Copil problema in colectivul clasei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Si la subiect, eu citesc in mesajul initial ca nici o discutie cu mama copilului si nici cu invatatoarea nu au rezolvat nimic. Un consiliu al parintilor, presupunand ca si altii sunt ingrijorati daca acest copil agreseaza si alti copii, care sa depuna o plangere la directorul scolii si apoi la inspectorat. Imi pare rau ca trebuie s-o spun, poate suna dur, dar fiecare parinte are principala grija copilul propriu, nu cred ca trebuie sa ma gandesc de doua ori daca sa reclam sau nu acest copil, daca trebuie sa-l ajut eu sa mearga pe drumul cel bun in viata (si cu mama cadru didactic) caci nu e datoria mea, datoria mea e copilul propriu si siguranta lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Si nu in ultimul rand, dar nu am vrut sa editez sa nu se inteleaga altceva, in UK un minor raspunde pt faptele sale de la 10 ani deci incepand cu varsta asta poate fi arestat daca cccc comite infractiuni (furt, vatamare corporala - ca sa ne referim la acest caz).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Draga Andacos ,m-ai inteles gresit .
Eu nu am spus nicaieri sa duca alti parinti acel copil la psihologul scolii.
Psihologul scolii este primul pas in rezolvarea acestei probleme.
El poate intra in clasa ,in timpul orelor de curs ,in pauza ,deci oricand si poate ajuta foarte mult la imbunatatirea situatiei .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Eu zic ca Lo_li_ta si motanik.De cind este datoria mea sau a altui parinte dintr-un colectiv a carui copii sunt hartuiti de un altul,sa caut/aflu motivele pt. care el se comporta asa?Datoria celorlalti parinti sunt doar copiii proprii pe care ii trimit la scoala si se asteapta ca ei sa fie in siguranta .Nu sa-l trimita intreg si sa vina acasa fara vreun ochi sau mai stiu eu cum(batut,umilit..)
Iar aceasta datorie revine scolii.Atit timp cit copiii sunt in incinta ei si mai ales atit timp cit aceste lucruri se intimpla in timpul orelor si in pauze,sub ochii invatatoarei.
In primul rind un alt parinte nu are nicio obligatie fata de alt copil,iar in al doilea rind nu vad cum ar afla alti parinti de ce se comporta acel copil asa.Ca sa nu zic ca nu vad nici de ce ar fi interesati sa afle ...
Nu vad cum alti parinti ar duce copilul respectiv la psiholog sau macar cum sa-i convinga parintii sa o faca.Ca sa nu mai zic ca de ce-ul ala e chiar absurd,ca doar nu se apuca parintii altor copii sa-l urmareasca zi lumina,eventual sa-i intre abuziv in casa ca sa inteleaga ei de ce.

Chiar sunt curioasa cum propune blackgirl, sau cum ar proceda ea ,sa afle de ce se comporta copilul asa.(?)

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui motanik

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Voua cum v-ar veni ca cineva sa va trateze copilul in asemenea hal?????

Deocamdata copiii lor sunt impunsi cu foarfeca, injurati, batuti si expusi obscenitatilor. Acelui copil despre care intrebi tu nu i-a facut nimeni nimic, din cate inteleg, si nu cred ca cineva a sugerat sa fie dus copilul la psiholog fortat de alti parinti ci sa discute parintii cu psihologul (pt a primi un sfat cum sa actioneze in aceasta situatie delicata).
Mi-ar conveni sa-mi trateze copilul cineva asa? Daca as avea ochelari de cal si nu as fi constienta ca e un agresor (aici se cheama bully), probabil ca nu. Daca as realiza ca e o problema insa, avand in vedere ca deja l-am mutat disciplinar de la alta scoala, as aprecia grija altor parinti de a fi dus la psiholog, in fond si eu as vrea sa fie un copil linistit si nu sa terorizeze clasa sau sa fure la 10 ani.

--------------------

Povestea minunilor

Eu am dat solutzii pentru rezolvarea problemelor!

As vrea sa stiu ce-au facut parintzii copiilor impunsi cu foarfecul?Eu stiu ce as avea de facut daca cineva mni-ar fi impuns copilul cu foarcfecul!

Tlaura,in afara de subiectul pe forum,tu cum ai procedat concret!

Eu cred ca este dureros sa-tzi vina copilul batut acasa,injurat(ma rog la partea cu blestemele ma abtzin)insa nicicu genul rezolvarilor propuse aici nu-s de acord!

