Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (54)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinuca05

Pisuc, ii voi spune daca va fi cazul. Deocamdata a spus ca va sta nonstop cu bebe la san ca sa fie sigura ca vine lapticul. Este hotarata sa alapteze.

Delia, nu-i nimic, inseamna ca ai noroc! Dodo ar trebui sa-i faci si lui tati o bucurie de asta!

Lavi eu iau pastile Cezarette, dar nu stiu cat de eficiente sunt ca iau una da si una ba. Mereu uit

Alexina eu i-am dat fructele mai tarziu.
Si am simtit cutremurul. Atunci tocmai o puneam pe Daria in pat langa mine ca i-am dat sa pape. Ea nu a simtit nimic ca a adormit lemn dupa ce a supt. M-am speriat un pic, desi sunt obisnuita cu cutremurele, ca doar am crescut Vrancea!

Mami fericita deDaria (8.04.2011)

irinuca, imi permit sa-ti dau si eu un sfat, poate reusesti sa o convingi pe prietena ta..uneori nu e suficient sa tii bebelul non stop la san, mai trebuie lucrat si putin la psihic..si o discutie cu o consiliera pe alaptare este exact ceea ce trebuie..nici nu stii cat face la moral, ca stie exact ce sa-i spuna ca sa-i creasca increderea si sa pluteasca putin de bucurie ca e mama..conteaza enorm de mult..cunosc ei eu o consiliera din maternitate, oferea pe acolo indrumare..musat georgeta o cheama..incearca sa o convingi..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viss

-buna dimineata. in sfarsit, dupa o sapt. ne-a trecut raceala-mucii.fuse cam naspa ,mai ales dupa o sapt numai in casa, am iesit miercuri si cand am ajuns inapoi sonia era mai rau decat cand am plecat. asa ca, nu am mai iesit.
-hai sa raspund si eu la acteva intrebari:
-ai mei mananca 200g. piure de fructe sau de legume.la 6 luni si 3 sapt.am inlocuit si a 2-a masa de lapte,adica nu am mai dat completare dupa masa de legume.
-am introdus si eu cereale de seara, pe care le-am dizolvat in lapte-desi pe ele scrie in apa- de la milupa-"vise placute". mai foloseste cineva? eu am pus 3 cupe lui sergiu- care e mai inalt si mai slab, si 2 cupe soniei- mai plinuta si mai micuta de inaltime. nu vreau sa se umfle ca cozonacul in cuptor, si asa e nitel pufosicadar oare sa mai maresc la sergiu? voi cate cupe de cereale adaugati in laptele de seara?sergiu mananca 180 ml seara.sonia -210ml.

- mami de 2 frumuseti: SONIA IOANA si SERGIU IONUT - 9 martie 2011 :)

viss, daca scrie ca se fac cu apa sunt cereale care contin lapte..deci cam maresti fara sa vrei cantitatea de lapte necesara la 180 de apa..asta poate duce la constipatie din cate stiu eu si nu numai..e ca si cum ai gresi nr de cupe de lapte care se pune la o cantitate de apa..
ai 2 variante, fie cumperi cereale fara lapte inclus si adaugi la lapticul lor de seara..eu am luat de la milupa 7 cereale parca se numeste..fie le folosesti pe acestea dar nu mai pui in lapte, ci in apa si respecti ce scrie pe cutie..cate cupe la cata apa..

ps. si eu ii pun andrei cam 3 cupe seara, si ea e pufosica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui catank

sa inteleg ca nu prepari supita sau piure de legume zilnic? Parca si madutza_bra gateste pte 3 zile, nu mada? Adica ar fi ok, nu?

Dumnezeu este autorul sufletului, El m-a binecuvintat cu ...un suflet IOANA
“Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.” – Arsenie Boca

si eu tot la 3 zile fac, o data cu carne, o data fara..cand fac fara canre, combin in fiecare zi legumele cu altceva: galbenus de ou, o lingurita smantana, branzica, avocado, ficatel ii dau azi prima data, peste dar inca nu i-am dat..

Mergi la inceput

Citat:

I-am facut Dariei branzica cu avocado. A luat 2 lingurite si a inceput sa se maraie ca-i este somn si a adormit imediat.
Ce fac cu mancarica deja pregatita? O pot pune in frigider si sa i-o dau cand se trezeste (1h-2h) sau fac alta?

avocado se face cam urat daca sta, cred ca se oxideaza..
nu stiu ce sa zic..eu as manca-o eu si i-as prepara alta proaspata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca05 spune:

Miki
O voi suna azi pe proaspata mamica sa o intreb cum decurge treaba cu lapticul.
Deci... voi lua o gustare de avocado cu branza! Bunn...

Miki cred ca ne-ai spus de nenumarate ori si tu si Madutza, dar eu am uitat: supita o tii in frigider 3 zile sau o ingheti? (presupun ca in frigider)

Mergi la inceput

Citat:

Miki

Miki cred ca ne-ai spus de nenumarate ori si tu si Madutza, dar eu am uitat: supita o tii in frigider 3 zile sau o ingheti? (presupun ca in frigider)

o tin in frigider..daca o fac azi, ii mai dau din ea maine si poimaine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed_dota spune:

si mie imi plac papicile ei.... ieri am papat branzica calkcica ca avea trei zile si nu a vrut-o...

mami de fete frumoase:

MARIA DANIELA (07.04.2003) si DODO-ANDRA SIMONA (14.03.2011) si de ingeras (2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Citat:
citat din mesajul lui miki1979

Citat:

Miki

o tin in frigider..daca o fac azi, ii mai dau din ea maine si poimaine..

mami de 2 prichindei

la fel si eu

Cozonacelul meu, Cristian Andrei
Buburuza mea, Catalina Ioana

Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed_dota spune:

azi am pus si eu la fiert mai mult...acrtof dulce, morcov, dovlecel si curcan sa am si amine.... asa am facut vineri si a papat si sambata.... tb sa caut borcanase de la avent... in lipsa de ele le-am pus in borcane de papici si le-am inchis cat erau inca calde mi-am adus aminte ca a zis Deea...DEEACE FACI?
GABI ziceai ca treci sa ne pove... de la nunta... miresica frumoasa!
CAMI ce faci?puup

mami de fete frumoase:

MARIA DANIELA (07.04.2003) si DODO-ANDRA SIMONA (14.03.2011) si de ingeras (2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Se vede ca ne-am ingramadit mai multe sa incepem diversificarea - noroc ca sunt deja multe mamici cu experienta!
Mai am o intrebare fiindca v-am vazut scriind despre gatitul de pe o zi pe alta (la noi asta va fi cred valabil dupa ce adaug mai multe legume, dar oricum se apropie):
- dupa ce le gatiti si se racesc, ce faceti: le puneti in borcanase Avent si le puneti la frigider? 2-3 zile?
- si cand le scoateti cum le incalziti (noi nu avem si nu vrem microunde): cu incalzitor de biberoane, sau iar in craticioara? sau in bain-marie?

Eu ma gandeam sa gatesc seara pentru urmatoarele 2 zile... ca oricum seara nu pot lucra ca stau cu el, il mai iau cu mine in bucatarie sau sta cu tati, si oricum gatitul in sine ptr el deocamdata nu e prea complicat.

Madutza, Viss, Ailed, Lavi, Roxy, multumim pentru impartasire de experienta!

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! Mami de dragalas Petru Constantin (02.04.2011)

Mergi la inceput