, desigur, la cele genetice, care ies mereu la fel, ci la restul, care arata consecintele mutatiilor, adica cele care se fac la fundeni). Daca ai mutatiile, e posibil ca pe sarcina sa creeze probleme.

http://salveazavieti.ro/858/doneaza.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Adipink, eu as verifica si mutatiile. Stiu o fata care a incercat mai multi ani decat tine sa ramana insarcinata si a nu ramanea din cauza unor mutatii. A aflat intamplator ca le are investigandu-se pentru alte probleme generate tot de mutatiile astea.
Sunt absolut de acord cu ce spune Floaredemac.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060

Mergi la inceput

Buna dimineata,

Multumesc tuturor de raspuns!
Va rog frumos sa mai imi spuneti cam care dintre aceste mutatii mi le recomandat sa le fac (care sunt cele mai important de facut); poate reusesc sa fac rost de bani macar pentru o parte dintre ele. Luna aceasta voi face o inseminare.
Incep sa ma gandesc serios la aceasta problema, deoarece nu am descoprit o cauza concreta pentru care nu obtinem o sarcina, desi am facut destul de multe investigatii.
Am uitat sa mentionez ca homocisteina imi iesise 8,15 iar asistenta de la Fundeni mi-a spus ca e ok valoarea, se incadreaza in limite, insa daca era sa fiu insarcinata la valori peste 8 as fi primit tratament.
Multumesc inca o data si va doresc o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

adi,
subscriu la ce au spus fetele deja
si mie analizele imi ieseau si imi ies ok si acum si totusi .. mutatie este
Pe prima pagina parca sunt trecute analizele care trebuiesc facute

in 26+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Adi, eu as zice sa faci MTHFR (pentru ca e foarte frecvent printre fetele care nu raman insarcinate sau pierd sarcini) si factorul V Leiden pentru ca e o mutatie serioasa. Ulterior poti face gena PAI si, eventual, Factorul XIII. In ianuarie treceam prin aceeasi dilema ca tine si am facut toate analizele astea (mai putin Factorul XIII) + cele clasice scrise de tine. Acum vreau sa mai fac Factorul XIII.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060

Mergi la inceput

Adimare dreptate MeAlex,dar as mai adauga factorul II.Cu ocazia asta,citindu-va,o sa ma duc si eu sa-mi fac factorul XIII.Ptr Homocisteina sa stii ca tratamentul este f.usor.Se da Femibion de obicei,deoarece o homocisteina marita inseamna un complex de vitamine B scazut.Are si metafolat,adica un acid folic organic.Mie mi s-a dat si acid folic separat,de 5mg,impreuna cu Femibionul.E cam scump Femibionul,dar merita.Eu,pana sa ajung la dr.,dupa ce imi iesisera analizele,m-am apucat sa iau complex de vitamina B produse la noi in tara si m-a certat dr,mai ales ca la axila stanga incepuse sa mi se mareasca un ganglion,care cand si cand isi mai face de cap.Mi s-a mai dat si aspirina,Aspener,un comprimat pe zi.Este antiagregant plachetar,apoi am oprit-o cat am facut injectiile cu Clexane.
Retine ce scriem noi,fiecare cu experienta ei,sau scrie pe ceva si apoi,daca vb cu dr.,intreaba ca nu faci nici un rau.Cel mult,nu este de acord si iti recomanda altceva.Ptr.mine au contat sfaturile fetelor si imi pare rau ca nu le-am gasit mai demult.Mult succes iti doresc

VIITOARE MAMICA (1 IA nereusita Bucuresti iulie 2008 cu dr.Moisa Anca,FIV 1 nereusit la Budapesta oct. 2008 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc, FIV 2 nereusit la Budapesta iulie 2009 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc,ET nereusit la Budapesta oct. 2009 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc,FIV 3 nereusit iulie 2010 la Giulesti cu prof.Marinescu Bogdan iulie,FIV 4 nereusit octombrie 2011 la MedLife cu dr.Albu Dragos)
Mutatia 675 4G heterozigota si mutatia 844G heterozigota(ambele descoperite in februarie 2011 la MedLife),sotul cu teratozoospermie(descoperita la MedLife in februarie 2011)

Mergi la inceput

Adi,scuze,la inceput am mai adaugat litere,dar sigur ai inteles ce-am zisNu stiu daca ai citit si postarile din urma,dar a scris o fata,parca Aristica,ca mutatiile MTHFR dau complicatii in trimestrul 2 de sarcina si cele ale genei PAI dau complicatii in trimestrul 3 de sarcina.

Mergi la inceput

Multumesc tuturor care mi-au raspuns! Sunteti foarte sufletiste si saritoare.
Imi pare foarte rau pentru cele dintre voi (majoritatea) care s-au confruntat cu pierderi de sarcina sau opriri din evolutie din cauza acestor mutatii pacatoase; cred ca e cumplit!
O sa incerc si eu sa le bifez treptat-treptat, pentru ca nu as suporta ca dupa atata timp sa reusesc sa obtin in final o sarcina, pe care apoi sa o pierd.
Va doresc numai bine!

Mergi la inceput