Hai sa-i deschida "dosar penal" acumca are comportamentul respectiv,la care in definitiv nu s-a luat nicio masura de nicio parte!

editez sa-i spun evei ,ca chiar daca am intzeles eu aiurea,nici al doilea tau mesaj nu e ok,singura care ar putea invita psihologul scolii in clasa ,pentru eventuale sfaturi este invatzatoare(care este in definitiv vinovata de ce se intimpla in clasa si neluarea msaurilor corespunzatoare)si nicidecum ceilaltzi parintzi!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ha, ce mai cearta !

Sa va povestesc situatia fetitei mele : de cand a inceput scoala, un baietel din clasa o tot sacaie, iar ieri a lovit-o cu piciorul incaltat in cap.
Dimineata, am vorbit frumos cu el si l-am rugat sa nu o mai loveasca.
De abia astept sa o intalnesc pe bunica sa discut cu ea sau poate chiar cu parintii lui.
Problema este ca, la fel ca in cazul Laurei, bunica ( cea care se ocupa de baiat ), desi a mai primit reclamatii de la alti parinti, a ridicat din umeri.
Problema reala nu este copilul, ci parintii, care trebuie obligati sa ia masuri de educare a propriului lor copil. Asta se poate face apeland la autoritati. Chiar si la protectia copilului si la politie.
Pe fiecare dintre noi ne intereseaza, in primul rand, propriul copil si siguranta acestuia, nu sa salvam copilul altuia de o reclamatie, care ar fi facuta pe buna dreptate, de altfel.

Eu am fost si in tabara parintelui cu copil bataus. Dar mi-am asumat faptele copilului meu si am mers impreuna la psiholog. La noi era vorba de prea mult rasfat si ca nu i se spunea niciodata "nu". Acum, fetita mea este un copil linistit si intelegator. Deci totul depinde de metoda de educare, iar daca parintii nu stiu cum sa procedeze, exista psihologi care ii pot invata.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

eu sunt din cealalta tabara. Am fost un copil docil, bleg, cea mai scunda in clasa pana in aclasa a6a. Periodic, am avut probleme cu 3-4 colegi(colege) de clasa, de la jigniri, batai, impunsaturi. Unul din efectele secundare: in clasa a 5, deja incepusem sa urasc scoala, cautam scuze sa nu ajung la 8, de la diaree pana la ascuns imbracata in uniforma sub plapuma, stat toaleta scolii etc. In clasa a 6a am crescut brusc, in plus, cea mai mare colega din clasa (si fizic, dar si la varsta) a declarat ca sunt copilul ei si a capacit pe ceilalti, luandu-mi partea.

Tu ca parinte, risti asta?

(in clasele 3-4 am avut o invatatoare aspra, nu misca nimeni in front, avea un mod de pedepsire ciudat, pisca de fund vinovatul cu unghiile ei luungi si rosii... pe care si le ascutea cu pila in fata noastra), si gasisem arma suprema: "te spun la invatatoare!".

P.S.
Stiti ce e crunt? ca am uitat umilintele de atunci - dar acest subiect mi le-a adus aminte. De aseara, imi tot revin amintiri cand incercam sa ma ascund pe sub banca, sa ma feresc cand merg la toaleta de o hartuitoare, etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui eve44

Cu psihologul scolii ati vorbit ?

Eve ,mami de doi leuti

Dar in ce calitate sa vorbeasca parintzii cu psihologul scolii despre un alt copil,despre comportamentul altui copil?

Problema(daca deranjeaza atit de tare)se rezolva cu invatzatoparea,conducerea scolii,daca nu mai departe la inspectorat!

Insa nimeni n-are dreptul sa ceara consultatzii la psiholog ,pentru copilul altor persoane!

Eve,tu cum te-ai simtzi daca altzti parintzi tzi-.ar duce copilul la psiholog?

Corina Dani,eventual sa discute la sedintza parintzii si cum sa-l bata cu pietre ,zau asa!!!!

Voua cum v-ar veni ca cineva sa va trateze copilul in asemenea hal?????

