Copil problema in colectivul clasei
Raspunsuri - Pagina 8

michelle-usa spune:
pe mine anul trecut m-a chemat la scoala (william era in primul trimestrul din clasa 1).
problema a fost ca William al meu a vorbit gura fara el si a spus in clasa, ca unei fete Y ii place de un baiat X...(chestia e ca pe bune ii place de el dupa cum am aflat de la parinti).
Dar pt acea afirmatie William a trebuit sa-si ceara scuze in fatza clasei, iar eu sa-i fac morala acasa...ca toti sunt colegi si nu e vorba de placut decat "colegial" ..si bla..bla...bla
michelle

Katya spune:
Nici ca pe la noi, desigur, dar nici in totalitate ca pe la altii...de ex mie (in cazul expus de Kariguld) mi se pare exagerat ca un director sa fie demis si sa nu mai aiba drept de a profesa pt ca-n curtea scolii, in timpul mandatului lui, a avut loc un act de violenta, ca doar omul nu l-a incurajat sau tolerat, se vor intimpla mereu probabil, ca si diverse accidente, de ce sa demiti omul? Prof de serviciu, da,sa fie sanctionat , desi chiar si un supraveghetor atent tot 2 ochi si 2 picioare are, nu putea poate sa fie fix in acel loc si-n acel moment...
La fel in cazul expus de Michelle, copilul ce mare greseala a facut ca a zis ca lui x ii place de y, astfel incit sa-si ceara scuze-n fata clasei iar mama sa-i spuna ca un copil are dreptul sa aiba doar sentimente de colegialitate, doar si la virsta asta copiii se 'indragostesc', nu?(Noi cind eram mici ne si pupam!tot in clasa 1).Adica tb sa simtim toti la fel pt toti sau cum? La virsta lor e vorba doar de inocenta.

Alizee spune:
Revin cu amanunte : baiatul bataus deja este dus de catre invatatoare la psihologul scolii. Problema cu el a ajuns la directoare si daca nici dupa sedintele de consiliere nu se indreapta, cel mai probabil, va fi exmatriculat.
Sper ca toate masurile astea sa fie un semnal de alarma pt parintii lui si sa se implice in sedintele de consiliere.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Revin cu amanunte : baiatul bataus deja este dus de catre invatatoare la psihologul scolii. Problema cu el a ajuns la directoare si daca nici dupa sedintele de consiliere nu se indreapta, cel mai probabil, va fi exmatriculat. Sper ca toate masurile astea sa fie un semnal de alarma pt parintii lui si sa se implice in sedintele de consiliere. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Vorbim de acelasi copil?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Alizee spune:
Vorbesc despre baietelul, batausul clasei, care a lovit-o pe fii-mea cu piciorul incaltat in cap. Fii-mea este doar unul dintre copiii loviti.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

kariguld spune:
citat din mesajul lui Andries kari unde locuiesti? ca eu ma mut in orasul tau maine daca se poate... Andries mami!! uite avioanele, avioanele, sunt multe mami, multe!! uite si unul mic mami, e puiul lor, e puiul lor!!! |
in Nurnberg. te astept cu drag!

kariguld spune:
citat din mesajul lui Katya Nici ca pe la noi, desigur, dar nici in totalitate ca pe la altii...de ex mie (in cazul expus de Kariguld) mi se pare exagerat ca un director sa fie demis si sa nu mai aiba drept de a profesa pt ca-n curtea scolii, in timpul mandatului lui, a avut loc un act de violenta, ca doar omul nu l-a incurajat sau tolerat, se vor intimpla mereu probabil, ca si diverse accidente, de ce sa demiti omul? Prof de serviciu, da,sa fie sanctionat , desi chiar si un supraveghetor atent tot 2 ochi si 2 picioare are, nu putea poate sa fie fix in acel loc si-n acel moment... |
nu cunosc motivele exacte ale demiterii directorului, dar din cate am intels au mai avut loc si alte incidente. apoi ranirea corporala e un fapt foarte grav. acolo in gardul acela erau ramuri de grosimea a doua degete...m-am tot gandit daca ii intra una de-aia in spate sau in burta? sau daca isi rupea coloana? legea e foarte severa, ai ranit pe cineva raspunzi.
in fine, ideea e ca nu- usor sa menegeriezi o scoala plina de copii cu felurite temperamente.
Viviana, se poate si in Romania daca se vrea. dar "a vrea" asta e un pas mare ptr cei ce stau comozi. legi precis exista dar nu se oboseste nimeni sa le aplice. ma enerveaza replica aia stearpa "ei la altii merge, functioneza, dar la noi nu".

