Clasa I * 2011-2012 [8]

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Flaviuta, citindu te, am complexe de inferioritate Juma de ora suplimentar ce ?!
ca noi inca "scriem" bastonase & co

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Si mie mi se pare f mult cat primeste Ilinca....Al meu e inca la stadiul de 3-4 randuri la mate si 3-4 la abecedar, plus ceva chestii de incercuit, colorat, etc (pe care nici macar nu cred ca le recepteaza ca fiind teme....).

Inca nu mi=am pus problema de lucrat suplimentar...ce sa lucrez suplimentar cu el? Cred ca e mult prea devreme. Pentru moment nici nu s-au dumirit cu ce se mananca scoala asta....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Ioanaiub, in invatamantul actual se pune tot mai mult problema educatiei incluzive. Elevii cu cerinte educationale speciale indiferent de natura problemelor pe care le au, sunt inclusi in invatamantul de masa indiferent ca vor sau nu dascalii ori parintii elevilor fara probleme. Din experienta proprie iti spun ca e foarte greu sa ai un astfel de elev. In generatia trecuta am avut in ultimii doi ani (a III-a si a IV-a) o eleva pe care o luam cu mine si de mergeam la baie. O lasam langa gardian dupa care mergeam impreuna in clasa. In timpul orelor nu deranja prea mult pentru ca era singura in banca, îi dadeam sarcini diferite, cautam sa aiba mereu ceva de lucru sa nu deranjeze cat nu puteam sa ma ocup de ea(intampina greutati in invatare), iar in pauza stateam in clasa. Mergea si la consiliere psihologica, iar spre sfarsitul clasei a IV-a s-a mai potolit. Acum e clasa a VI-a si nu mai are tulburari de comportament.
Probabil ca si doamna lui David va gasi solutii prin care sa-l tempereze.
Un copil e totusi o persoana pe care n-o putem muta de colo, colo.

Sedintele pentru consiliere psilogogica si cele de logopedie desfasurate in scoli nu se platesc.

Mada, vad ca aveti teme ca pentru clasa a IV-a. Felicitari pentru FB-uri!

La capitolul teme Diana are tot 5-6 randuri la scriere si la matematica, sa gasim cuvinte din doua sau trei silabe, sa alcatuim oral propozitii, sa povestim pe baza imaginii din manual(asta o pun eu ca asa procedam la clasa). De azi au inceput la matematica figurile geometrice. Inca avem timp liber.
Daca la inceput nu era foarte incantata ca incepe scoala (cine o intreba daca asteapta sa inceapa scoala primea ca raspuns un NU! categoric) acum îi place mult si chiar imi zicea azi doamna ca e tot mai serioasa. E drept ca am discutat mult in legatura cu acest subiect si i-a trecut febra cu nu.

Evelina, probabil doamna invatatoare a pus versurile respective pe o melodie de la alt cantecel. Eu nu stiu cantecelul, doar poezia.

De ziua ei va duce prajiturele ambalate ca-i mai usor.
Maine nu se fac ore, doar noi avem activitati metodice in cadrul comisiilor asa ca in seara asta o duc la bunici si o iau maine dupa ce termin.
La voi cum este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Ce rapide sunteti!
Flaviutza, te referi la www.depozitdecarte.ro/comun/poze/thumb_800_600/imagini/media/carti/poze_carti/editura_paralela45/l_m/mate2000_1-2010_coperta1.jpg" target="_blank">aceasta? Aceasta am avut-o eu anul trecut(am avut clasa I) si o gasesti www.depozitdecarte.ro/carti/matematica-competente-si-performanta-exercitii-probleme-jocuri-teste-clasa-i.html" target="_blank">aici. Aceasta este foarte buna si o recomand.
Ioanaiub, incearca sa discuti cu doamna invatatoare. Unde a fost cand s-a intamplat? Eu cred ca dumneaei trebuie sa gaseasca solutii. Cand ai in clasa un astfel de copil nu mai ai pauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Giulia, juma de suplimentar ce vrea ea. La abecedar citeste o pagina de exemplu sau ii dau exercitii de genul alora din culegerea editurii ana,daca lucreaza cineva de pe ea. de exemplu antonimie/ sinonimie, despartiri in silabe, in general pentru dezvoltarea vocabularului.
O zi mate, o zi romana, cam asa facem. La mate de exemplu aseara am mai repetat notiunea de par / impar , si inegalitati . am facut ceva exercitii de genul:
" Scrie multimea numerelor mai mici sau egale cu 10"
" Scrie cel mai mare numar par mai mic decat 10"
" Scrie multimea numerelor mai mici sau egale cu 10 si mai mari sau egale cu 4"
si inca vreo cateva de genul asta, mai mult pentru dezvoltarea logicii , ii plac foarte mult, mult mai mult decat bastonasele

