Strumfi & prichindei iul-aug 2011 (9)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura13

Citat:
citat din mesajul lui crisspy

fetelor avem voie sa mancam mazare?

Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria

eu zic ca nu, e din familia fasolei , parca

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si Alexandru 01.07.2011

Poze Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Mersi frumos...of, nu mai stiu ce sa mananc ca sa nu o afecteze pe Andra . Voi ce mai mancati, mami e disperata ca nu mai stie ce sa-mi faca sa mananc.

Cum mai stai cu productia de laptic? Sa stii ca eu cu pompa electrica Avent cel mai mult am scos 100ml din ambii sani intr-o noapte cand eram la o nunta, deci nu mancase Andra din ei. Nu m-am mai muls de vreo 2 sapt dar stateam o gramada sa ma mulg, intr-o jum de ora abia scoteam 40ml dintr-un san . Vad ca deocamdata se satura ca doarme toata ziua si noaptea cu o pauza seara de pe la 7-8 pana pe la 11.

Este adevarat ca pe mine ma ajuta mami enorm, eu nu prea fac mare lucru in casa decat hranit Andra si Razvi. Am zis macar astea 3 luni cat stau acasa sa o pot alapta la san...dupa ce ma intorc la munca sunt sigura ca o sa-mi dispara laptele.

Sper totusi sa treceti numai printr-o perioada si sa va reveniti curand

Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arianna_M spune:

Salutari si de la noi ,

va mai amintiti de noi ?
am fost fff ocupati cu botezul si alte lucruri ,dar acum treptat treptat ne revenim
apropo de botez,a fost asa cum mi-am imaginat ,f intim ,am fost maxim 30 de pers . la munte la o pensiune foarte frumoasa ,aer curat mancare buna .Zanica a fost o cuminte ,a stat numai afara cele 5 zile petrecute acolo.

de citit nu am citit din urma ,asa cava rog sa ma scuzati

apropo de colici , am 4 sticlute de colief sigilate daca are cineva nevoie de ele.

Mamica de zanik Arianna-Maria (29.07.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Arriana e as vrea 1-2 sticlute,sa vad daca ii face ceva....dar cum sa facem???

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madybulancea

Arriana e as vrea 1-2 sticlute,sa vad daca ii face ceva....dar cum sa facem???

Mami de Razvan si Rares

Vorbim pe PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

Citat:
citat din mesajul lui anaemi

Neata !

Adra

Puseu...de o saptamana? Mai bine de o saptamana, de fapt. Ma gandeam ca daca este puseu, atunci ar trebui sa stea la san, nu sa urle ca apucatul cand il pun.

Acum s-a trezit, i-am dat sa manance si tot nervos este. Am incercat sa-l pun la san iar , dar nu vrea...se enerveaza si mai rau.

Sunt suparata si bulversata.Sa-i iau LP sau nu. Daca-i iau, cum sa i-l dau, cand? Mai mult ca sigur ca nu o sa vrea biberonul.

Daca nu-i iau si o tinem tot intr-o veselie? Simt ca nu o sa mai fac fata la atata plans.

Plus ca am si un ghimpe in coasta...pe al meu sot care ma streseaza si el : "I-ai LP ! NU vezi ca nu ai ! De ce urla? NU este Normal sa planga atat ! NU mai fi capoasa ! Nu mori dac-i dai completare!" ...etc. etc.

Sunt ingrozitor de bulversata!!!

Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

ana, dc ii dai LP, incepi si i dai cate o completare, sa zicem de 60-90 ml, dupa masa. vezi dc ia.
ar trebui ca minim 3 ore sa stea linistit, intre mese.

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

ana,cum mai e bebe?

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui babyblue

ana,cum mai e bebe?

_

Aseara si pana acum a fost mai linistit...fara LP.

Nu vrea biberonul, Doamne fereste ! Ce a tras din el a tras adormit, ca treaz...nici o sansa !

Mai devreme putin, chiar a adormit fara sa planga

Sa dea Dumnezeu sa fi fost doar o perioada proasta...cu toate ca de urletele de la 7 seara sunt sanse mici sa scapam curand

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Arianna bine ai revenit!

