Copil problema in colectivul clasei
Fara ca al meu copil, sau altii din clasa sa fie niste sfinti, avem totusi un copil, care depaseste cu mult granitele bunului simt si al oricarei reguli.
Suntem in cls a 3 a, respectivul copil a veit anul trecut in clasa, de la alta scoala (tot disciplinar, din cate s-a auzit) si de atunci terorizeaza tot colectivul. Problema este ca mama lui este profesor in scoala, iar doamna noastra ii cam tine partea.
Am crezut ca anul trecut a afost unul de acomodare pentru el (intepa colegele cu foarfeca, fura obiecte din ghiozdane la orele de sport, bate, si-a dat pantalonii jos de 2 ori, injura blesteama ca la usa cortului. Ne-am saturat cu totii sa ne terorizeze copii. Bineinteles ca uneori iese cu bataie pentru ca unul sau altul nu mai rezista. Nicio discutie cu mama si cu doamna invatatoare nu a avut niciun rezultat. Azi mi-a injurat copilul, doar pentru ca a trecut pe langa el (nu stiu ce i-a spus, pentru ca Andrei nu vrea sa reproduca).
Intrebarea mea este daca avem vreun drept legal sa cerem sa fie mutat in alta clasa.
Oricum o sa o facem, dar as vrea sa stiu daca ma pot baza pe ceva mai concret (desi nu cred).
Ce solutie ar fi?
Raspunsuri
Alizee spune:
Din cate stiu, puteti face o reclamatie scrisa si semnata de cat mai multi parinti, catre director. Acesta poate indruma copilul si parintii catre psiholog. Daca nu se intampla nimic din toate astea, puteti face reclamatie la Inspectoratul scolar. Cu siguranta ceva se va intampla.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
CorinaDani spune:
daca nu ar fi minor, faptele acestui copil ar fi considerate infractiuni sau abateri de la diverse legi.
fiind minor, cred ca parintii lui sunt responsabili si raspund pentru tot ce face acest copil. daca se intampla o nenorocire si scotea ochiul unei colege, cu foarfeca ? cum adica fura din ghiozdane ? pai ce, e in codru, face ce vrea muschiul lui, doar pentru ca mamitzica e profa acolo si il acopera ? daca acum, la 10 ani se comporta asa, ce-o sa faca peste 2-3-4 ani ?
de ce nu faceti o reclamatie impotriva parintilor acestui copil ? poate chiar si la Protectia Copilului sau Politie, daca reclamatia la directorul scolii si la Inspectorat ramane fara urmari.
cred ca ar trebui sa vorbesti cu invatatoarea, sa convoace urgent o sedinta cu parintii, strict pentru lamurirea si rezolvarea acestei probleme. oricat v-ar fi mila de acest copil, mai importanta este siguranta si integritatea fizica a copiilor vostri, nu puteti trai zilnic cu spaima ca va trimiteti copilul intreg la scoala si vine batut, umilit, fara lucrurile de valoare, etc.
si ce impresie/exemplu lasati/dati voi, parintii, in fata copiilor vostri, daca voi, care sunteti adulti si aveti "putere", nu faceti nimic, ei ce sa mai zica sau faca ? sa accepte teroarea sau sa il trateze pe acel baiat cu aceeasi moneda. asta nu e mod de a forma caracterul unui copil, nici de a-l face sa-i placa sa mearga la scoala.
daca voi, parintii, nu va mobilizati si nu luati atitudine, oricand se poate intampla o nenorocire. asa cum a plecat disciplinar de la cealalta scoala (cei de acolo cum au procedat ? ar trebui sa va interesati), poate pleca si de la asta, care e problema ? parintii lui au o problema cu acest copil, sa o rezolve, voi nu aveti nici-o vina si nici nu sunteti obligati sa acceptati teroarea zilnica la care sunt supusi copiii vostri.
kariguld spune:
reclamatie scrisa la director, semnata de cat mai multi parinti din clasa. apoi inmanata directoarei, sa fie de fata doi, trei, patru parinti. cerut numar de inregistrare. daca nu se iau masuri, mers mai departe la inspectorat cu aceasi reclamatie si numarul de inregistrare tot cu doi trei parinti de fata. facut asta pana se iau masuri. poate cate o reclamatie pe saptamana va face lucrurile sa se miste.
copilul e o victima. din pacate. adevarata problema e la parintii lui.
edit, aveti drept legal si moral sa cereti luarea unor masuri ptr protectia proprilor copii.