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Dana, de ce-ti place tie, uneori, sa fii impotriva curentului, ca sa zic asa ? De ce simti ca ar trebui sa iei apararea acestui copil ? Pe ceilalti copii din clasa cine-i apara, cine ii protejeaza de accidentari si abuzuri ? De ce crezi ca acest copil merita mila si indurare, toleranta si intelegere, in timp ce restul copiilor din clasa risca sa fie raniti sau sa fie traumatizati sufleteste, sa ajunga sa urasca scoala si sa nu mai aiba incredere in parinti, pentru ca nu au fost capabili sa determine conducerea scolii sa ia masurile necesare ?

Sa presupunem pentru o clipa ca nu este vorba despre copiii dintr-o clasa de scoala generala, ci protagonistii sunt colegii dintr-un loc de munca, nu conteaza care. Cum te-ai simti sa stii ca ai un "tacanit" in preajma ta, care te poate oricand rani, brusca, umili, injura, agresa, doar pentru ca este fiul patronului care iti plateste salariul, ca n-ai ce sa faci impotriva lui, pentru ca fara acel loc de munca nu ai cum sa-ti asiguri traiul zilnic si nici nu gasesti un alt job ?

Da, comparatia sau paralela e fortata, recunosc. Insa asta vreau sa evidentiez, de ce ar fi copiii si parintii lor obligati sa tolereze prezenta acelui copil-problema in clasa, doar pentru ca mamitzica lui e profesoara in acea scoala si madam invatatoarea nu are suficienta coloana vertebrala verticala, incat sa tina partea parintilor si a copiilor, in loc de mamitzica lui Goe. Pe invatatoare nu se pot baza parintii, sa rezolve problema, deoarece se pare ca este aservita mamitzicii lui Goe. E si ea om pana la urma, poate ca se teme sa nu-si piarda locul de munca, pe undeva e de inteles neimplicarea ei, dar pana la un punct. Nu poate invatatoarea sa faca nimic, are mainile legate, are vreo obligatie fata de mama copilului ? foarte bine, sa preia parintii initiativa, astfel incat acel copil sa fie mutat disciplinar in alta parte. Si sunt convinsa ca invatatoarea a stiut din timp despre mutarea acestui copil in clasa ei, nu e o chestiune care se rezolva peste noapte, cine stie ce i-o fi promis sau cu ce o fi fortat-o mama copilului, sa-i accepte odrasla in clasa. Iata ca a trecut un an de atunci si lucrurile nu s-au imbunatatit deloc, ba din contra, e mai rau.

Pune-te pentru o clipa in locul Laurei, care isi trimite copilul la scoala, cu teama in suflet in fiecare dimineata, nestiind daca la terminarea orelor copilul ei mai are ambii ochi, sau nu vine plin de vanatai, scuipat, injurat, etc. Asta nu e viata normala. Copilul acela nu are ce cauta in clasa respectiva. Parintii lui sunt datori sa rezolve problema, inainte sa se intample ceva mult mai grav.

Asa cum acel copil a fost mutat disciplinar de la alta scoala, asa se poate proceda si acum. Cat mai rapid, pana nu se intampla o nenorocire, pana nu ramane un copil mutilat pe viata. Gandeste-te ca acest copil se va comporta din ce in ce mai rau, pentru ca vede ca nu este pedepsit, stie ca mamitzica e in cancelarie si ii tine partea, etc. Din punctul meu de vedere, nici mama acestui copil nu e mai breaza, fie nu crede ca al ei odor se comporta chiar atat de rau, fie se bazeaza pe pozitia pe care o are si relatiile din scoala sau de la Inspectorat, pe faptul ca invatatoarea ii tine partea, crezand ca pana la urma parintii vor lasa problema balta si nu vor mai face demersuri.

Si nu a zis nimeni sa-l bata cu pietre, te rog nu extrapola si nu-mi pune in carca idei sau cuvinte pe care nu le-am scris/gandit.

E pacat ca nu avem legi ca in UK, e clar ca acest pusti e un bully. Daca am fi avut acele legi, cu siguranta ca parintii acestui copil ar fi luat demult masurile necesare, de teama legii, si nu s-ar fi ajuns pana in acest punct. Si acest copil, victima a modului in care a fost crescut si educat, ar fi fost acum pe calea cea buna, daca ar fi fost tratat de un psiholog.