Ce mai face bebita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Servus fetele! Doamne ce ploua cu probleme de alaptare si cu bebei plangaciosi, dar dupa mine vestea buna e ca toate sunt pur si simplu normale! Cu alaptatul clar exista o problema de perceptie - ca e o chestie asa idilica rupta din tablourile lui Rembrandt... Nu, dom'le - e dificil, cere perseverenta, dedicatie, ambitie, rabddare si din nou ... flexibilitate. Noi nu suntem automate de lapte, cu debit regulat si stoc nelimitat, ci "masinarii" complicate si sensibile, functionand dupa regula cererii si ofertei si cu productivitatea dependenta de stare, echilibru hormonal, aport nutritiv, hidratare, etc. Acestea fiind spuse, sigur ca drumul alaptarii e cam cu hartoape si poate fi obositor si frustrant, dar dupa mine scopul final merita bataia de cap - laptele de mama e alimentul cel mai complet si hranitor (dar nu vital!) pe care il putem da la varsta asta copilasilor nostri! Acuma asta toata lumea o stie, si poate fi in sine un factor de stres al mamei, dar nu inseamna ca orice femeie poate, vrea sau trebuie sa reuseasca. Ma rog, ma insir si parca se pierde coerenta, ideea e ca eu sunt in principiu pro-alaptare si am toata admiratia pt mamele care insista si reusesc, DAR am si tot respectul si intelegerea pt cine nu reuseste sau nu vrea sa continuie. Important e sa ne pastram intregi la minte si fara remuscari odata aleasa o cale, asadar e buna vorba americanilor: make up your mind, then go for it!

No'asa, acum vroiam sa va mai dau si un website bun pt problemele de alaptat, care discuta exact unele din problemele cu cate ne confruntam multe: www.lactivist.com/lowsupply.html" target="_blank">lapte insuficient, www.lactivist.com/screambr.html" target="_blank">urlat la san, www.lactivist.com/fussbaby.html" target="_blank">bebe care cere multa atentie, www.lactivist.com/evencluster.html" target="_blank">mancat fecvent, etc. Personal nu impartasesc toate punctele de vedere si solutiile prezentate, dar marea parte a sfaturilor le-am gasit pertinente si utile. Asadar sper sa gasiti si voi pe www.lactivist.com ceva idei.

Cristina, MAZARE poti manca linistita, dar sa fie de cea VERDE, nu uscata, ca atunci e problema. La fel poti consuma FASOLE VERDE (pastai), in ciorbe sau scazuta. Incerca intai sa vezi cum reactioneaza bebelina la ele, dar de principiu sunt safe, ca doar se da si bebelusului la diversificare printre primele alimente, tocmai pt ca se tolereaza usor si nu dau crampe/balonare. Iti mai sugerez mancaruri cu dovlecei (in ciorbe sau felul 2, dar nu pane!), arpacas (ca inlocuitor sanatos al orezului, pt variatie), paste in toate felurile (in ciorbe de legume, ca garnitura, cu branza la cuptor), mamaliga cu branza si smantana.

Sa va zic pe scurt si despre noi: per ansamblu suntem f bine, Philip e si el la categoria grea, cu peste 6kg de la o luna jumate (vedem exact cat peste 6kg saptamana viitoare la vizita de 2 luni). Dar nu arata f gras ca a crescut f mult si in lungime, nu ne mai incap hainele pt. 3 luni. E un mancacios si jumatate, f glagios cand isi cere drepturile, si eu am cred lapte suficient inca. Mananca totusi des, tot la 3h, si noaptea doar ocazional a dormit legat 4-5 h. Dar e un copil destul de cumintel in general, mai urla el seara dar nu dureaza cu orele. Nu e dependent doar de brate si titi, desi normal ca le prefera, dar pot sa-l mai pun si jos in patut sau swing si sa-mi mai vad de treaba sau de Sophia. Nu prea vrea suzeta, desi mai ajuta, si biberonul il ia fara problema cand am pompat si i-am lasat "marfa" la sticla. Sa stiti ca a mai primit si lapte praf de vreo 3 ori, cand am intarziat unde am fost plecata cu treaba si mama a trebuit sa se descurce cu Flamanzila, si l-a ras fara ezitare. Nu mi-a afectat productia de lapte, ca am pompat odata ajunsa acasa, si nici nu ma simt vinovata ca am lapte praf in casa pt situatii de nevoie.

Gata, mi-am facut de cap cu atata scris, trebuie sa inchei repede ca s-a trezit buflea cu gura mare. Va pup si toate cele bune tuturor. Putere, sanatate si rabdare!

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si Philip Christian (16 august 2011)

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anaemi

Arianna bine ai revenit!

Ce mai face bebita?

Este foarte bine ....sar'mana.
am avut si noi zile cu urlete , dar asta din cauza ca facuse afte in gurita.
in rest nu ma plang de ea....multumesc lui D-zeu este f cuminte.
imi pare rau ca Petru plange ,poate este doar o perioada mai proasta cum ai zis si tu.
pup fata frumoasa si piticii si mai frumosi

Mergi la inceput