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eve44 Cu psihologul scolii ati vorbit ? Eve ,mami de doi leuti |
1. reclamatie de la fiecare parinte depusa la director.
Daca o reclamatie poate fi ignorata, 20 nu.
2. copiii impunsi cu foarfecul, poza, si reclamatie impotriva invatatoarei, si la politie zic eu. Riscurile de infectie etc. sunt mari - asta e deja vatamare corporala. Copilul nu mai este in siguranta!!
3. pt acelasi caz, de copil impuns cu foarfecul, reclamatie impotriva parintelui, la politie.
4. in plus, reclamatie la protectia copilului - scoala respectiva nu mai reprezinta siguranta.
Stiu, o sa vina si rapunsul de resemnare clasica romaneasca. Sunt 100 de reclamatii. Majoritatea vor fi ignorate - ca asta este. Dar nu toate!!
Ba mai mult, o sedinta cu toti parintii si cu parintii copilului in cauza. Fara ton ridicat, ci cu explicatii clare si de la parinte la parinte.
Cand copilul isi da pantalonii jos in fata restului clasei - la o varsta cand incepe sa apara rusinea, pudoarea...mie imi miroase a caz de agresiune sexuala in familie. Copilul vede acasa asa ceva. Nu zic ca face tatal/mama, dar.... ori are 'vecini' , ori la tv are acces la asemenea emisiuni etc.
Puteti sa va interesati cum a fost la scoala anterioara? Hai ca din mama in mama, tot se afla
blackgirl0 spune:
Ati incercat sa vedeti un pic mai departe de ce se comporta asa copilul? Eu nu cred ca se comporta asa, doar din rasfat, indisciplina, rautate, needucatie. Pur si simplu nu cred. Invatatoarea ce parere are?
Cu un pic de toleranta si diplomatie din ambele tabere sunt convinsa ca veti gasi calea de mijloc. Sau eventual o mediere cu un psiholog scolar.
Suna tare urat "copil problema in colectivul clasei".
Lo_li_Ta spune:
Nu este treaba parintilor celorlalti elevi sa vada de ce se comporta asa copilul. Este treaba parintilor lui si a cadrelor didactice sa ceara o evaluare/consiliere psihologica. Ar fi dureros si pt acel baietel sa fie pasat de colo colo, asa ca idealul ar fi ca el sa fie ajutat intr-un fel. Solutia este sta in mainile invatatoarei/directoarei (a lor e datoria sa comunice parintilor ca respectivul nu se incadreaza in colectiv asa ca acolo trebuie presat si dat un ultimatum, cu promisiunea ca daca nu rezolva ceva mergeti mai departe cu reclamatiile.
andacos spune:
citat din mesajul lui eve44 Cu psihologul scolii ati vorbit ? Eve ,mami de doi leuti |
Dar in ce calitate sa vorbeasca parintzii cu psihologul scolii despre un alt copil,despre comportamentul altui copil?
Problema(daca deranjeaza atit de tare)se rezolva cu invatzatoparea,conducerea scolii,daca nu mai departe la inspectorat!
Insa nimeni n-are dreptul sa ceara consultatzii la psiholog ,pentru copilul altor persoane!
Eve,tu cum te-ai simtzi daca altzti parintzi tzi-.ar duce copilul la psiholog?
Corina Dani,eventual sa discute la sedintza parintzii si cum sa-l bata cu pietre ,zau asa!!!!
Voua cum v-ar veni ca cineva sa va trateze copilul in asemenea hal?????
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
motanik spune:
citat din mesajul lui andacos Voua cum v-ar veni ca cineva sa va trateze copilul in asemenea hal????? |
Deocamdata copiii lor sunt impunsi cu foarfeca, injurati, batuti si expusi obscenitatilor. Acelui copil despre care intrebi tu nu i-a facut nimeni nimic, din cate inteleg, si nu cred ca cineva a sugerat sa fie dus copilul la psiholog fortat de alti parinti ci sa discute parintii cu psihologul (pt a primi un sfat cum sa actioneze in aceasta situatie delicata).
Mi-ar conveni sa-mi trateze copilul cineva asa? Daca as avea ochelari de cal si nu as fi constienta ca e un agresor (aici se cheama bully), probabil ca nu. Daca as realiza ca e o problema insa, avand in vedere ca deja l-am mutat disciplinar de la alta scoala, as aprecia grija altor parinti de a fi dus la psiholog, in fond si eu as vrea sa fie un copil linistit si nu sa terorizeze clasa sau sa fure la 10 ani.