Si eu am avut o colega batausa in scoala generala (printr-a V-a), care ma tot teroriza. Am rezolvat simplu, l-am adus la scoala pe cel mai mare si puternic baiat din gasca de la bloc, sa-i spuna ca daca nu ma lasa in pace, va avea de-a face cu el. Stii ce mielusel s-a facut batausa ? Dar pe vremea aceea copiii stiau de rusine si de frica (de parinti, profesori, autoritati).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

eu sunt din cealalta tabara. Am fost un copil docil, bleg, cea mai scunda in clasa pana in aclasa a6a. Periodic, am avut probleme cu 3-4 colegi(colege) de clasa, de la jigniri, batai, impunsaturi. Unul din efectele secundare: in clasa a 5, deja incepusem sa urasc scoala, cautam scuze sa nu ajung la 8, de la diaree pana la ascuns imbracata in uniforma sub plapuma, stat toaleta scolii etc. In clasa a 6a am crescut brusc, in plus, cea mai mare colega din clasa (si fizic, dar si la varsta) a declarat ca sunt copilul ei si a capacit pe ceilalti, luandu-mi partea.

Tu ca parinte, risti asta?

(in clasele 3-4 am avut o invatatoare aspra, nu misca nimeni in front, avea un mod de pedepsire ciudat, pisca de fund vinovatul cu unghiile ei luungi si rosii... pe care si le ascutea cu pila in fata noastra), si gasisem arma suprema: "te spun la invatatoare!".

P.S.
Stiti ce e crunt? ca am uitat umilintele de atunci - dar acest subiect mi le-a adus aminte. De aseara, imi tot revin amintiri cand incercam sa ma ascund pe sub banca, sa ma feresc cand merg la toaleta de o hartuitoare, etc...

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mi se pare crunt, as innebuni sa-mi stiu copilul terorizat de cineva. Pacat ca pe vremuri nimeni nu facea nimic si trebuia sa induri.
Eu sustin , in cazul de fata, plangere scrisa , semnata de parinti si depusa la director ( inteleg ca invatatoarei nu-i pasa ) , si daca nu se rezolva direct la inspectorat. Si cat mai urgent . Terorizati copii gratuit si nu este cazul. Deocamdata tara noastra nu este in razboi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

o zi buna la toata lumea.Nu ma pot abtine sa nu remarc ca la subforumul de dedesubt (cabinetul psi) este un subiect in care mama unui copil mai special deschide un subiect despre problemele ei cu propriul copil la scoala si cum nu e inteles de cadrele didactice.Acolo raspunsurile erau de genul...si copilul tau are dreptul la educatie.Corect si perfect de acord.Atunci nu pot sa nu remarc ca la acest subiect copilul rau sa zic asa daca ar putea sa dispara (cum este el tot mutat din scoala in scoala) ar face cel mai bine.Parerea mea este ca trebuiesc avertizati parintii respectivului copil ca daca ei nu iau in serios educatia copilului lor (in cazul ca de educatie proasta e vorba si nu de vreo boala care face ca reactia sa fie aceste comportamente bizare )atunci educatia lui va fi preluata de altii (gen plangeri facute la politie, la cei care sunt responsabili cu securitatea in clasa si scoala ...) poate asa se vor sensibiliza si se vor ocupa mai mult de copilul lor.
Mutarea repetata nu cred ca e o solutie pentru copilul respectiv care surprinzator pentru unii are si el drept la educatie.
Acum se vede de fapt cum se pot integra in tara noastra copii cu probleme intre ceilalti care se autointituleaza normali.
Daca e vorba de rea vointa si inganfare atunci e de inteles reactia parintilor din clasa si la sedinta cu parintii ar trebui ridicata problema securitatii copiilor in clasa si cum raspunde invatatoarea pentru asta, cum asigura ea climatul propice desfasurarii orelor , poate asa va vorbi ea mai direct cu mama si tatal copilului respectiv.
Oricum ar trebui asculatata si mama copilului ce are de spus, poate totusi copilul respectiv are ceva si ar trebui ajutat altfel decat alungat cu furca.Un psiholog ar face minuni, daca reuseste sa ajunga la sufletul lui.
Si eu am doi copii, cel mare linistit, nici nu-l auzi , iar cel mic iute si bataus.Educatie egala , totul impartit, nu am facut nimic discriminatoriu si totusi asa sunt ei.Ce pot face e sa ii aduc de mii de ori aminte celui mic ca nu se loveste ca nu faem nimic care sa faca rau altuia, si tot nu reusesc mereu ca are reactia iute si apoi ii pare rau.Dar tot sper sa se dea pe brazda, vad ca la gradinita nu face nimic, doar acasa, dar nu as vrea sa fie alungat cand va fi la scoala.

Mergi la inceput