Doua ore pe zi, cu pauze, atat timp cat copilul poate si nu e obosit si vrea , nu mi se pare deloc mult .de la 12 pana seara la 10 e suficient timp .

Asta in conditiile in care o gasesc la 5 cu temele facute in proportie de 80 % si dormita, iese de la 6 la 8 afara si mai facem suplimentar doar seara acea juma de ora sau o ora sau deloc dupa cum are ea si eu chef.

Mergi la inceput

felicitari amandurora pt munca in plus !

noi nu raportam munci suplimentare ca nu apucam

_

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Si Ema are destul de mult de scris...cred eu,adica vreo 3 pagini de bastonase,liniute sau alte semne grafice.
Azi au fost la cabinetul medical(cred ca au facut cunostinta cu asistentele) si la cel stomatologic.
Joi avem sedinta cu parintii.Domnul ne-a invitat impreuna cu abecedarele si matematicile....probabil si-o fi dat seama ca avem si noi probleme cu tremuratul mainii sau cu bastonelele!!!Cred ca ne va prezenta si rezultatele la evaluari...am ceva emotii!
Ma bucur ca-i place la scoala..de asta "amenintarea" momentului,in caz ca face vreo prostioara este "Il sun pe domnul si-i spun ca nu te mai las la scoala!"Oricum...nu exagerez prea mult cu amenintarea asta ...daca ma ia copilul in serios???
O dupa amiaza placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Da , ochi verzi fix la aceea ma gandeam. E extraordinara, ma rog, e altceva , asta de anul asta mi se pare si mie si ei repetitiva si plicticoasa rau.mersi mult pentru raspunsul promt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Fetelor, ma bag si eu aici la clasa I ca si noi (adica copilul Alex) abia am inceput-o .

Eu am urmatoarea problema cu el - desi stie sa citeasca, refuza cu incapatanare sa citeasca textul problemei. In clasa le explica ce le cere tema, el intelege (mai mult sau mai putin corect) si o face fix dupa ce a auzit, desi are textul problemei in fata.
Temele si le face la after care - cand il iau seara la 6:00 P.M. i-o corectez - unele sunt bune, altele sunt partial bune. Cand il pun sa citeasca ce are de facut, mai intai ne certam 20 min, negocieri la sange, eu explicat calm, el incercat sa ma convinga pe mine, eu car de nervi, el lacrimi ca eu nu inteleg ca el STIE ... in final dupa amenintari si cateodata 2 scatoalce dupa ceafa (acum sa nu sariti pe mine ca imi traumatizez copilul ca nu marsez la subiect ), imi citeste textul fara greseala si isi da seama ce a sarit din rezolvarea temei. Este asta ceva comun clase I sau asta ma asteapta pentru urmatorii 10 ani ?

Mergi la inceput

Buflea, sunt multi copii care stiutotdinprima
Cere-i sa-ti citeasca tie enuntul ca tu nu intelgi ca tu esti ocupata cu ceva si nu poti citi
Eu asa fac ma mai prefac si surda ca fi`mea incepe cu o voce si termina in soapta
Sau ii reamintesc ca e atat de inutil sa ne certam iar, ca sunt eu deja satula sa zic aceleasi chestii zi de zi si sa trecem la treaba sa terminam repede sa putem face si altceva

_

Mergi la inceput