monicabo spune:
O asemenea lege ar lovi clar si in baietasii si fatucile, copii de bani gata, care fenteaza legea cum vor ei
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Emmcris spune:
Baietelul meu este in primul an la o gradinita step by step. Cred ca este grupa cea mai greau pentru orice educatoare. Vorbesc despre grupa mica, in general. In primele doua sapatamani de gradi, Stefanut a venit mai intai cu o vanataie in frunte, apoi muscat de obraz pana la sange. Am fost oprita,initial, sa iau legatura cu mamam fetitei violente deoarece se luasera deja masuri si nu era cazul, in opinia educatoarelor. Nu am vorbit cu mama fetitei. Dar le-am spus educatoarelor foarte clar ca daca se mai intampla un incident cel putin la fel de grav precum a fost muscatura de pe obraz voi face reclamatii nu doar la inspectoratul scolar ci si la politie pentru neglijenta. Sa va spun ca imediat s-a schimbat si atitudinea educatoarelor, in sensul ca sunt mult mai grijulii? Chiar s-a schimbat si, desi initial am avut dubii ca am procedat corect, acum sunt multumita ca am apucat taurul de coarne de la inceput. Din pacate, in Romania functioneaza foarte bine coercitia.

vio77 spune:
N-am mai activat de multa vreme pe forum dar acum chiar aveam nevoie de un sfat. Din pacate si eu ma confrunt cu problema lentei in scoala.
Fetita mea cea mare a inceput clasa I. Inca din a doua zi de scola a inceput sa-mi povestesca uimita ca o parte dintre colegii ei se bat in fiecare pauza, lucru confirmat si de doamna invatatoare la prima sedinta cu parintii, sedinta la care i-a rugat pe parinti sa discute cu copiii pentru a evita eventuale incidente viitoare.
Saptamana trecuta a avut loc o noua sedinta cu parintii la care ni s-a comunicat ca o parte dintre baietii din clasa (sunt 18 baieti si 7 fete) se bat in mod constat nu doar pe hol sau la baie ci si in clasa, ba chiar se sicaneaza si in timpul orelor, uneori doamna fiind nevoita sa piarda si 20 de minute din ora pentru a-i pune la punct.
La rugamintea parintilor de a-i nomonaliza pe zurbagii doamna l-a abordat pe unul dintre tatici. Acesta a replicat ca el ce sa-i faca, doar e si ala micu' copil si el. Eu nu am de lucru si ii sugerez sa-l taie de la portie la ceva ce ii place foarte mult (tv, calculator...) la care domnul explodeaza si imi sugereaza pe un ton destul de ridicat sa nu ii spun eu cum sa isi cresca copilul ca el are 8 acasa si se pricepe mai bine decat mine, mama de doar doi pui.
Un alt baietel era cunoscut de catre o alta mamica cu al carei copil ii fusese coleg si la gradinita drept foarte lent. Violenta fizica si verbala pe care o manifesta si in prezent, derajand nu doar orele cu doamna invatatoare ci si pe cele de sport si religie, pe care le fac cu alti profesori. Si nu e pauza in care sa nu lovesca cel putin un coleg. Bineinteles ca si mama lui a luat foc cand mai multi parinti s-au plans ca le-a lovit copiii si cand i s-a sugerat sa faca ceva pentru a preveni accesele de lenta.
Primul meu gand a fost acela de a-mi muta fetita in alta clasa (e un copil sensibil si non-lent). Ma tot gandesc oare ce va invata ea la scola daca doamna e prea ocupata ca sa faca liniste in clasa. Momentan fac doar liniute, patratele ... iar ea stie deja sa scrie si sa citesca asa ca inca nu e o problema... dar cand se va aglomera materia va fi. In plus mi-a spus de mai multe ori ca a fost impinsa ba chiar acum vreo doua zile primit un pumn in burta cand a vrut sa iasa in pauza pe hol (cand i-a spus mamei respectivului copil ca a fost lovita aceasta a replicat ca fiul ei nu face asa ceva - fiul ei fiind certaretul cu gradinita de mai sus). Din pacate eu am aflat despre incident abia a doua zi pentru ca lucrand tura de 12 ore in ziua respectiva a fost luata de la scoala de bunica pretenei ei.
Doamna invatatoare spune ca nu are ce sa faca pentru ca nu are voie sa-i pedepsesasca sau sa-i dea afara, consilierul scolii e prea ocupat cu chiulangii din clasele mai mari pentru a se deranja cu niste copii de 7 ani iar parintii considera ca un afront personal orice observatie facuta cu privire la copilul lor.
Toate cele de mai sus se intampla in scoala europeana considerata a fi cea mai buna din orasul in care locuiesc.
Poate sunteti mamici care ati trecut printr-o situatie asemanatoare. Ce ma sfatuiti sa fac?