Romania–tara tuturor posibilitatilor-admitere fac

Romania–tara tuturor posibilitatilor-admitere fac | Autor: MaraAnisia

Link direct la acest mesaj

Din seria “Romania – tara tuturor posibilitatilor” as dori sa va semnalez o nedreptate ce are loc in sistemul de invatamant din Romania.

Sotul meu s-a inscris, in sesiunea septembrie 201, la Universitatea Bucuresti - facultatea de teologie ortodoxa, a platit taxa de inscriere, a completat dosarul cu toate documentele necesare sustinerii examenului si s-a prezentat la interviul de promovare a examenului de admitere la specialitatea Teologie Pastorala. (cea care permite exercitarea profesiei de Preot, dupa absolvire)

In momentul inscrierii, pe site-ul facultatii erau anuntate 30 locuri cu taxa la aceasta specialitate. (aceleasi care sunt si acum la adresa http://www.ftoub.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=107:admitere-2009&catid=9:oficiale&Itemid=299

La afisarea rezultatelor, aflam ca a luat nota maxima. Bucurie! Daaaaaaaaaaar, sub panoul cu note, era afisat un Anunt care spunea ca NU sunt locuri la Specialitatea Teologie Pastorala (deci cea pentru care s-a inscris, a platit taxa de examen, a sustinut si luat examenul) si ca, cei care doresc, se POT inscrie la Teologie Didactica sau la Asistenta Sociala.

Cateva zile am lasat lucrurile sa se limpezeasca, ni se parea incredibila situatia.

Dupa 2 zile, cu un simplu telefon dat la secretariatul facultatii am aflat ca “li s-au luat” locurile cu taxa!!!! Si ca cei care au promovat examenul de admitere se pot inscrie la specialitatile mai sus mentionate. Am intrebat cum se rezolva “legal” aceasta problema si am fost sfatuiti sa ne adresam comisiei de examinatori, care,ulterior, a furnizat aceeasi "solutie", precizand ca dupa organizarea examenului de admitere, dl ministru al educatiei a emis un Ordin prin care "lua" locurile , cu taxa de altfel, la specialitatea Teologie Pastorala.

Deci, in minunata noastra tara, te inscrii la facultatea la care doresti, sustii examenul, il iei cu nota maxima, dar nu te poti inscrie la specializarea aleasa (singura care permite exercitarea profesiei de Preot ).

Supozitia mea este ca dl ministru este direct raspunzator de aceasta GAFA – cum e posibil sa se refuze inscrierea la facultate cu taxa enorma (31 milioane/ an!!!) unui candidat care a promovat examenul de admitere???

Va multumesc pentru timpul acordat

Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Problema poate fi pusa si invers: gafa poate fi si a institutiei de invatamant.
Multe facultati de stat isi umflau numarul de locuri sperand sa le completeze si sa obtina un buget mai mare de la minister, buget cu care sa-si onoreze stufosul personal. Fiecarei facultati de stat i se aloca un buget proportional cu numarul de studenti.

Trebuie presat pe toate caile (facultate, universitate, minister) pentru a elucida misterul locurilor disparute si, poate, a rezolva favorabil situatia.

Daca la specializarea respectiva au ramas locuri bugetate, institutia poate fi obligata sa accepte un loc in plus.

Daca insa specializarea nu s-a mai infiintat pentru ca nu a fost aprobata de minister nu vad ce s-ar mai putea face decat restituirea taxei si, eventual, darea in judecata a cuiva pentru daune materiale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Ar trebui sa ii da-ti in judecata si sa le faceti plangere scrisa.

----------------------------------------------
mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA!

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Si eu spun la fel,facuta plangere si dat in judecata

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

AJUTOR URGENT PENTRU MARIUS!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

intrebare : aceasta este singura facultate din Bucuresti care permite absolventilor sa exercite profesia de preot ?
poate cei de la ministerul educatiei au "luat" aceste locuri din cauza faptului ca absolventii nu vor avea unde sa-si exercite profesia, nefiind un numar suficient de parohii libere sau posturi vacante ? un motiv trebuie sa existe, altfel ar fi o gafa enorma, fie din partea ministerului, fie din partea universitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

va multumesc tuturor pentru opiniile pertinente. aceleasi ganduri ne-au incercat si pe noi -va imaginati frustrarea maxima de a procesa aceasta chestiune -inveti,iei examenul cu 10 si nu poti sa te inscrii la specialitatea pt care ai candidat!
in fine, sa va raspund - este singura institutie de invatamant din Bucuresti care pregateste viitori preoti (mai sunt si in alte orase din tara), acum pb se pune altfel - chiar daca termini aceasta facult, nu iti asigura nimeni automat un loc de munca (o parohie), trebuie sustinut un examen de ocupare a unui post vacant,in caz ca exista. apoi, o facultate absolvita aici nu inseamna ca respectivul va si ramane in Bucuresti pentru a profesa (poate alege alta localitate sau chiar alta tara!), deci pica ideea ca nu mai sunt locuri de teama ca vor fii prea multi preoti.

