Clasa I * 2011-2012 [8]
Raspunsuri - Pagina 4
Naty spune:
Candy eu am intrebat-o pe invatatoare cum sa procedez (fiindca se apropie ziua Ioanei) si mi-a spus ca pot sa aduc ce vreau - bomboane, prajiturele, tort, suc.
Ioana mi-a spus ca a fost ziua unui baietel si mama lui a venit cu tort + sucuri; tortul l-a taiat in clasa, avea farfurii si lingurite de plastic pentru fiecare copil.
Eu ii voi da niste mini-prajituri si suc.
Mada spune:
buna fetele,
eu am dus Barni prajiturele si sucuri Tedi cu pai, fiecare cu sucul si prajitura lui, pt ca asa ni s-a spus de la sedinta , e mai simplu asa ca nu isi varsa paharele si nu trebuie sa stea dupa ei sa le toarne in pahar.
Ilinca a luat vineri fb la tema de la cunoasterea mediului si ieri pe caietul de tema tot fb , la romana.
Ieri a dat si testul la romana si joi la mate, inca nu stim rezultatele.
Temele tot cam 3 ore jumate dureaza, dar m-am linistit pic, desi tot mai apare pe cate un caiet cu insuficient, dar vedem multa bunavointa din partea ei si mai ales dorinta de a le face, asa ca nu ma mai agit.(sincer eu as da cu caietele de toti peretii
)
In schimb, Sora imi spune ca e inceata si ca de asta merge asa greu, oricum ca sa va faceti idee tema asta a avut pt azi data ieri:
la mate 1 pagina de semne
la romana 2 pagini
la mate 2 exercitii din carte
la romana 3 exercitii din carte
Ilinca si Rares
LoraG76 spune:
Mada, e enorm de mult pentru un copil de clasa I. Draga de ea....spor la teme sa aveti!
Felicitari pentru FB-uri!
Noi, in continuare, avem maxim 5 randuri ca tema la un obiect.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
szivarvany spune:
Mada,
asta e tema voastra in clasa I ?
mi se pare fff mult.![]()
_
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1
Candy spune:
Autoemma, Eric a fost la gradinita 6 (in aceeasi incinta cu Sc. 4 de pe str. Spartacus). Aici e nebunie cu cls. I germana, anul trecut au picat si cu medii aproape de 9 din cate imi spunea o colega care si-a meditat copilul 1 an la germana si in final nu a intrat, l-a inscris la Sc. 6. Acum sunt 2 clase de romana si una de germana.
Mada, foarte mult mi se pare pentru cls. I! Eric are cateva randuri doar si maxim 2 pagini la mate, de colorat, desenat sau gasit corespondente, multimi - nimic complicat. El si asa se plange ca e mult si greu! Si are un ritm de melc, ca mereu se intrerupe, ii e ba foame, ba sete, ba trebuie sa mearga la WC. Acum mai nou foloseste expresia: "E strigator la cer!" cand nu-i convine ceva. Mi-ar placea sa doarma de amiaza cand vine de la scoala, dupa ce mananca de amiaza (stam cu parintii mei si nu l-am inscris la after), dar nu-i chip sa-l culci la ora aia. Uneori il ia somnul pe la 17-18 si abia il scol pe la ora 20 - ma dispera, ne apuca ora 21 cu temele!
Roxana_G spune:
Mada, vaaaai ce tema!
Ioanaiub, si noi avem asa o fetita in clasa. Nu stiu ce sa zic, intr-un fel ma deranjeaza, in alt fel ma gandesc ca puteau fi ai mei...
Candy, la noi se duc bomboane in general, sau orice tip de ciocolata. Pot servi la pauza de gustare sau dupa pranz.
Alizee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Mada la mate 1 pagina de semne la romana 2 pagini la mate 2 exercitii din carte la romana 3 exercitii din carte |
Bietul copil !
Este foarte mult de munca pt clasa I.
Fii-mea a avut de scris doar cate o singura pagina din diverse semne grafice si la abecedar si la matematica.
A facut si 1 sau 2 exercitii din manuale sau caietele de aplicatii.
La Cunoasterea mediului, a avut de completat niste fise usurele, ca la grupa pregatitoare.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
flaviutza spune:
Cam asa are si fi-mea de scris: de terminat,pe caietele de clasa, paginile plus o pagina intreaga pe caietele de tema , evident o pagina mate, una romana.plus mate 2000 si culegerea de romana, au sa termine tot capitolul . pana ajung, de exemplu la mate la cifra unu au avut de terminat cele 25 pagini de la primul capitol in medie 4-5 pagini / zi, daca iau in calcul faptul ca in prima sapt nu a lucrat.
Toata tevatura asta ii ia cam o ora, o ora si putin maxim, dar scrie foarte repede, cam 6-8 minute / pagina. Am norocul ca o lasa cu FRIXION, rollerul ala care scrie/sterge iar scrie. Seara o mai iau eu suplimentar zilnic juma de ora, o ora si asa ajungem la doua ore, doua si un sfert zilnic. ea ar mai putea, nu are nici o treaba, aseara se facuse 10 si tot mai voia sa-i dau.
Am si eu o maare rugaminte. are cineva idee cum fac rost de mate2000 cls 1, varianta de anul trecut??acolo erau o sumedenie de exercitii complicate si care puneau capsorul la contributie, mate 2000 editia 2011-2012 e usoara , repetitiva, adunari si scaderi, nimic in plus.
ioanaiub spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Roxana_G Ioanaiub, si noi avem asa o fetita in clasa. Nu stiu ce sa zic, intr-un fel ma deranjeaza, in alt fel ma gandesc ca puteau fi ai mei... |
poate in mod normal nu m-ar fi deranjat, copiii nu sunt toti la fel, unii sunt mai linistiti altii mai neastamparati ... dar atunci cand vine copilul acasa cu buza sparta lovit de copilul respectiv, cand alt parinte se plange ca i-a vomitat copilul acasa pentru ca a fost lovit cu piciorul in stomac de copilul respectiv si multe alte plangeri inseamna ca este o problema pe care nu ar trebui sa o ignoram