cu judecata - asta a fost si la noi primul impuls, DAAAR avand in vedere ca pe viitor sotul doreste sa urmeze aceasta facult., e cam aiurea sa-i dai in judecata si pe urma sa devii studentul lor, desi cel putin teoretic lucrurile sunt separate (profesorii universitari de avocatii Universitatii).

plangere scrisa as vrea sa fac,dar unde? nici macar nu stim cui sa ne adresam cu aceasta pb. - la minister daca depunem o cerere raspunsul dureaza 30 zile si s-a dus si inscrierea. am incercat sa sesizez presa, dar fara succes, se pare ca jurnalistii sunt avizi dupa subiecte senzationale,nu de genul "se alege praful de educatia romanilor".

mentionez ca in aceeasi situatie se afla aproximativ 50 persoane care s-au inscris la examen si l-au promovat.
ma gandeam ca daca s-ar cunoaste intre ei,s-ar uni si ar merge la stimabilul decan al facultatii pentru a cere rezolvarea LEGALA a situatiei am putea avea succes.

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Pai daca erau 30 de locuri cum au promovat aproximativ 50 de persoane?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

au fost luate si 20 locuri din randul absolventilor din sesiunea iunie.

Cu Dumnezeu in gand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MaraAnisia

cu judecata - asta a fost si la noi primul impuls, DAAAR avand in vedere ca pe viitor sotul doreste sa urmeze aceasta facult., e cam aiurea sa-i dai in judecata si pe urma sa devii studentul lor, desi cel putin teoretic lucrurile sunt separate (profesorii universitari de avocatii Universitatii).

Cu Dumnezeu in gand

pui problema gresit.
Sotul tau doreste sa acceseze cursurile, programa, profesia de mai tarziu. Problema a aparut insa in segmentul ogranizatoric, si acolo exista cel putin o persoana vinovata.
Reclamatii: In primul rand, la secretariat:
au pus afise, primit inscrieri, taiat chitante, organizat concurs fara o baza. Apoi, inca o plangere la director: ca a aprobat asa ceva. Si nu in ultimul rand, institutia, pt ca si-a batut joc de un an din viata candidatilor. Pt ca acesti candidati puteau accesa locurile din alta universitate, din alt oras; acum sunt pusi in situatia de astepta inca 1 an si sa dea din nou examen, si sa spere ca istoria nu se repeta.

E f. usor sa dai vina pe directiunea de sus. Atat ca cei care au actionat, sunt culpabili, au vina efectuarii unor pasi fara dicernamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:

Daaaaaaaaaaar, sub panoul cu note, era afisat un Anunt care spunea ca NU sunt locuri la Specialitatea Teologie Pastorala (deci cea pentru care s-a inscris, a platit taxa de examen, a sustinut si luat examenul) si ca, cei care doresc, se POT inscrie la Teologie Didactica sau la Asistenta Sociala.

Dupa cum povestesti, eu cred ca facultatea stia ca nu are acele locuri aprobate. Pe principiul romanesc "las ca merge si asa" or fi zis ca poate primesc ei ceva locuri. Sau au facut-o cu buna stiinta sa va ia banii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:

....
ma gandeam ca daca s-ar cunoaste intre ei,s-ar uni si ar merge la stimabilul decan al facultatii pentru a cere rezolvarea LEGALA a situatiei am putea avea succes.

Facultatea a oferit deja solutia legala a situatiei, asta ca sa va scuteasca de complicatiile cu tribunalele si sa se scape mai ales pe ei. Parerea mea este ca au organizat concurs pentru o forma de specializare la care nu aveau acreditare/avize etc de la minister si nici nu au cum sa o obtina. Concursul trebuia organizat dupa ce aveau aprobarile. Nu stiu daca obtinerea aprobarilor pentru anul urmator le-ar putea asigura candidatilor admisi anul acesta sansa de a urma specializarea dorita dupa un an de alta specializare, poate ar avea sanse sa se transfere la alta universitate/facultate care a organizat concurs pe specializare anul acesta...dar dupa un an de studiu la UB.
Altfel e un an pierdut, puteti sa o luati ca atare sau sa-i reclamati/ chemati in tribunal pentru despagubiri ...nu stiu daca Protectia consumatorului are vreo treaba. Ca institutie publica nu vor negocia cu voi eventuale despagubiri ca nu au cum, e nevoie de hotarari judecatoresti pentru a-i pune sa plateasca "eroarea".

Sa se uneasca admisii pe locurile cu taxa si sa mearga la minister cu o jalba in bat, poate au sanse asa. Chiar daca primirea raspunsului dureaza 30 de zile (nu e obligatoriu sa dureze atat, asta e limita maxima). Apoi daca au un raspuns nefavorabil tot impreuna sa actioneze UB in judecata pentru ... inselaciune?!... publicitate falsa?!... habar nu am, un avocat ii va lamuri ce si cum.

Nina, 29s+,

Mergi la inceput